14.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Ένας ξενώνας αστέγων είναι περισσότερος χρήσιμος από μια βιβλιοθήκη

Ημερομηνία:

Γράφει ο Ειρηναίος Μαράκης

Διαβάζουμε στις ειδήσεις ότι νεοκλασικό κτίριο στο κέντρο της πόλης των Χανίων, συγκεκριμένα επί των οδών Τζανακάκη και Ερωτοκρίτου, απέναντι από τον Δημοτικό Κήπο, αγοράζει ο Δήμος Χανίων για την μετεγκατάσταση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, ύστερα από την έγκριση της χρηματοδότησης ύψους 500.000 € που είχε υποβάλλει ο Δήμος σε προηγούμενα χρόνια.

Ο σχετικός φάκελος είχε κατατεθεί από το Δήμο τον Νοέμβριο του 2014 στα πλαίσια του προγράμματος «Απόκτηση και Διαμόρφωση Ελευθέρων Κοινόχρηστων Χώρων και Διατηρητέων Κτιρίων στις πόλεις» και αξιολογήθηκε θετικά από το Διοικητικό Συμβούλιο του Πράσινου Ταμείου. Σίγουρα, η πρόταση για μετεγκατάσταση της βιβλιοθήκης στον συγκεκριμένο χώρο είναι πολύ καλή αλλά και το σημείο είναι ιδανικό για βιβλιοθήκη ή χώρο πολιτισμού.

Όμως, κατά τη γνώμη μου, αυτή την περίοδο ο Δήμος θα έπρεπε να έχει άλλες προτεραιότητες, περισσότερο φιλικές για τους πολίτες. Αλήθεια, αντί για βιβλιοθήκη γιατί να μην δημιουργηθεί ένας ξενώνας αστέγων ή κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στο ίδιο κτίριο: Έτσι κι αλλιώς, η Δημοτική Βιβλιοθήκη της πόλης μας, είναι αρκετά καλά στο σημείο που βρίσκεται ενώ ανακαινίστηκε πρόσφατα κι ικανοποιεί με σχετική πληρότητα τις ανάγκες του βιβλιόφιλου κοινού – δεν έχει ανάγκη μετεγκατάστασης, για την παρούσα περίοδο φυσικά.

Οι άνθρωποι που κινδυνεύουν καθημερινά, χωρίς την στοιχειώδη προστασία, τι θα απογίνουν;

Ο χειμώνας ήρθε και θα παραμείνει για κάμποσους μήνες ακόμα… Αλλά και τα υπόλοιπα ερειπωμένα κτίρια της πόλης πότε θα αξιοποιηθούν;

Ερωτήματα που χρειάζονται άμεσης απάντησης, νομίζω. Όχι;

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ειρηναίος Μαράκηςhttp://www.agonaskritis.gr/author/eirinaios_marakis/
Ο Ειρηναίος Μαράκης γεννήθηκε στα Χανιά το 1986. Απόφοιτος λυκείου. Δραστηριοποιείται στα κοινά μέσα από τον χώρο της αντικαπιταλιστικής αριστεράς. Μικρά πεζά, διηγήματα και ποιήματα του έχουν δημοσιευθεί σε διάφορα λογοτεχνικά ιστολόγια . Διατηρεί τα ιστολόγια Λογοτεχνία και Σκέψη και Αριστερός Σχολιασμός. Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί στην εφημερίδα Αγώνας της Κρήτης και στο εβδομαδιαίο διαδικτυακό περιοδικό Babushka

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διπλή άφιξη κρουαζιερόπλοιων στη Σούδα με 4.746 επιβάτες

Συνολικά 4.746 επιβάτες έφτασαν σήμερα το πρωί στο λιμάνι...

Η Ντόρα, το Κόσοβο και το Συμβούλιο της Ευρώπης

Οι αποφάσεις Ευρωπαϊκών Οργανισμών, ακόμη και όταν αφορούν σε...