Ευχή και κατάρα αποδεικνύεται για τον τόπο το γεγονός ότι οι καταστροφές που προκάλεσαν οι πλημμύρες συνέβησαν σε προεκλογική περίοδο.
Ευχή, γιατί αυτό σα να διασφαλίζει ότι τα Χανιά δε θα ξεχαστούν και τα έργα που είναι αναγκαία θα γίνουν. Κατάρα, γιατί με φόντο τις πλημμύρες και πάνω στις καταστροφές διεξάγεται ο προεκλογικός αγώνας, με τα κόμματα, αλλά και τους εκλεγμένους να ανταγωνίζονται σε ευαισθησία, με διαρκείς επισκέψεις και συσκέψεις “στους τόπους της καταστροφής”.
Βεβαίως, καλύτερα να ασχολούνται μαζί σου παρά να μην ασχολούνται, ειδικά όταν υπάρχει ανάγκη.
Όμως αναρωτιόμαστε, αν πράγματι το ζητούμενο είναι να βρεθούν ουσιαστικές λύσεις και γρήγορα, το λογικό δε θα ήταν να πραγματοποιηθούν λίγες και ουσιαστικές συσκέψεις μεταξύ των φορέων που θα λάβουν τις αποφάσεις; Εκεί, θα μπορούσαν να συμμετέχουν και άνθρωποι με ειδικές γνώσεις σε αυτά τα ζητήματα που συνδέονται με κόμματα για να προσφέρουν την οπτική τους στις λύσεις που πρέπει να βρεθούν και έτσι μέσω της σύνθεσης να προκύψουν οι καλύτερες προτάσεις προς υλοποίηση.
Στα Χανιά δε συμβαίνει αυτό.
Στα Χανιά, ο κάθε Χανιώτης Υπουργός θεωρεί ότι πρέπει να κάνει τις δικές του συσκέψεις με όλους τους Δημάρχους και τους εκπροσώπους φορέων. Και μετά παρόμοιες συσκέψεις κάνουν άλλοι υπουργοί, που δεν είναι Χανιώτες. Συσκέψεις έκανε και κάνει και η Περιφέρεια, συσκέψεις και οι δήμοι, και όλοι μαζί αφού συσκέπτονται, μαζί με εκπροσώπους άλλων κομμάτων αλληλοενημερώνονται και ξανασυζητούν και μετά επισκέπτονται τόπους για να μιλήσουν με τους κατοίκους και να εκφράσουν το ενδιαφέρον και την ευαισθησία τους.
Αναρωτιόμαστε, πόσο αποτελεσματική είναι στην πραγματικότητα μια τέτοια πρακτική για τα Χανιά που δοκιμάστηκαν από την κακοκαιρία;
Το επόμενο διάστημα θα δείξει…