15.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Ένα πανάρχαιο ελαιόδενδρο στο Λουτρό Σφακίων

Ημερομηνία:

Ο ωραίος άνθρωπος, ο ερευνητής του τόπου μας, Αντώνης Πλυμάκης, ανακάλυψε στο Λουτρό Σφακίων ένα πανάρχαιο ελαιόδεντρο. Με πήρε μαζί και πήγαμε μια φορά και το επισκεφτήκαμε.   Εγκαρσίως είναι καταστρεμμένος ο μισός του κορμός. Αν είχε όλο τον κορμό του, ασφαλώς θα ήτανε πάνω από 15 μ. η περιφέρειά του.

Δύο φορές έγραψε ο κ. Πλυμάκης σχετική επιστολή στα «Χ.Ν.». Έστειλα κι εγώ την 19/12/07 επίσης στα «Χ.Ν.», όπου εδημοσιεύθη τέλη Δεκεμβρίου και δεύτερη που εδημοσιεύθη την 5/8/09, μα έστειλα και στην «ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ» που εκδίδετο στην Αθήνα και την δημοσίευσε τον Γενάρη του 2008.

Δεν αποκλείεται να έχει ειδικό ενδιαφέρον αυτό το ελαιόδεντρο για την πολιτιστική μας κληρονομιά και για την τουριστική προβολή του τόπου μας και παρακαλώ κάθε αρμόδιο να ενδιαφερθεί για να περιληφθεί και το ελαιόδεντρο του Λουτρού στον κατάλογο των παμπάλαιων ελαιοδέντρων. Η κάθε αρμοδιότητα συχνά συνεπάγεται και υπευθυνότητα.

Αν θα ενδιαφερθεί κανείς θα πρέπει να επικοινωνήσει πρώτα με μένα στο τηλέφωνο 28250 – 92031 ή με τον κ. Πλυμάκη στο τηλέφωνο 28210 – 45240 και 28210 – 45246, για ενημέρωση

Κανάκης Ι. Γερωνυμάκης

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...