22.8 C
Chania
Thursday, May 2, 2024

Ένας Υπουργός που περπατά στην Αθήνα δίχως αστυνομική συνοδεία καθώς φεύγει από το Υπουργείο του | Βίντεο

Ημερομηνία:

Μία πολύ διαφορετική εικόνα από τη συνηθισμένη ήρθε αυτή τη φορά από τον Γιάννη Βαρουφάκη, τον οποίοι κάποιοι τράβηξαν σε βίντεο να περπατά στους πολυσύχναστους δρόμους της Αθήνας, μόνος του, χωρίς αστυνομικούς ή άλλη συνοδεία, να φεύγει από το Υπουργείο του. Λες και ήταν ένας συνηθισμένος άνθρωπος που πάει στη δουλειά του.

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, διασχίζει μόνος, χωρίς συνοδεία αστυνομικών, την πλατεία Συντάγματος.

Ο κ. Βαρουφάκης, καταγράφεται σε βίντεο ιδιώτη να περπατάει με το σακίδιο του και να κατευθύνεται στη Βουλή έχοντας φύγει νωρίτερα από το υπ. Οικονομικών, το βράδυ της Παρασκευής.

Η αντίθεση με τις εικόνες των κουστουμαρισμένων υπουργών και βουλευτών με τα τεθωρακισμένα οχήματα οι οποίοι έμπαιναν σε καλά φυλασσόμενα κτίρια ή σε μία σιδερόφρακτη βουλή, είναι εμφανής.

Τα πλάνα ανέβηκαν στο Youtube από τον χρήστη Kimon K.

Την ίδια “διαδρομή” έκανε και χθες το πρωί όταν αποθεώθηκε από κόσμο:

Το παραπάνω περιστατικό δόθηκε στη δημοσιότητα από την eurokinissi-tv και είναι στιγμές μετά το πέρας της συνάντησης του Γ. Βαρουφάκη με τον Αμερικανό υφυπουργό Οικονομικών Νταλίπ Σίνγκ και τον πρέσβη των ΗΠΑ, οι οποίοι αποχώρησαν με θωρακισμένα αυτοκίνητα από το Υπουργείο Οικονομικών.

Προσερχόμενος το μεσημέρι της Παρασκευής στο υπουργείο για τη συνάντηση με την αντιπροσωπεία από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, ο κ. Βαρουφάκης είπε σε δημοσιογράφους:

“Το Μνημόνιο είναι η συνεχιζόμενη ύφεση και ένα χρέος το οποίο είναι δυσβάσταχτο και μη βιώσιμο”.

Σε ερώτηση που του έγινε από δημοσιογράφους ότι “συμφωνείτε με το 70% του μνημονίου”, ο Γιάνης Βαρουφάκης απάντησε:

“Δεν είπα τέτοιο πράγμα. Δεν είναι το μνημόνιο αυτή η λίστα με τις μεταρρυθμίσεις. Το μνημόνιο είναι αυτοτροφοδοτούμενη κρίση. Κάποιες από τις μεταρρυθμίσεις που μας προτείνουν είναι καλές. Το Μνημόνιο είναι η συνεχιζόμενη ύφεση και ένα χρέος το οποίο είναι δυσβάσταχτο και μη βιώσιμο”.

news247.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χάος στο UCLA: Επίθεση της Αστυνομίας σε χιλιάδες διαδηλωτές με πλαστικές σφαίρες | Ζωντανή μετάδοση

Χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες βρίσκονται στο campus του Πανεπιστημίου της...

O Μαζωνάκης τραγουδάει το «Du Hast» των Rammstein

Σε ρυθμούς Rammstein μπαίνει το ελληνικό κοινό, καθώς στο τέλος του...

Παζάρι Μεγάλης Παρασκευής στις Βουκολιές του Δήμου Πλατανιά

Ο Δήμος Πλατανιά σας προσκαλεί και φέτος, τη Μεγάλη...