14.8 C
Chania
Sunday, December 7, 2025

Έναρξη καλοκαιρινής εκστρατείας ανάγνωσης & δημιουργικότητας από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων

Ημερομηνία:

Η 3η Καλοκαιρινή Εκστρατεία των Δημοτικών Βιβλιοθηκών της χώρας, με πρωτοβουλία και συντονισμό του Future Library, με τίτλο: Ό,τι σκέφτεσαι σκέψου το αντίθετο – Οι αντίθετοι κόσμοι συναντιούνται στις βιβλιοθήκες!” και αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος” ξεκινά και για τη Δημοτική Βιβλιοθήκη των Χανίων.

Ειδικότερα, για τρεις (3) περίπου μήνες, από τη Δευτέρα 16 Ιουνίου έως και τις 8 Σεπτεμβρίου 2014, θα πραγματοποιούνται δράσεις στο χώρο των Παιδικών – Εφηβικών Βιβλιοθηκών του Δημοτικού Κήπου, της Δημοτικής Ενότητας Σούδας και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σταλού, με την πολύτιμη βοήθεια των εθελοντών, ενώ η συμμετοχή των παιδιών θα γίνεται με προεγγραφή.

Καλούνται, λοιπόν, οι μικροί φίλοι να δηλώσουν εγκαίρως συμμετοχή, καθώς θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Κήπου, στο τηλέφωνο: 2821 3 41774, την Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη της Δημοτικής Ενότητας Σούδας, στο τηλ. 2821 3 41221 και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού στα τηλέφωνα: 2821 0 60926, 6974647556.

Σημειώνεται ότι για τρίτη συνεχή χρονιά, τον περασμένο Μάρτιο, περισσότεροι από 100 βιβλιοθηκονόμοι από όλα τα μέρη της Ελλάδας, έδωσαν το καθιερωμένο -πια- τριήμερο ραντεβού τους, στη Βέροια, για να συζητήσουν, να συνεργαστούν, να σκεφτούν και αμέσως μετά, να … Σκεφτούν το αντίθετο! Οι υπάλληλοι των Δημόσιων και Δημοτικών Βιβλιοθηκών αντάλλαξαν γνώσεις και ιδέες, ώστε να σχεδιάσουν και να οργανώσουν την κορυφαία εκδήλωσή τους, την 3η Καλοκαιρινή Εκστρατεία, που φέτος έχει τίτλο Ό,τι σκέφτεσαι σκέψου το αντίθετο – Οι αντίθετοι κόσμοι συναντιούνται στις βιβλιοθήκες!” και κύριο σκοπό της, την προώθηση της ανάγνωσης και της δημιουργικότητας.

Πέρυσι, στη διάρκεια της καλοκαιρινής εκστρατείας, πάνω από 70.000 παιδιά συμμετείχαν σε περισσότερες από 3.000 δράσεις! Φέτος, η προσδοκία του Future Library είναι τα αριθμητικά αποτελέσματα να παραμείνουν τα ίδια, αλλά ο πυρήνας των παθιασμένων Ελλήνων βιβλιοθηκονόμων, που έχει δημιουργηθεί, να προκαλέσει την περαιτέρω ποιοτική αναβάθμιση των δράσεων των βιβλιοθηκών, που φέρνουν τα παιδιά σε πραγματική επαφή με τα βιβλία και τη δημιουργικότητα, κτίζοντας μια μόνιμη σχέση μαζί τους.

 

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ναυάγιο στη Χρυσή: Δε φτάνουν οι θάλαμοι στα ψυγεία του νεκροτομείου για τους νεκρούς

Της Ευαγγελίας Καρεκλάκη Στο νεκροτομείο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου θα μεταφερθούν...

Το ΠΑΣΟΚ «φρενάρει» τον Τσίπρα

Με την παρουσίαση του βιβλίου του στην Αθήνα και το θέατρο...