19.8 C
Chania
Saturday, May 4, 2024

Ένα μύθο θα σας πω…

Ημερομηνία:

Μια φορά κι έναν καιρό, ήτανε δύο βοσκοί, σε μια ολόκληρη περιοχή, πλούσια κατ’ τα άλλα. Οι βοσκοί και οι περί αυτούς περνούσαν καλά, αλλά τα ποίμνιά τους δεινοπαθούσαν, κάθε χρόνο και περισσότερο. Αλλά αυτοί δεν ανησυχούσαν αφού εκ δεδομένου ότι έφευγε από το μαντρί του ενός, πήγαινε στου άλλου το μαντρί με την ελπίδα της  καλύτερης διαβίωσης.

Το κακό περίσσεψε κι ένας από τα μαντριά σήκωσε κεφάλι. Μάζεψε μεγάλα τμήματα των χειμαζόμενων ποιμνίων. Αποδυνάμωσε  τους άλλους δύο τους οποίους και απειλούσε να τιμωρήσει για κακοδιαχείριση και καταδυνάστευση των ποιμνίων.

Όμως παρ’ ελπίδα ο νέος βοσκός από φέρελπις έγινε συνοδοιπόρος των παλιών. Επέβαλε νέους πιο σκληρούς νόμους σε τέτοιο βαθμό που κι αυτοί τους οποίους κατηγορούσε έμειναν έκπληκτοι.

Τώρα το μέγιστο των ποιμνίων ήταν παγιδευμένο για τα καλά εκεί που έλπισε για κάτι καλύτερο.

Το χειρότερο είναι ότι ο νέος βοσκός στηρίζεται περισσότερο απ’ τους προηγούμενους από μεγάλους παγκόσμιους βοσκούς και τα δεσμά του ποιμνίου είναι πιο ισχυρά και ο νέος βοσκός θέλει, εδώ και τώρα, όπως έλεγε και μια ψυχή ,να τελειώνει με όλες τις εκκρεμότητες.

Έτσι με Fast tract διαδικασίες με EXPRESS  πρωτοβουλίες οδηγεί το ποίμνιο στην πλήρη απόμιζηση του όπως διατάζουν άλλωστε και οι διεθνείς βοσκοί.

Το ερώτημα είναι τι έγινε κάτω από αυτές τις συνθήκες με το ταλαίπωρο και πολυβασανισμένο ποίμνιο.

Το παραμύθι λέει ότι ξεσηκώθηκε, και έβαλε μπροστά ένα δικό του τον ΜΠΡΟΣΤΑΡΟΚΡΥΟ που δεν τον άφησε ανεξέλεγκτο αλλά τον καθοδηγούσε με συγκεκριμένες διαδικασίες έτσι ώστε να μην μπορεί να ερμηνεύει κατά δοκούν τα ΟΧΙ σε ΝΑΙ όπως έκανε ο προηγούμενος.

Μετά από όλα αυτά ήλθε ξανά η δημιουργία και η χαρά στην όμορφη πλούσια περιοχή τους.

Κάθε παρομοίωση με την πραγματικότητα είναι εντελώς φαινομενική.

Παραμυθάς

Υ.Γ.: Δεν μας λέει το παραμύθι πόσο καιρό χρειάστηκε για να αναδειχθεί ο ΜΠΡΟΣΤΑΡΟΚΡΥΟΣ. Ας ελπίσουμε ότι και το ποίμνιο αντέδρασε με τις ίδιες διαδικασίες που παγιδεύτηκε  EXPRESS και αφού απαλλάχτηκε των δεσμών του υλοποίησε την εφαρμογή των νόμων για υπεράσπιση των δικαιωμάτων του με Fast Track διαδικασίες.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χάος στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ: Το κίνημα υπέρ της Παλαιστίνης εξαπλώνεται και σε άλλες χώρες

Εξαπλώνονται σε πολλά πανεπιστήμια στον κόσμο, οι διαδηλώσεις αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους που βρίσκονται...

Η ΠΑΠΑΔΙΑ

(Μια αφήγηση που πηγάζει από ιστορικά γεγονότα)... Μες τη νύχτα...

Σα σήμερα, 4 Μαΐου 2017, πέθανε ο ανυπότακτος Αναρχικός Βαρδής Τσουρής | Φωτός

Κάθε τόπος έχει ανθρώπους που έχουν αφήσει το στίγμα...