22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ένοχοι οι “ελαφροχέρηδες” του Αποκόρωνα

Ημερομηνία:

Στη φυλακή οδηγήθηκαν οι τέσσερις “ελαφροχέρηδες” που είχαν ρημάξει μέσα σε δύο ημέρες τον περασμένο Φεβρουάριο σπίτια στο Δήμο Αποκορώνου.

Ειδικότερα, το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων τους έκρινε ενόχους για το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής και επέβαλλε ποινή κάθειρξης επτά ετών και τριών μηνών, χωρίς αναστολή.

Οι τρεις άνδρες, ένας ημεδαπός ηλικίας 39 ετών και τρεις αλλοδαποί ηλικίας 30, 35 και 56 ετών, κάτοικοι Αττικής, είχαν συλληφθεί από αστυνομικούς της Ασφάλειας Χανίων στο τέλος του περασμένου Φεβρουαρίου.

Από την εμπεριστατωμένη έρευνα που έγινες και ύστερα από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι οι δράστες κατά το χρονικό διάστημα από 26.02.2020 έως την 27.02.2020 είχαν αφαιρέσει από οικίες χρυσαφικά και κοσμήματα συνολικής χρηματικής αξίας 55.000 ευρώ και το χρηματικό ποσό των 71.250 ευρώ.

Άμεσα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων αναζητήθηκαν, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο κοινό τους κατάλυμα σε περιοχή του Δήμου Αποκορώνου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

●Μεγάλη ποσότητα χρυσαφικών κοσμημάτων,
●Τρία (3) πιστόλια
●Τέσσερις γεμιστήρες,
●120 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων,
●Το χρηματικό ποσό των 1.340 ευρώ και
●Πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ