23.8 C
Chania
Sunday, May 19, 2024

Ένα τριαντάφυλλο για τους 500 δολοφονημένους μετανάστες…- Και δεύτερος συγγενής της 18μηνης

Ημερομηνία:

H Massar είναι το μικρό κορίτσι, ηλικίας 17-19 μηνών, που σώθηκε από το ναυάγιο – μαζική δολοφονία πριν λίγες ημέρες στη Μεσόγειο. Σώθηκε μαζί με άλλους 9 ανθρώπους, οι από τους οποίους μεταφέρθηκαν στην Κρήτη. Ανάμεσά τους η Massar, που επιβίωσε χάρη στην Doaa Al Zamel, μια πρόσφυγα από τη Συρία, που την έβαλε στο σωσίβιό της.
Η περιπέτεια του μικρού κοριτσιού, που έχασε τη μητέρα και την αδελφή του στο ναυάγιο, συγκίνησε πολλούς ανθρώπους, που θέλησαν να το υιοθετήσουν. Προχθές εμφανίστηκε ένας θείος του, όπως αυτοπροσδιορίστηκε, από τη Σουηδία, που θέλει να το πάρει μαζί του

Πήγε στο νοσοκομείο και αναγνώρισε το κοριτσάκι και πληροφόρησε τις αρχές ότι η γιαγιά και ο παππούς του είναι ζωντανοί και ζούνε στην Αίγυπτο.

Του είπαν να φέρει πιστοποιητικό γέννησης και οτιδήποτε άλλο υλικό που θα αποδεικνύει ότι είναι συγγενής της. Το υλικό που θα συλλέξει θα πρέπει μετά να το πάει στον εισαγγελέα για να δώσει αυτός την άδεια ώστε να πάρει το μικρό κοριτσάκι μαζί του και να το επιστρέψει στη γιαγιά και στον παππού του στην Αίγυπτο.

Σύμφωνα όμως με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων – AFP, ένα ακόμη άτομο εμφανίστηκε στο νοσοκομείο, λέγοντας πως είναι επίσης θείος της μικρής, ζει στη Σουηδία, και υποστηρίζει ότι από το ναυάγιο σώθηκε και ο αδελφός της Massar, ο οποίος ήδη βρίσκεται στη Σουηδία. Όπως αναφέρει το AFP, ο άνδρας, που είναι Παλαιστίνιος, είδε τη φωτογραφία της στο facebook, και ήλθε στην Κρήτη φέρνοντας μαζί του άλλες φωτογραφίες που αποδεικνύουν τη συγγένεια. Οι γιατροί του ΠΑΓΝΗ, όπου νοσηλεύεται η μικρή, δήλωσαν επιφυλακτικοί και θα χρειαστεί να γίνει εξέταση DNA ώστε να διαπιστωθεί αν πράγματι είναι συγγενείς και ο άνδρας να πάρει μαζί του τη 18μηνη, που πλέον έχει διαφύγει τον κίνδυνο από τη φοβερή περιπέτεια.

Στο μεταξύ, στη Γάζα Παλαιστίνιοι τίμησαν με το δικό τους τρόπο τη μνήμη των 500 μεταναστών, που χάθηκαν στο ναυάγιο – μαζική δολοφονία, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν συμπατριώτες τους. Συγκεντρώθηκαν στην παραλία της Γάζας και πέταξαν προς τη Μεσόγειο ένα τριαντάφυλλο για καθένα από τους ανθρώπους οι οποίοι πνίγηκαν.

Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο, candianews.gr με πληροφορίες από agonaskritis.gr

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ