20.8 C
Chania
Saturday, May 18, 2024

Ένοχος ο κρεοπώλης και ο ένας αδερφός για το διπλό φονικό στον Προφήτη-Ηλία

Ημερομηνία:

Ένοχος, ομόφωνα, όπως κατηγορείται, κρίθηκε ο 53χρονος κρεοπώλης για τη δολοφονία του Πρίαμου Ξυδάκη κι ένοχος κατά πλειοψηφία (6-1) για τη δολοφονία του Μανώλη Σταυρουλάκη “με ενσυνείδητη αμέλεια”. Μειοψήφησε ο πρόεδρος της έδρας, ο οποίος είχε την άποψη ότι έπρεπε να κριθεί ένοχος, όπως κατηγορείται. Επίσης κρίθηκε ένοχος για παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και κατοχή πυρομαχικών.
Ο ένας αδερφός του κρεοπώλη κρίθηκε ένοχος για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του πατέρα Ξυδάκη, κατά πλειοψηφία (5-2). Μειοψήφησε μια δικαστής κι ένας ένορκος που είχαν διαφορετική άποψη. Ένοχος, επίσης κατά πλειοψηφία, κρίθηκε για παράνομη οπλοφορία κυνηγετικού όπλου και οπλοχρησία.

Αθώος κρίθηκε ο τρίτος αδερφός, ο οποίος μετέφερε τον τραυματισμένο ανιψιό του στο Βενιζέλειο νοσοκομείο.

Παρ’ ολίγο συμπλοκή

Ένταση, φωνές και … παρ’ολίγο συμπλοκή, αυτή την ώρα, στο Δικαστήριο Νεάπολης που αναμένεται η ανακοίνωση της απόφασης για την πολύκροτη υπόθεση της διπλής δολοφονίας στον Προφήτη Ηλία, με θύματα τον Πρίαμο Ξυδάκη και το Μανώλη Σταυρουλάκη.

Λίγο πριν τις 13.00, αστυνομικοί έφεραν στην αίθουσα τα τρία αδέρφια που κατηγορούνται για την υπόθεση, προκειμένου να ανέβει η έδρα και να ανακοινώσει την απόφαση, όταν μέλη των οικογενειών των θυμάτων (μόνο στενοί συγγενείς, στους οποίους είχε επιτραπεί η είσοδος) κινήθηκαν απειλητικά εναντίον των κατηγορουμένων. Ισχυρός αστυνομικός κλοιός συγκράτησε τους εξοργισμένους συγγενείς, ενώ οι τρεις κατηγορούμενοι φυγαδεύτηκαν … κακήν κακώς.

Εξακολουθεί να επικρατεί ένταση μέσα στη δικαστική αίθουσα όπου “συνυπάρχουν” περίπου 30 άτομα από την πλευρά των θυμάτων και περίπου 15 από την πλευρά των κατηγορουμένων. Εν τω μεταξύ, και νωρίτερα, πριν ανοίξουν οι πόρτες του Δικαστικού Μεγάρου, επικρατούσε αναβρασμός, με τους χωριανούς να ζητούν “δις ισόβια” για τους κατηγορούμενους.

πηγή: cretalive.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το δημογραφικό πέρα από ευχολόγια

Του Αργύρη Αργυριάδη, Δικηγόρου Τα πράγματα είναι απλά. Οι αριθμοί...

Καρκίνος: Θα μπορεί να ανιχνεύεται 7 χρόνια πριν τη διάγνωση

Δύο βρετανικές μελέτες, που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «Nature...

Προεκλογική Εκδήλωση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Χανίων με Κουντούρα, Παπαργυρόπουλο, Τσίπρα και Λεκατσά

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ –Π.Σ. οργανώνει Προεκλογική...

Συνάντηση Ν. Καλογερή με Υφυπουργό Υποδομών – Τι συζήτησαν

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκο Καλογερή επισκέφθηκε ο Υφυπουργός...