23.8 C
Chania
Tuesday, May 21, 2024

Ένα κείμενο που προσυπογράφει ο Πολάκης: Στην Ελλάδα δεν έχουμε έξαρση ελονοσίας, έξαρση μπαρουφορολογίας έχουμε

Ημερομηνία:

Ένα κείμενο του Γιάννη Χατζηχρήστου πόσταρε στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook o αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης για το θέμα που έχει προκύψει με τα κρούσματα ελονοσίας.

Στο κείμενο υποστηρίζεται ότι στην Ελλάδα δεν έχουν έξαρση ελονοσίας αλλά έξαρση μπαρουφολογίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ που παρουσιάζει ο κ. Χατζηχρήστου, δεν υπάρχει πραγματικά κάποια έξαρση αφού αν φέτος καταγράφησαν 65 κρούσματα, πέρυσι καταγράφηκαν 85.

Αναφέρει σχετικά:

Έξαρση ελονοσίας δεν έχουμε στην Ελλάδα… Έξαρση ΜΠΑΡΟΥΦΟΛΟΓΙΑΣ σίγουρα. Και εξηγούμαι:

Άκουγα πριν στα κανάλια (που θέλουν να πάρουν και άδεια να μας ενημερώνουν υπεύθυνα) ότι έχουμε έξαρση ελονοσίας! 65 καταγεγραμμένα κρούσματα, λέει, και ο Πατούλης στα κάγκελα να κατηγορεί τον ΓΓ του Υπουργείου για απραξία. Και το έψαξα:

To 2015 καταγραφτηκαν 85 κρούσματα, τα 79 εισαγόμενα (ταξιδιώτες κυρίως και ελάχιστα από πρόσφυγες) τις δε προηγούμενες χρονιές, πάλι τα κρούσματα βρίσκονται σε παρόμοια επίπεδα (πίνακας πιο κάτω) παρουσιάζοντας μια στατιστική σταθερότητα. Καμία έξαρση! Η Ελλάδα παραμένει από τις πλέον ασφαλείς χώρες του ΠΟΥ και στην ελονοσία από την δεκαετία του 60.

Φέτος μάλιστα έγιναν και περισσότεροι αεροψεκασμοί από τις Περιφέρειες (και μάλιστα για πρώτη φορά σε ορισμένες χρησιμοποιήθηκαν drones με πολύ στοχευμένη δράση) με αποτέλεσμα και τον δραστικό περιορισμό και άλλων νόσων που μεταδίδονται από τα κουνούπια στα ζώα, και που ήταν σε έξαρση την προηγούμενη δεκαετία.

Οπότε εύλογο το ερωτημα.. Γιατί σκούζουν πάλι οι νεοφιλελε και τα παπαγαλάκια τους;

Εκτός απ’ ότι έχασαν την κουτάλα, αυτή που φούσκωνε τα δημόσια χρέη υπέρ πολύ λίγων, έχουν χάσει και κάθε αίσθηση σοβαρότητας. Και το μόνο που τους μένει, είναι να πουλάνε το μοναδικό προϊόν που τους συντήρησε τις τελευταίες δεκαετίες.

Τον φόβο σε συσκευασία χύμα.

Ο Υπουργός σημειώνει με υστερόγραφό του στο τέλος του κειμένου:

ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΟΥ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΑΡΙΣΤΕΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΗΣ ΜΠΟΥΡΔΑΣ!!!

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δικαίωμα στον Ασάνζ να ασκήσει έφεση κατά της έκδοσής του στις ΗΠΑ

Οιδρυτής του αποκαλυπτικού ιστότοπου WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, μπορεί να...

3η Γιορτή Αθλητισμού στην Γαύδο

Ο Δήμος Γαύδου στο πλαίσιο της 3ης Γιορτής Αθλητισμού στο νησί...

Στο Κ.Α.Σ. η μελέτη για κατασκευές σκίασης και εξοπλισμού στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, μετέβη σήμερα στην Αθήνα...

Χανιά: Λουκέτο σε επιχείρηση που δραστηριοποιείται ως Αθλητικό Κέντρο

Συνεργεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) πραγματοποίησαν έλεγχο...