17.8 C
Chania
Wednesday, May 8, 2024

Ένα εκτυπωτή βρε παιδιά… για μια σύνταξη

Ημερομηνία:

Του Ανδρέα Σπανουδάκη

Το… τέκνο του κομματικού σωλήνα, με το «βυζαντινό αγιογραφικό ύφος» το λιτό και απέριτο, με την ζηλότυπη διαφύλαξη των κανόνων και αρχών του νεοφιλελευθερισμού που φθάνει απαράλλακτη και ακέραιη σ’ εμάς, το «βαρύ όνομα» που αναλαμβάνει με εντολή του ηγούμενου της κυβέρνησης, αν και ανεπαρκής όπως αποδείχθηκε από την εξέλιξη των προβλημάτων που κλήθηκε να επιλύσει, με την ολεθριώτατη δράση του που βασανίζει και ταλαιπωρεί το πόπολο, ο υπουργός που από το βήμα της βουλής μας είπε ότι με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ θα έχουμε μικρότερους λογαριασμούς, είναι ο ίδιος που ως υπουργός «διερρήγνυε τα ιμάτιά του» ότι οι συντάξεις θα εκδίδονται σε τρεις μήνες.

Αυτό το…. τέκνο με την προσιτή και οικεία εμφάνιση που το πήραν από την….πολιτική βρεφοδόχο για να του αναθέσουν πολιτικά αξιώματα και τίτλους κομματικούς, διόρισαν για να κοινωνήσει τον αδιάκοπο και ακατάσχετο «δημιουργικό οίστρο του» και της κυβέρνησης, στους αφελείς.

Θα αναφερθώ στο αγωνιώδες αίτημα της κ. Γιαννουδάκη για την 8μηνη καθυστέρηση καταβολής της σύνταξης του πάσχοντα από σκλήρυνση κατά πλάκας με αναπηρία 85% συζύγου της για να αντιληφθούμε το «δημιουργικό οίστρο» του κ. Χατζηδάκη που μας δίνει και το μέτρο της ανικανότητας και της… ανοησίας του.

Της απάντησαν, ενδο’υ’πηρεσιακά « πως ο φάκελος δεν έχει έρθει αλλά και αν ακόμα υπήρχε ο φάκελος, δεν μπορούν να κάνουν ενέργειες καθώς εκκρεμεί δικό τους αίτημα στην Αθήνα για προμήθεια εκτυπωτή!».

Κυριολεκτικά αποκαλυπτική η απάντηση στο αίτημα της κ. Γιαννουδάκη γιατί μας προσφέρει, κατά τρόπο σαφή και ολοκληρωμένο, την «πεμπτουσία» της κοινωνικής πολιτικής που εφαρμόζει το κομματικό….τέκνο του νεοφιλελευθερισμού που στην συνοπτικότητά της χαρακτηρίζεται από αναλγησία, σκληρότητα, ωμότητα, κυνισμό, μισανθρωπιά.

«Ένας εκτυπωτής βρε παιδιά για να εκδοθεί μια σύνταξη ενός χρόνια ανάπηρου». Θ

α μπορούσε να ήταν ένα ισχυρό, ηφαιστειακής έντασης αντιπολιτευτικό επιχείρημα που δίνει ανάγλυφη την εικόνα ενός υπουργού και μιας κυβέρνησης που όλες οι ανθρώπινες αρετές τους ΑΤΡΟΦΟΥΝ!!!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πως κατασκευάζεται ένα (συνδεδεμένο) «πράσινο νησί»

Της Βάννας Σφακιανάκη Ξεκινώντας ενοχοποιείς τους νησιώτες λέγοντας ότι επιβαρύνουν...

Αντιπυρική προστασία: οι κομματικές φιέστες και ο λάθος προσανατολισμός

Του Λευτέρη Καρχιμάκη * Το νέο δόγμα πυρόσβεσης μας υπόσχεται...

«Ποτέ στη ζωή μου δεν έχω δει τέτοιο βομβαρδισμό» – Δραματική η κατάσταση στη Ράφα

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχουν αναφερθεί ότι σκοτώθηκαν κατά τη...