18.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ ν. Χανίων: “Οι συντάξεις γίνονται προνοιακά βοηθήματα μπροστά στην ακρίβεια και τα τεράστια προβλήματα που έχει προκαλέσει η πανδημία”

Ημερομηνία:

Ανακοίνωση Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ ν. Χανίων:

Οι συνταξιούχοι της χώρας μας για μια ακόμη φορά υφίστανται τις άθλιες και θανατηφόρες περικοπές των συντάξεων που έχουν ψηφίσει όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα.

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς απο το υπουργείο Εργασίας εκδόθηκε εγκύκλιος για την εφαρμογή των διατάξεων των ν.4386/16(Κατρουγκαλου) και ν.4670/20(Βρούτση), που ενεργοποιεί για πρώτη φορά , μετά από 6 χρόνια τις περικοπές στις συντάξεις των συνταξιούχων που δικαιούνται από τη φύση της εργασίας τους δύο συντάξεις , καθώς και τις συντάξεις χηρείας-αναπηριας.

Αφού με τον αγώνα των συνταξιουχικων οργανώσεων αποκρούστηκαν ορισμένες αρνητικές διατάξεις για τις συντάξεις χηρείας, που προβλέπονταν αρχικά από τον νόμο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ,οι οποίες εν συντομία μετά από λίγο διάστημα εξαφάνιζαν αυτές τις συντάξεις, τώρα η σημερινή κυβέρνηση αξιοποιεί την παραπάνω καταπτυστη διάταξη και έρχεται για μια ακόμη φορά να κατακρεουργησει τις εναπομείναντες πενιχρές συντάξεις. Επιβεβαιώνεται ότι ο ένας κόβει και ο άλλος ράβει δηλ.συνεχιζουν την ίδια πολιτική συμπληρώνοντας ο ένας τον άλλο. Αισχος.

Πιο συγκεκριμένα η διάταξη του νομού ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που έρχεται να εφαρμόσει η σημερινή κυβέρνηση προβλέπει για τους συνταξιούχους αυτούς την αφαίρεση ουσιαστικά ποσού 268 ευρώ το μήνα,από τη δικαιουμενη “Εθνική Σύνταξη”. Αυτό είναι τεράστιο πλήγμα στις ήδη  τσακισμένες συντάξεις και συνεχίζεται,τη στιγμή που οι συντάξεις γίνονται προνοιακά βοηθήματα μπροστά στην ακρίβεια και τα τεράστια προβλήματα που έχει προκαλέσει η πανδημία.

Παράλληλα η γενική κατάσταση γίνεται ακόμη χειρότερη με την εφαρμογή του νόμου, που πρόσφατα ψήφισε η κυβέρνηση, για τη ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων των νέων εργαζομένων, τους ξεκαθαρίζουμε ότι δεν πρόκειται να διαλέγουμε δήμιους ανάμεσα στα κόμματα που κυβέρνησαν και με τις πολιτικές τους έχουν τσακίσει τις ζωές των συνταξιούχων.

Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει άμεσα, να αποδώσει στους συνταξιουχoυς άμεσα αυτά που τους έχουν περικοπει, που είναι κεκτημένα, πληρωμένα με τον αγώνα μιας ζωής.

Να αποδοθούν σε όλους τους συνταξιούχους τα πληρωμένα δώρα τους,τα αναδρομικά τους, το 0,5 του προϋπολογισμού για τα έτη 2020-2021 και να καταργηθεί άμεσα η παρακράτηση της εισφοράς αλληλεγγύης.

Η κυβέρνηση να είναι σίγουρη ότι θα λάβει την απάντηση που της χρειάζεται. Αρκετή πείρα έχουν συσσωρεύσει οι συνταξιούχοι όλα αυτά τα χρόνια από τις απανωτές περικοπές,η απάντηση δεν θα είναι άλλη από την συνέχιση των αγωνιστικών τους κοινητοποιησεων.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στρατόπεδο Μαρκοπούλου: Ένας χρόνος μετά

Η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου με ανακοίνωσή...

Οι Κρητικοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΜέΡΑ25

Παρουσιάστηκε χθες στην πλήρη του σύνθεση το ευρωψηφοδέλτιο μάχης...

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...