26.8 C
Chania
Saturday, June 29, 2024

Ένα «σώμα», μια «φωνή» το Ρέθυμνο για το νοσοκομείο του – Απ’ τις μεγαλύτερες και πιο μαζικές κινητοποιήσεις των τελευταίων ετών

Ημερομηνία:

Απ’ τις μεγαλύτερες και πιο μαζικές κινητοποιήσεις των τελευταίων ετών – “Ποτάμι” αγανάκτησης, διαμαρτυρίας και υπεράσπισης του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της Υγείας – 

Για περισσότερες από 2,5 ώρες, από τις 6 το απόγευμα έως τις 8 και μισή χθες το βράδυ, οι κεντρικοί δρόμοι του Ρεθύμνου είχαν “βουλιάξει” από κόσμο! Ένα τεράστιο “ποτάμι” διαμαρτυρίας, αποτελούμενο από ανθρώπους όλων των ηλικιών, αρχές, φορείς και σωματεία του τόπου, διατράνωσε την ζωτική ανάγκη της υπεράσπισης του νοσοκομείου Ρεθύμνου και του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα του θεμελιώδους κοινωνικού αγαθού της Υγείας.

Σαν ένα καζάνι που “έβραζε” καιρό τώρα και ξεχύθηκε στους δρόμους, το συγκεντρωμένο πλήθος ζήτησε με πάθος και αποφασιστικότητα άμεσες προσλήψεις ιατρονοσηλευτικού προσωπικού: Με ένα “σώμα”, μία “φωνή” και έντονο αγωνιστικό παλμό!

Μάλιστα, προς το τέλος της μεγαλειώδους πορείας, οι διαμαρτυρόμενοι, όπως και πέρσι σε αντίστοιχης έντασης και συμμετοχής συλλαλητήριο, “αγκάλιασαν” τις εγκαταστάσεις του πολύπαθου νοσηλευτικού ιδρύματος: φώτισαν και ύψωσαν τα κινητά τους, σχηματίζοντας και εκπέμποντας SOS, για την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει αυτό, όπου οι παραιτήσεις γιατρών διαδέχονται η μία την άλλη!

Νωρίτερα το απόγευμα, υπήρξε συμβολικός αποκλεισμός του ΒΟΑΚ, στο ρεύμα προς Χανιά, πάνω από τον κόμβο Σπηλίου. Κι εκεί, μία ανθρώπινη αλυσίδα διαμόρφωσε τη λέξη ΕΣΥ: Εθνικό Σύστημα Υγείας!

Προπομπό της ισχυρότατης κινητοποίησης αποτέλεσε χθες το πρωί η συγκέντρωση γιατρών, νοσηλευτών, λοιπών εργαζομένων και πολιτών, στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου Ρεθύμνου.

Η απογευματινή πορεία κατέληξε εκεί απ’ όπου ξεκίνησε: στο δημαρχείο Ρεθύμνου, όπου άρχισε να συρρέει από νωρίς κόσμος, “παραλύοντας” τα πάντα στην κεντρική λεωφόρο Κουντουριώτη και στις οδούς πέριξ αυτής.

Εν τω μεταξύ οι υπογραφές που συλλέγονταν επί ένα τετραήμερο, για το νοσοκομείου Ρεθύμνου, στο ειδικό κιόσκι που είχε στηθεί στην πλατεία των Τεσσάρων Μαρτύρων, αναμένεται να ξεπεράσουν τις 4.000, αριθμός το δίχως άλλο εντυπωσιακός!

Οι διοργανωτές της πανυγειονομικής διαμαρτυρίας δήλωσαν απόλυτα ικανοποιημένοι και συγκινημένοι απ’ την ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας, καθώς και για την προσέλευση κόσμου κι από άλλους νομούς της Κρήτης, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για τη γενική απεργία της 28ης Φεβρουαρίου, ανήμερα της πρώτης επετείου του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη!

Κοινός αγώνας, κοινός σκοπός για τη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ

Έναν κοινό σκοπό, αυτόν της άμεσης ενίσχυσης του νοσοκομείου Ρεθύμνης, με μία συγκεκριμένη προέκταση, την ισχυροποίηση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της Υγείας, ανέδειξαν στις δηλώσεις τους οι αρχές και οι φορείς του τόπου. Σε αυτόν τον αγώνα ήταν άπαντες παρόντες.

Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, κ. Πρόδρομος μίλησε για την μεγαλειώδη κινητοποίηση, λέγοντας: «Απόψε το Ρέθυμνο υψώνει μια κοινή και ενιαία φωνή για το δίκαιο αίτημα της προστασίας και της διαφύλαξης του νοσοκομείου μας, που δυστυχώς τα τελευταία χρόνια είναι ο μεγάλος ασθενής του Ρεθύμνου. Όλοι μαζί απόψε υψώνουμε τη φωνή μας και ελπίζουμε ότι αυτή η φωνή του δικαίου θα εισακουστεί γιατί γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά ότι η υγεία δεν είναι πολυτέλεια, ούτε μπορεί να είναι για τους λίγους. Η υγεία είναι δώρο, είναι αγαθό και είναι δικαίωμα και όλοι μαζί απόψε στηρίζουμε αυτό το δικαίωμα στην υγεία όλων των ανθρώπων του τόπου μας. Και είμαστε βέβαιοι ότι η φωνή αυτή θα εισακουστεί, γιατί είναι μία φωνή διαχρονική, μία φωνή ενωμένη που ενώνει όλο τον τόπο».

Ο Μανώλης Χνάρης, Βουλευτής Ρεθύμνης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, συμμετείχε στην χθεσινή κινητοποίηση ως επικεφαλής Κλιμακίου του ΠΑΣΟΚ, αποτελούμενο από τον Γραμματέα Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Σαρρή, τους υποψήφιους Βουλευτές Κασσάνδρα Κοτζανάκη, Ελευθερία Μιχάλα και Βασίλη Σκουντή, τα μέλη της Κ.Ε. Γιάννη Λίτινα και Στέλιο Βρυλλάκη, τον Υπεύθυνο Υγείας Ν.Ε. Ανδρέα Αντωνίου, καθώς και μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής και στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Σε δήλωσή του ανέφερε: «Η κοινωνία του Ρεθύμνου με την παρουσία της, αντιστέκεται για ακόμα μία φορά, στην σχεδιασμένη υποστελέχωση του Νοσοκομείου του νομού μας. Έχει γίνει πλέον από όλους κατανοητό, ότι οι διαχρονικές ελλείψεις ιατρικού προσωπικού από τις σημαντικές κλινικές του Νοσοκομείου, αποτελεί απόρροια του στρατηγικού στόχου της κυβέρνησης να υποβαθμίσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας και συγχρόνως να εξαναγκάσει τους πολίτες να στραφούν στις ιδιωτικές δομές υγείας.

Είναι υποχρέωση όλων μας, να διεκδικήσουμε την άμεση προκήρυξη όλων των θέσεων ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, που βρίσκονται σε έλλειψη, με ισχυρά κίνητρα, οικονομικά και εκπαιδευτικά, στηρίζοντας όλες τις δομές υγείας του νομού και κατ’ επέκταση το κοινωνικό κράτος. Η παράταξή μας, το ΠΑΣΟΚ, που οραματίστηκε, σχεδίασε και υλοποίησε το Ε.Σ.Υ ως κοινωνικό αγαθό, θα συνεχίσει να υπερασπίζεται ένα δημόσιο, δωρεάν, ποιοτικό και προσβάσιμο σε όλους σύστημα υγείας».

Ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ, μιλώντας στα ΜΜΕ, επισήμανε:

“Ήρθαμε ακολουθώντας το παράδειγμα του Ηρακλείου, της Ιεράπετρας, της Σητείας, του Αγίου Νικολάου, των Χανίων, για να προασπίσουμε το κοινωνικό αγαθό, το δημόσιο και δωρεάν, που λέγεται Υγεία: Ό,τι απέμεινε από αυτό το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Οι υγειονομικοί, πριν απ’ όλους το γνωρίζουν: από την εντατικοποίηση της δουλειάς τους, την υπερεργασία, την υπερεφημέρευση.

Είναι συνειδητή και σκόπιμη η πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να απαξιώσει και να διαλύσει σταδιακά το δημόσιο σύστημα Υγείας, προκειμένου να δώσει χώρο στο ιδιωτικό κεφάλαιο, για να ασκήσει επιχειρηματική δραστηριότητα, τις δικές της επιδιώξεις, αντλώντας πακτωλό δισεκατομμυρίων μέσα από τα δημόσια νοσοκομεία.

Άλλωστε, και η τελευταία απόφαση για τα απογευματινά χειρουργεία κατατείνει ακριβώς αυτό: να δώσει χώρο στο ιδιωτικό κεφάλαιο.

Ο λαός, λοιπόν, του Ρεθύμνου, με όσα έχει βιώσει με την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση του νοσοκομείου του, με την απαξίωση των Κέντρων Υγείας, της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, δίνει σήμερα παλλαϊκό παρών απαιτώντας το νοσοκομείο Ρεθύμνου να παραμείνει, να αναπτυχθεί, να στελεχωθεί και να χρηματοδοτηθεί τόσο, ώστε να μπορεί να καλύψει το σύνολο των πραγματικών αναγκών του Ρεθύμνου, καθώς επίσης και τα Κέντρα Υγείας Ρεθύμνου. Καλή δύναμη και καλούς αγώνες”!

Η Μαίρη Λιονή, αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου τόνισε από την πλευρά της: «Μία μεγάλη συγκέντρωση των ρεθυμνιωτών σήμερα για να υπερασπιστούμε τη δημόσια υγεία, για να υπερασπιστούμε τις δημόσιες δομές υγείας, για να υπερασπιστούμε το νοσοκομείο μας και τα κέντρα υγείας. Η δημόσια υγεία είναι ένα κοινωνικό αγαθό. Είναι ένα δικαίωμα του κάθε πολίτη και είναι υποχρέωση της πολιτείας να το παρέχει σε όλους με τα καλύτερα μέσα. Για να μην σβήσει, λοιπόν, τελείως το νοσοκομείο μας, όλοι οι ρεθυμνιώτες, πάνδημοι, οι φορείς από όλο το νομό δίνουν το παρών, τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού, άλλοι φορείς, απλοί πολίτες για να υπερασπιστούμε το αυτονόητο».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης στον τομέα της επιχειρηματικότητας Μιχάλης Βάμβουκας σε δηλώσεις του ανέφερε: “Η αγανάκτηση του κόσμου είναι δικαιολογημένη λόγω των διαχρονικών παραλείψεων όλων των κυβερνήσεων και των υπουργών Υγείας που τράβηξαν τον ίδιο δρόμο, ο οποίος και οδήγησε σε αδιέξοδο. Άρα λοιπόν πρέπει να γίνουν σημαντικές αλλαγές και τομές στην υγεία, γιατί όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια”.

Ο Γιώργος Μαρινάκης, δήμαρχος Ρεθύμνου είπε πως «είναι εδώ όλη η κοινωνία του Ρεθύμνου, όλοι οι φορείς. Αυτό κάτι δηλώνει. Είναι μια αγωνία για το μέλλον του νοσοκομείου μας, που θέλουμε να είναι στελεχωμένο, να παρέχει ασφαλείς υπηρεσίες στους ασθενείς, τους επισκέπτες μας, τους πολίτες και κυρίως να είναι ένα νοσοκομείο, που να μπορεί να διεκδικεί τα δικαιώματα του για το αύριο. Νομίζω ότι η πολιτεία πρέπει να ακούσει την φωνή της κοινωνίας και είμαστε έτοιμοι όλοι να συνεργαστούμε για το καλύτερο δυνατό. Ο καθένας θα αναλάβει το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί. Εύχομαι αυτή η διαμαρτυρία να έχει αντίκτυπο εκεί που πρέπει και να έχει τα αποτελέσματα που όλοι προσδοκούμε».

Ο Μιχάλης Σαρρής, Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος στον τομέα Πολιτικής Προστασίας στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης, υπογράμμισε:

Βρεθήκαμε όλοι μαζί, ενώνοντας τις δυνάμεις μας, σε ένα πανρεθυμνιώτικο συλλαλητήριο για να καταγγείλουμε την υποβάθμιση του νοσοκομείου Ρεθύμνου και τη συστηματική υποβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Υπερασπιζόμαστε την ποιοτική, δημόσια και δωρεάν Υγεία, ως δημόσιο αγαθό, και δικαίωμα όλων των πολιτών”!

Ο περιφερειακός σύμβουλος της Π.Ε Ρεθύμνου Βαγγέλης Τσουδερός σε δηλώσεις του ανέφερε: Είμαστε όλοι εδώ και στηρίζουμε το καθολικό αίτημα των φορέων του Ρεθύμνου για επαρκή στελέχωση του νοσοκομείου μας. Η υγεία δεν είναι πολυτέλεια. Είναι πρωταρχικό κοινωνικό αγαθό και οι Ρεθυμνιώτες απαιτούν το νοσοκομείο μας και οι υπηρεσίες του να ενδυναμωθούν. Η Πολιτεία οφείλει να παρέχει στους Ρεθυμνιώτες και στους χιλιάδες επισκέπτες του τόπου μας ποιοτικές υπηρεσίες υγείας. Γι’ αυτό το στόχο παλεύουμε όλοι ενωμένοι”.

 Ο Νίκος Μανουσάκης , περιφερειακός σύμβουλος της Λαΐκής Συσπείρωσης σε δηλώσεις του ανέφερε:“Αυτό που χρειάζεται σήμερα είναι αγώνας μαζικός, καθολικός από το Ρεθυμνιώτικο λαό έτσι ώστε να μπορέσει να βάλει φρένο απέναντι σε αυτή την ανθυγιεινή πολιτική της κυβέρνησης. Η πολιτική αυτή θα ξεθεμελιώσει ό,τι έχει απομείνει από το Εθνικό Σύστημα Υγείας πράγμα το οποίο θα πληρώσει ο Ελληνικός λαός, ο Κρητικός και Ρεθυμνιώτικος λαός. Αυτός και τα παιδιά του”.

Ο Αλέκος Μαρινάκης, επικεφαλής Λαΐκής Συσπείρωσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης ανέφερε για την χθεσινή κινητοποίηση σε δηλώσεις του: “Χαιρετίζουμε τη σημερινή μεγαλειώδη συγκέντρωση του Ρεθυμνιώτικου λαού. Είναι ένας αγώνας για να υπάρχει το Νοσοκομείο Ρεθύμνου, να στελεχωθεί, να μην περάσει ο νέος χάρτης που προβλέπει να καταργηθούν τα νοσοκομεία σε Ρέθυμνο και Λασίθι , αλλά να στελεχωθούν τα δημόσια νοσοκομεία στο νησί μας για να μπορέσουν πραγματικά να ανταπεξέλθουν στο δύσκολο έργο τους. Στηρίζουμε τον αγώνα με όλες τις δυνάμεις μας”.

Ο Μανούσος Μανουσογιάννης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης της Λαϊκής Συσπείρωσης, είπε: «Αξίζουν συγχαρητήρια στην Ένωση Γιατρών ΕΣΥ, στον Ιατρικό Σύλλογο, σε όλα τα σωματεία και τους φορείς που οργάνωσαν αυτή τη μεγαλειώδη συγκέντρωση! Κατάφεραν να ενώσουν όλο το ρεθεμνιώτικο λαό κάτω από ένα πολύ σοβαρό, πολύ επεξεργασμένο πλαίσιο αιτημάτων, το οποίο δίνει απάντηση ουσιαστική στο πρόβλημα της ζωής του και της διαφύλαξης της Υγείας του! Αυτό το πλαίσιο αιτημάτων δεν χωρά αμφισβήτηση».

Η δημοτική σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης και παιδίατρος Ιωάννα Δακανάλη από την πλευρά της υπογράμμισε: «Η σημερινή μάζωξη είναι η καλύτερη απάντηση που θα μπορούσε να δώσει ο κόσμος αυτής της πόλης, δηλώνοντας για άλλη μια φορά ότι η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό. Δεν την ξεπουλάμε, δεν συζητάμε για την εμπορευματοποίησή της, δεν συζητάμε για την ιδιωτικοποίησή της. Θα είμαστε στον δρόμο και παλέψουμε για τα αυτονόητα. Για το δικαίωμά μας σε υγεία δημόσια για όλους μας».

Με αφορμή τις κινητοποιήσεις για το Νοσοκομείο Ρεθύμνου το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Στέλιος Βρύλλακης δήλωσε:

“Δεν πρέπει να ξεχνάμε ποιες δομές και ποιο προσωπικό σήκωσε το βάρος της πανδημίας του COVID. Τότε όλοι έτρεχαν στο ΕΣΥ.

Σήμερα όμως ολόκληρος ο νομός μας, με χιλιάδες κατοίκους, φοιτητές και επισκέπτες, με σημαντική τουριστική αλλά και αγροτική δραστηριότητα είναι υγειονομικά στον αέρα.

Το νοσοκομείο βρίσκεται υπό κατάρρευση με τραγικές ελλείψεις , με υποβαθμισμένη και επισφαλή τη λειτουργία του.

Τα Κέντρα Υγείας και συνολικά η πρωτοβάθμια φροντίδα σε ακόμα χειρότερη κατάσταση.

Τα περιφερειακά και αγροτικά ιατρεία παραμένουν έρημα και οι γιατροί τρέχουν από χωριό σε χωριό για να καλύψουν τα κενά.

Ζητάμε άμεση αναβάθμιση των δομών υγείας του τόπου μας. Δεν είναι πολυτέλεια αλλά συνταγματική υποχρέωση της πολιτείας.

Ζητάμε ουσιαστικά και άμεσα μέτρα στήριξης του Νοσοκομείου πριν οδηγηθεί σε λουκέτο.

Επαναφέρουμε στο δημόσιο διάλογο την λειτουργία νέου σύγχρονου νοσοκομείου στη περιοχή που είχε προτείνει ο Δήμος Ρεθύμνου”.

Η Αναστασία Καπελέρη, πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Ρεθύμνου, διεμήνυσε πως οι δυναμικές προσπάθειες για ένα “δημόσιο, δωρεάν και ποιοτικό σύστημα Υγείας” μόλις ξεκίνησαν:

“Προσπαθήσαμε με σωστή ενημέρωση να συσπειρώσουμε τους πολίτες του Ρεθύμνου και να δηλώσουν την ενεργή συμμετοχή τους για τη διεκδίκηση αυτού που δικαιούνται ως αγαθό και όχι ως εμπόρευμα: ένα δημόσιο, δωρεάν, ποιοτικό σύστημα Υγείας, ένα νοσοκομείο πλήρως στελεχωμένο, που να ικανοποιεί τις ανάγκες των πολιτών, ώστε να προσέρχονται σε αυτό με ασφάλεια και αξιοπιστία. Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες. Οι προσπάθειες τώρα ξεκινούν!”.

Ο Γιάννης Σαριδάκης, πρόεδρος της Ένωσης γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου, μιλώντας στα ΜΜΕ υποστήριξε:

«Είναι μία μέρα γιορτής για τη δημόσια Υγεία! Μιλάμε για μία ακόμα εντυπωσιακή και μεγαλειώδη συγκέντρωση στο Ρέθυμνο που θα ξεπεράσει ακόμα και την περσινή. Η δημόσια Υγεία βρίσκεται στο σημείο μηδέν. Και η κοινωνία παίρνει την υπόθεση στα χέρια της, για τη διάσωσή της».

Ο Κωνσταντίνος Βαρδιάμπασης, πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ρεθύμνου σημείωσε πως «ο φαρμακευτικός σύλλογος στηρίζει μετ’ επιτάσεως τα αιτήματα των γιατρών του νοσοκομείου Ρεθύμνου και του ιατρικού συλλόγου. Είμαστε εδώ και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε κάθε ενέργεια και δράση, προκειμένου το Ρέθυμνο να έχει τη δημόσια υγεία, που του αρμόζει, να μη στερηθεί κανένας συμπολίτης μας το νοσοκομείο όταν το χρειαστεί και να σταματήσουν διακρίσεις που πλέον επισήμως έχουν ξεκινήσει σε ένα δημόσιο σύστημα υγείας που πλέον υπάρχει η πρόβλεψη αυτός που έχει χρήματα να πληρώσει, θα έχει προτεραιότητα και αυτός που δεν έχει θα περιμένει. Δυστυχώς, αυτά δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά σε ένα οργανωμένο σύστημα υγείας, ειδικά στην περιφέρεια, στο Ρέθυμνο και στην Κρήτη, όπου η γεωγραφική απομόνωση δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα».

Ο Γιάννης Μαρινάτος πρόεδρος του Ν.Τ ΑΔΕΔΥ Ρεθύμνου σε δηλώσεις του επεσήμανε: “Η σημερινή μεγαλειώδης κινητοποίηση δεν είναι η κορύφωση των προσπαθειών μας. Αποτελεί το έναυσμα, την αρχή για αγώνες που θα καταφέρουν επιτέλους να δώσουν λύσεις αξιοπρέπειας στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου και στη δημόσια υγεία”.

Ο Κώστας Νικολιδάκης, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου σημείωσε από την πλευρά του: «Όλοι οι ρεθυμνιώτες ενώνουμε τη φωνή μας με τους υγειονομικούς, να πούμε φτάνει πια με την υποβάθμιση της δημόσιας υγείας και διεκδικούμε την άμεση στελέχωση των θέσεων εργασίας στο νοσοκομείο, για να έχουμε μία δωρεάν υγεία για όλο τον κόσμο».

Ο Χαράλαμπος Σφακιανάκης, πρόεδρος της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ρεθύμνου έστειλε «αγωνιστικό μήνυμα», σημειώνοντας: «Στέλνουμε σήμερα από το Ρέθυμνο κραυγή αγωνίας προς την κυβέρνηση, να στηρίξει τα νοσοκομεία της χώρας και το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Το νοσοκομείο μας όπου να ‘ναι θα κλείσει. Χωρίς γιατρούς τι θα γίνει; Δε μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Πρέπει ο λαός του Ρεθύμνου να έχει την υγεία που του αξίζει. Γι’ αυτό σήμερα στέλνουμε το μήνυμα: θα μας βρίσκουν μπροστά τους, θα συνεχίσουμε τον αγώνα, θα συνεχίσουμε την συγκέντρωση υπογραφών για να τις παραδώσουμε στους αρμόδιους ώστε να ταρακουνηθεί η κυβέρνηση».

Ο Δημήτρης Βρύσαλης πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου ανέφερε σε δηλώσεις του:

“Εκφράζουμε την συμπαράσταση και στήριξή μας στον αγώνα όλου του Ρεθυμνιώτικου λαού να έχει όχι μόνο νοσοκομείο, αλλά εργαζόμενους μόνιμους με μόνιμες σχέσεις εργασίας και αποκλειστικά δωρεάν δημόσιες υπηρεσίες. Η λογική της κυβέρνησης των απογευματινών χειρουργείων , των εργολάβων εδώ στην Κρήτη βρίσκει την αντίσταση όλων των εργαζομένων. Σε αυτό τον αγώνα όλοι είμαστε μαζί απέναντι σε μια διαχρονική πολιτική που αφήνει τα νοσοκομεία χωρίς εργαζόμενους και θεωρεί τους ασθενείς πελάτες. Όλοι μαζί στο δρόμο. Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας”.

Σε δηλώσεις του ο Γιώργος Μανουσάκης πρόεδρος εργαζομένων Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου ανέφερε: “Είμαστε εδώ και από τον Άγιο Νικόλαο να δείξουμε την συμπαράστασή μας στον αγώνα των συναδέλφων και της Ρεθυμνιώτικης κοινωνίας ενάντια σε αυτό που επιχειρείται για την ιδιωτικοποίηση του συστήματος υγείας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό στα Νοσοκομεία τα οποία η κυβέρνηση τα μεγαλώνει περαιτέρω”.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έλληνες, ευ ζην και δημοκρατία

Του Γιώργου Ουρανού Προσπαθώντας να περιγράψουμε τη  φιλοσοφική ‘’περί ζωής’’...

Κλιματική Αλλαγή και Δημοσιογραφία στην Κρήτη: Νέοι δρόμοι για την Ενημέρωση

Θεματικά Εργαστήρια για Δημοσιογράφους διοργανώνει η Περιφέρεια Κρήτης με...

Γιορτή Κρητικής Διατροφής και φέτος στο Ρέθυμνο

Την Γιορτή Κρητικής Διατροφής συνδιοργανώνουν για μια ακόμη χρονιά,...