14.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Ένταση Καραμανλή με Πουλακίδα: «Η αστυνομία αντεπιτέθηκε» – «Σας διαψεύδουν τα πλάνα» – Η παρέμβαση της Κοραή

Ημερομηνία:

Ένταση στον αέρα του Mega ανάμεσα στη βουλευτή της ΝΔ, Άννας Καραμανλή και τον δημοσιογράφο Κώστα Πουλακίδα με αφορμή τα βίντεο που κυκλοφόρησαν και δείχνουν την αστυνομία να επιτίθεται απρόκλητα σε διαδηλωτές και να «σπάει» την πορεία για τα Τέμπη.

Απαντώντας σε ερώτηση του Ιορδάνη Χασαπόπουλου για τις εικόνες αστυνομικής βίας και για το αν η αστυνομία διέλυσε μια ειρηνική πορεία είπε:

«Δεν νομίζω να διέλυσε καμία πορεία, υπήρχαν πορείες σε όλη την Ελλάδα ήταν ειρηνικές ως επί το πλείστον. Δίκαιο το αίτημα της κοινωνίας, η πίκρα και η αγανάκτηση για το τραγικό δυστύχημα και για το γεγονός ότι χάθηκαν 57 ανθρώπινες ζωές, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων ήταν νέα παιδιά. Απλά μέσα εκεί παρεισφρέουν ως συνήθως οι κουκουλοφόροι και με κράνη όπως είδαμε οι οποίοι προσπαθούν να δηλητηριάσουν τον πραγματικό λόγο για τον οποίο γίνονται οι πορείες. Οι πορείες γίνονται για να εκφραστεί ο θυμός, για το ότι πρέπει να αποκατασταθεί η ασφάλεια στους σιδηροδρόμους και να σταλεί ένα μήνυμα. Αυτό λοιπόν κάποιοι προσπαθούν κάθε φορά να το χαλάσουν. Σωστά η ελληνική αστυνομία παρενέβη. Αντεπιτίθεται στις προκλητικές επιθέσεις με τις μολότοφ και τις πέτρες»

Εκεί παρενέβη ο δημοσιογράφος Κώστας Πουλακίδας που ρώτησε τη βουλευτή αν φαίνεται στο πλάνο να πετούν μολότοφ οι διαδηλωτές.

«Είχαν προηγηθεί οι μολότοφ, πέτρες, μάρμαρα…» συνέχισε η Άννα Καραμανλή με τον δημοσιογράφο να τη ρωτά συνεχώς «πού».

Η βουλευτής της ΝΔ αντί να δώσει συγκεκριμένη απάντηση είπε: «Δεν θα απαντήσω τώρα, εδώ επιτέθηκαν στον κύριο Βαρουφάκη και είπε ότι ήταν μπράβοι της νύχτας και όχι αναρχικοί. Εγώ δεν θα μπω σε αυτόν τον διάλογο. Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε απο κακούργημα πλημμέλημα την (κατοχή) μολότοφ. Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κακό να έχει κάποιος στον σάκο του μία μολότοφ και να πηγαίνει βόλτα…»

«Πάμε ξανά. Σε ποιο σημείο είχαν πέσει μολότοφ; Γιατί εμείς δεν τις βλεπουμε; Η πορεία όπως βλέπετε είναι κανονική» επέμεινε ο Κώστας Πουλακίδας.

«Σε πολλά σημεία. Πέφτανε πέτρες, μάρμαρα, μολότοφ και αντεπιτέθηκε σωστά η αστυνομία. Τα παιδιά της ελληνικής αστυνομίας είναι δικά μας παιδιά, είναι των 800 ευρώ και νεαρής ηλικίας» είπε η Άννα Καραμανλή.

«Πού βλέπετε τις πέτρες και τις μολότοφ;» ρώτησε για πολλοστή φορά ο δημοσιογράφος με την Χριστινά Κοραή να λέει στη βουλευτή «Κυρία Καραμανλή δεν υπήρξε επίθεση πριν».

«Σωστά κινήθηκαν οι αστυνομικοί, κανείς δεν μπορεί να χαλάει μια ειρηνική πορεία» επέμεινε η Άννα Καραμανλή.

«Πού βλέπετε τις μολότοφ σε ποιο πλάνο; Πού τις βλέπετε πριν την επίθεση της αστυνομίας…» ξαναρώτησε ο Κώστας Πουλακίδας.

«Συνέχεια πέφτανε… Εμένα υπήρχαν δικοί μου άνθρωποι στο Σύνταγμα που είδαν ακριβώς το αντίθετο» είπε η βουλευτής.

«Σας διαψεύδουν τα ίδια τα πλάνα και η ίδια η τηλεόραση. Και η Χριστίνα Κοραή σας το λέει. Δεν έγινε επίθεση στην αστυνομία, η αστυνομία επιτέθηκε και διέλυσε την πορεία…» απάντησε ο δημοσιογράφος.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...