Καθημερινή Μαχητική
Εφημερίδα

Αγώνας της Κρήτης

"google ad"

19.1 C
Chania
Friday, March 14, 2025

Έντονη αντίδραση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης για τα ειδοποιητήρια προστίμων του Δήμου Χανίων

Ημερομηνία:

Η Πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, Ιωάννα Μελάκη, εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια της Ένωσης για την αποστολή ειδοποιητηρίων από το Δημοτικό Ταμείο του Δήμου Χανίων προς πολίτες, σχετικά με απλήρωτες οφειλές, κυρίως από παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ).

Σε δήλωσή της, ανέφερε ότι πολλοί δημότες εκφράζουν την απόγνωση και τον θυμό τους, καταγγέλλοντας ότι δεν υπήρξε καμία προηγούμενη ενημέρωση από τον Δήμο.

Οδηγίες προς τους πολίτες

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης προτείνει στους δημότες που λαμβάνουν τέτοια ειδοποιητήρια:

  1. Να επικοινωνούν με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου για να ενημερωθούν για την προέλευση της οφειλής και τη χρονολογία βεβαίωσής της.
  2. Να γνωρίζουν ότι οι γενικές οφειλές παραγράφονται μετά από πέντε χρόνια, ενώ οι παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. παραγράφονται μετά από 20+3 χρόνια.

Παράταση και ρυθμίσεις

Ο Δήμος Χανίων, σε δημόσια ανακοίνωση, κάλεσε τους οφειλέτες να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2025, διαφορετικά θα προχωρήσει σε αναγκαστικά μέτρα είσπραξης. Επιπλέον, παρέχει τη δυνατότητα διαγραφής προσαυξήσεων για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και ρύθμισης σε έως 60 δόσεις.

Απαράδεκτη τακτική, σύμφωνα με την Ένωση

Η κ. Μελάκη χαρακτήρισε την τακτική του Δήμου «απαράδεκτη και αδόκιμη», σημειώνοντας ότι οι δημότες δεν είχαν έγκαιρη ενημέρωση για τις οφειλές τους.

Σύμφωνα με την ίδια, αν υπήρχε έγκαιρη ειδοποίηση, οι πολίτες θα είχαν πληρώσει τα πρόστιμα χωρίς να επιβαρυνθούν με υπέρογκες προσαυξήσεις.

Η Ένωση καλεί τους δημότες που δεν έχουν λάβει εντός νόμιμης προθεσμίας ειδοποίηση για οφειλές να υποβάλουν ένσταση και να πληρώσουν μόνο το αρχικό ποσό του προστίμου, αποκλείοντας τις προσαυξήσεις.

Προτάσεις προς τον Δήμο

Η Ένωση ζητά από τον Δήμο Χανίων να επιδείξει κατανόηση και να αιτηθεί από το Υπουργείο Οικονομικών:

  • Παράταση της προθεσμίας πέραν της 31ης Ιανουαρίου 2025.
  • Διαγραφή των προσαυξήσεων.
  • Πάγωμα κάθε αναγκαστικού μέτρου μέχρι να ξεκαθαριστεί το οικονομικό καθεστώς του κάθε δημότη.

Η Ένωση δηλώνει ότι παραμένει δίπλα στους πολίτες για ενημέρωση και καθοδήγηση. Για επικοινωνία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 28210 92306, Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, ώρες 9:00-12:00.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εξηγήσεις Κοτζιά για Καρυστιανού, αλλά «ξέχασε» την Ακρίτα

Προσπάθησε να εξηγήσει τι έχει γίνει με τη δήλωσή...

Πούτιν για Ουκρανία: «Ναι» επί της αρχής στην εκεχειρία 30 ημερών, αλλά θέλει μόνιμη λύση – «Υπάρχουν αρκετά γκρίζα σημεία»

Θετικός εμφανίστηκε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στην πρόταση εκεχειρίας των...

Στο Ηράκλειο ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας – Τι είπε για την “Ασπίδα του Αχιλλέα”

Στο νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας που θα ανακοινώσει...

Τέμπη: Οικογένεια θύματος κατέθεσε μήνυση κατά των Καραμανλή και Σπίρτζη

Μήνυση κατά των πρώην υπουργών Κώστα Καραμανλή και Χρήστου...