28.8 C
Chania
Wednesday, June 26, 2024

Ένωση Ξενοδόχων ν. Χανίων προς Γ. Σταθάκη: Τα προβλήματα παραμένουν έντονα στον ΒΟΑΚ

Ημερομηνία:

Ή Ένωση Ξενοδόχων Ν. Χανίων έστειλε επιστολή στον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ.  Σταθάκη Γεώργιο – με κοινοποίηση στους Βουλευτές Ν. Χανίων, στον Περιφερειάρχη Κρήτης , στον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων και στον Διευθύνων Σύμβουλου του ΟΑΚ –  σχετικά με τον ΒΟΑΚ, και πιο συγκεκριμένα:

« Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Όπως γνωρίζετε έχει  ξεκινήσει  πριν λίγες ημέρες η τουριστική περίοδος και ήδη  υπάρχουν αρκετά παράπονα από επισκέπτες του Νομού Χανίων για την  εικόνα που παρουσιάζει ο ΒΟΑΚ  σε όλο το μήκος του στο Νομό .

Έχουμε στη διάθεσή σας , αναλυτική ετήσια έρευνα στην οποία αποτυπώνεται η απογοήτευση και η αίσθηση ανασφάλειας επισκεπτών στον Ν. Χανίων , όσον αφορά το οδικό δίκτυο .

Ενδεικτικά αναφέρουμε :

  1. Ελλιπής φωτισμός ( σε όλο το μήκος του αλλά κυρίως στους κόμβους – Λειτουργεί μόνο το 30 % των  υπαρχόντων πυλώνων φωταγώγησης )
  2. Διαμόρφωση κόμβων για τη σωστή κυκλοφορία και συγκεκριμένα  του κόμβου της Σούδας, στον οποίο καταλήγουν 5 διαφορετικοί δρόμοι ( από αεροδρόμιο Χανίων , λιμάνι Σούδας , ΒΟΑΚ , Λεωφόρος Σούδας και δημοτικός δρόμος Σούδας ) και αποτελεί το πιο συχνό σημείο ατυχημάτων
  3. Υπερβολική ανάπτυξη φυλλωμάτων των δέντρων ( περιορισμός ορατότητας )
  4. Σβησμένες διαγραμμίσεις
  5. Ύπαρξη μπάζων
  6. Ύπαρξη νεκρών ζώων

Έχουμε επανειλημμένα τονίσει με επιστολές μας , τόσο στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων όσο και στην Περιφέρεια Κρήτης για τα πολλά προβλήματα που παρατηρούνται τα τελευταία χρόνια. Υπήρξαν  κάποιες σταδιακές βελτιώσεις , οι οποίες όμως δεν είναι επαρκείς στο να βελτιώσουν αισθητά τα προβλήματα του οδικού δικτύου .

Από τις μέχρι τώρα επαφές που έχουν γίνει με τους φορείς , ως συνέχεια των πολλών επιστολών μας για το θέμα του ΒΟΑΚ , αναφέρονται  σε αναρμοδιότητα εκ μέρους τους για επίλυση αυτών των προβλημάτων  ενώ ακόμα παρατηρείται το φαινόμενο να ξεκινάνε έργα από την Ανατολική Κρήτη ( όπως για παράδειγμα η σύνδεση και λειτουργία των υπαρχόντων πυλώνων φωταγώγησης που , όπως αναφέραμε και πιο πάνω , στο δυτικό κομμάτι του ΒΟΑΚ λειτουργεί μόνο το 30% ) και να έρχονται στα Χανιά με καθυστέρηση δύο  χρόνια μετά .

Καθώς αντιλαμβάνεστε τη σπουδαιότητα ενός σωστού ,λειτουργικού & ασφαλούς ΒΟΑΚ στο Νομό Χανίων και προς αποφυγή μελλοντικών ατυχημάτων (των ντόπιων αλλά και των επισκεπτών)  , παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε άμεσα , για τον φορέα που είναι αρμόδιος για θέματα του ΒΟΑΚ και ελπίζουμε στην δική σας συνδρομή για την επίλυση όλων των παραπάνω θεμάτων άμεσα, ιδιαίτερα τώρα που έχει ξεκινήσει η τουριστική περίοδος »

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τζούλιαν Ασάνζ: Ελεύθερος μετά από 14 χρόνια ο ιδρυτής των Wikileaks – Επιστρέφει στην Αυστραλία

Τον δρόμο της επιστροφής στην Αυστραλία είναι πλέον ελεύθερος...

“Βέλη” Βατσινά για IRIS και POS

Στη Βουλή φέρνει η βουλευτής Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ, υπεύθυνη Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων του Τομέα...

Εκδήλωση για τις Ενεργειακές Κοινότητες στο Γάζι

Ενημερωτική εκδήλωση για τις Ενεργειακές Κοινότητες θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 ...