23.8 C
Chania
Monday, September 16, 2024

Έλον Μασκ VS Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Λύνουν τις διαφορές τους με… πάλη σε κλουβί

Ημερομηνία:

Ποιος θα κέρδιζε έναν αγώνα μεταξύ του Elon Musk και του Mark Zuckerberg; Είναι το είδος της ερώτησης που θα μπορούσε να τεθεί κατά τη διάρκεια ενός ποτού στην παμπ.

Αλλά μια σύγκρουση μεταξύ των δύο μεγιστάνων της παγκόσμιας τεχνολογίας μπορεί να μην είναι πλέον υποθετική, αφού ο κ. Ζούκερμπεργκ φαίνεται ότι συμφώνησε σε έναν αγώνα κλουβί με τον κ. Μασκ.

Όταν νωρίτερα αυτό το μήνα εμφανίστηκαν φήμες ότι το αφεντικό του Facebook – λάτρης του ζίου-ζίτσου – αναζητούσε αντίπαλο, ο ιδρυτής της Space X και της Tesla έγραψε στο Twitter ότι ήταν “έτοιμος για έναν αγώνα κλουβί”. Ο κ. Ζούκερμπεργκ δημοσίευσε στη συνέχεια ένα screenshot του tweet με τη λεζάντα “στείλε μου την τοποθεσία”, μια αναφορά σε μια διάσημη ατάκα του πρώην πρωταθλητή του UFC Khabib Nurmagomedov.

Τώρα που ο αγώνας φαίνεται να είναι στα χαρτιά, πώς θα ταίριαζαν οι δύο άνδρες μέσα στο ρινγκ;

Η μάχη των δισεκατομμυριούχων του Elon Musk και του Mark Zuckerberg είναι ένα ταξίδι εγωισμού από ανθρώπους που φαίνεται ότι έχοντας λύσει όλα τα προβλήματα της ζωής τους και με τεράστιες περιουσίες, αναζητούν το όλο και πιο παράξενο ως εμπειρία για να προβάλλουν έτσι και τη μοναδικότητά τους. Ο Μπέζος πήγε στο διάστημα, κάποιοι άλλοι δισεκατομμυριούχοι πέθαναν δίπλα στα ερείπια του Τιτανικού. Γιατί λοιπόν να μην παλέψουν σε κλουβί και ο Μασκ με τον Ζούκεμπεργκ για να δούνε ποιος είναι ο πιο “δυνατός”;

Ποιος θα έχει όμως το προβάδισμα σε μία τέτοια μάχη;

Ο Independent αναλύει:

Με ύψος περίπου 1,83 μ., ο Μασκ θα είχε σαφές πλεονέκτημα ύψους έναντι του Ζούκερμπεργκ, ο οποίος έχει ύψος 1,72 μ. Ο Μασκ, 52 ετών, δεν έχει μόνο πλεονέκτημα ύψους έναντι του πιθανού αντιπάλου του, αλλά και πλεονέκτημα βάρους. Ο Μασκ έγραψε στο Twitter:  

“Έχω αυτή τη σπουδαία κίνηση που ονομάζω “Ο θαλάσσιος ίππος”, όπου απλά ξαπλώνω πάνω στον αντίπαλό μου & δεν κάνω τίποτα”.

Και πρόσθεσε: “Δεν γυμνάζομαι σχεδόν ποτέ, εκτός από το να σηκώνω τα παιδιά μου & να τα πετάω στον αέρα”. Το 2020, ο Musk είπε επίσης στον Joe Rogan ότι “δεν θα γυμναζόταν καθόλου αν [μπορούσε]”.

Σχετικά με το θέμα του βάρους και της δύναμης, ο επιστήμονας υπολογιστών και παρουσιαστής podcast Lex Fridman, ο οποίος έχει προπονηθεί τόσο με τον Zuckerberg όσο και με τον Musk, δήλωσε για τον τελευταίο αυτή την εβδομάδα:

“Έκανα μια αυτοσχέδια προπόνηση με τον Elon Musk για λίγες ώρες χθες. Είμαι εξαιρετικά εντυπωσιασμένος από τη δύναμη, τη δύναμη και την ικανότητά του, στα πόδια και στο έδαφος. Ήταν επικό”.

Ωστόσο, ο Ζούκερμπεργκ είναι πιο έμπειρος στις πολεμικές τέχνες από τον Μασκ. Ο 39χρονος έβαλε πρόσφατα τις ικανότητές του στο ζίου-ζίτσου σε δοκιμασία σε πραγματικό διαγωνισμό και κέρδισε το πρώτο του χρυσό και ασημένιο μετάλλιο στο τουρνουά της Silicon Valley.

Επιπλέον, ο Ζούκερμπεργκ έχει κάνει προπόνηση με τον πρωταθλητή των φτερωτών βαρών του UFC Αλεξάντερ Βολκανόφσκι -που θεωρείται από πολλούς ως ο καλύτερος αθλητής μικτών πολεμικών τεχνών στον κόσμο- για ένα έργο Meta.

Ο Μασκ θα είχε σημαντικό πλεονέκτημα μεγέθους έναντι του αντιπάλου του

Αν και ο Ζούκερμπεργκ είναι μικρότερος και ελαφρύτερος από τον Μασκ, η τεχνική του ικανότητα και η αερόβια ικανότητά του θα μπορούσαν να αποδειχθούν υπερβολικές για το αφεντικό της Tesla, ο οποίος νωρίτερα φέτος δήλωσε ότι το τυπικό πρωινό του περιλαμβάνει ένα μπολ παγωτό, μπισκότα και ένα ντόνατ.

Εν τω μεταξύ, ο Ζούκερμπεργκ λέει ότι συνήθιζε να “τρέχει πολύ” και ασχολήθηκε με το σέρφινγκ και στη συνέχεια με τη ΜΜΑ μετά την πανδημία του Κόβιντ. “Μου αρέσει πολύ να παρακολουθώ το UFC για παράδειγμα, αυτό συμβαίνει επειδή μου αρέσει επίσης να κάνω το άθλημα [MMA]”, δήλωσε στο podcast Joe Rogan Experience. “Πραγματικά είναι το καλύτερο άθλημα, πέντε λεπτά μέσα και είπα: “Είναι ότι καλύτερο έχω κάνει σε όλη μου τη ζωή;”. Σε κάποιο βαθμό, το ΜΜΑ είναι το τέλειο πράγμα γιατί αν σταματήσεις να προσέχεις για ένα δευτερόλεπτο θα καταλήξεις στον πάτο”.

Εκτός από τις δεξιότητές του στις πολεμικές τέχνες, ο Zuckerberg συμμετείχε πρόσφατα και στο “Murph Challenge”, μια εξαντλητική προπόνηση που πήρε το όνομά της από τον υπολοχαγό Michael P Murphy, έναν Navy Seal που σκοτώθηκε στη μάχη το 2005.

Η πρόκληση, την οποία ο 39χρονος δήλωσε ότι προσπαθεί να κάνει κάθε χρόνο με τις κόρες του, περιλαμβάνει 100 pull-ups, 200 push-ups, 300 squats και ένα τρέξιμο μήκους ενός μιλίου, όλα αυτά φορώντας ένα γιλέκο με βάρη 20 κιλών. “Φέτος τα κατάφερα σε 39:58. Τα κορίτσια έκαναν ένα τέταρτο του Μurph (χωρίς βάρη) σε 15 λεπτά!” έγραψε ο Ζούκερμπεργκ στο Instagram στις 29 Μαΐου.

Σύμφωνα με το Total Shape, μια πλατφόρμα υγείας και γυμναστικής που παρέχει πόρους και τεχνογνωσία από ειδικούς σε θέματα γυμναστικής, η ικανότητα του Ζούκερμπεργκ να “ολοκληρώνει ακραίες προκλήσεις γυμναστικής και τεχνικής με μικτές πολεμικές τέχνες δείχνει ότι έχει σημαντικές ικανότητες και αντοχή”.

Όταν πρόκειται για το ποιος θα κέρδιζε σε μια μάχη, “είναι η ευκινησία έναντι της δύναμης”, λένε οι ειδικοί του Total Shape, ενώ σημειώνουν ότι, με βάση “τη γενική αντοχή και την ικανότητα για μάχη σε κλουβί, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ θα είχε το πάνω χέρι”. Ωστόσο, “η ύπαρξη δύναμης και μεγαλύτερου βεληνεκούς μπορεί να δώσει προβάδισμα σε έναν μαχητή όταν πρόκειται για δυνατά χτυπήματα και να δυσκολέψει τον αντίπαλο να αντεπιτεθεί”.

Τελικά, οι ειδικοί σε θέματα υγείας και φυσικής κατάστασης του Total Shape καταλήγουν στο συμπέρασμα: “Τοποθετώντας τους δύο τιτάνες σε ένα κλουβί, ο Mark Zuckerberg θα είχε το πλεονέκτημα της ευκινησίας και της αντοχής που απαιτούνται για να ρίξει κάτω τον κ. Musk, δεδομένου ότι ο κ. Musk δεν είναι σε θέση να τον χτυπήσει δυναμικά νωρίτερα στον αγώνα”.

Ζυγίζοντας την πιθανή αναμέτρηση, ο Javier Mendez – πρώην προπονητής του Khabib και νυν προπονητής του πρωταθλητή ελαφρών βαρών του UFC Islam Makhachev – δήλωσε: Το μεγάλο πλεονέκτημα που έχει ο Zuckerberg έναντι του Elon είναι ότι προπονείται ενεργά και είναι περισσότερο μάχιμος αυτή τη στιγμή, επειδή μπήκε σε ένα τουρνουά ζίουζίτσου, οπότε αυτό μου λέει πολλά γι αυτόν. Συνολικά, ο Zuckerberg είναι πολύ μπροστά από τον Musk, αλλά δεν θα το ξέρετε πραγματικά μέχρι να δείτε τι διαθέτει ο Musk.

“Η νούμερο ένα προτεραιότητά μου για τον Μασκ θα ήταν να δω πόσο σκληρά μπορεί να χτυπήσει και πόσο εύκολο θα ήταν γι’ αυτόν να κρατήσει τον αγώνα όρθιο”, δήλωσε ο Μέντεζ. “Επειδή ο Ζούκερμπεργκ είναι πολύ μπροστά του στο ζίου-ζίτσου, θα ήθελα ο Μασκ να σκεφτεί τρόπους για να αποτρέψει τα takedowns. Αλλά δεν μπορείς να αποφύγεις ένα takedown απλά προσπαθώντας να το αποφύγεις- πρέπει να το αποφύγεις χτυπώντας”.

Ο Musk καλά θα κάνει να ακολουθήσει αυτή τη συμβουλή και φαίνεται ότι συμφώνησε να προπονηθεί από τον θρύλο του UFC Georges St-Pierre.

Η πιθανή αντιπαράθεση έρχεται εν μέσω φημών ότι ο Zuckerberg ετοιμάζεται να δημιουργήσει μια νέα εφαρμογή που θα ανταγωνίζεται το Twitter, η οποία αναμένεται να ονομάζεται Threads. Η εφαρμογή, με εσωτερική κωδική ονομασία Project 92, φέρεται να διαθέτει συνεχή κύλιση κειμένου, κουμπιά παρόμοια με τις λειτουργίες like και retweet του Twitter και όριο 500 χαρακτήρων στις αναρτήσεις.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Musk καλεί σε μάχη με μια παγκόσμια προσωπικότητα. Τον περασμένο Αύγουστο προκάλεσε τον Ρώσο πρόεδρο σε καυγά. “Με το παρόν προκαλώ τον Βλαντιμίρ Πούτιν σε έναν αγώνα. Το έπαθλο είναι η Ουκρανία, έγραψε. Ο Πούτιν δεν απάντησε στην προτροπή, αλλά η ειρωνεία προφανώς χάθηκε από τον Τσετσένο πολέμαρχο σύμμαχό του, Ραμζάν Καντίροφ.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε προπαγανδιστικό βίντεο του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ ο «επίδοξος δολοφόνος» του Τραμπ

Σε προπαγανδιστικό βίντεο του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ εμφανίζεται ο...

Μεγάλη προσέλευση κόσμου στο STAVROS BLUE MOON | Φωτός

Η εκδήλωση "STAVROS BLUE MOON", που διοργανώθηκε από τον...

Υπερ-αδειοδότηση, υπερ-ανάπτυξη και πρωταθλητισμός στην εγκατάσταση έργων ΑΠΕ!

Της Βάννας Σφακιανάκη O Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ)...

Κρήτη: Έπιασαν τους απατεώνες που εξαπάτησαν ηλικιωμένη με λάφυρο χιλιάδες ευρώ

Σε μια επιτυχημένη επιχείρηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου, εξιχνιάστηκε...