15.8 C
Chania
Tuesday, May 7, 2024

Επισημάνσεις Ένωσης Τουριστικών Καταλυμάτων ν. Χανίων προς Περιφερειάρχη: “Ο Τουρισμός για την Κρήτη είναι ό,τι το πετρέλαιο για την Σαουδική Αραβία”

Ημερομηνία:

Επιστολή προς τον Περιφερειάρχη Κρήτης απευθύνει η Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων ν. Χανίων σχετικά με την παρουσία της Περιφέρειας στην έκθεση ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Κύριε Περιφερειάρχα,

Θετικά σχολιάστηκε εφέτος η συμμετοχή της Κρήτης με δικό της περίπτερο και στην έκθεση Τουρισμού ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ της Θεσ/νικης που είναι και η μοναδική έκθεση Τουρισμού που διοργανώνεται στην χώρα μας.

Η απουσία μας κατά τα προηγούμενα χρόνια είχε αφήσει αρνητικές εντυπώσεις, καθώς είχε εκληφθεί ως σνομπάρισμα του εσωτερικού τουρισμού.

Σε σχέση όμως με την φετινή συμμετοχή μας έχουμε να παρατηρήσουμε ότι δεν είχαν ενημερωθεί οι ασχολούμενοι με τον τουρισμό φορείς τουλάχιστον στα Χανιά προκειμένου να αποστείλουν το όποιο πληροφοριακό υλικό διαθέτουν για την προβολή του νησιού μας.

Η παράλειψη αυτή δεν θα συνέβαινε εάν λειτουργούσε από την Αντιπεριφέρεια Χανίων επιτροπή Τουρισμού, κατ αντίστοιχο τρόπο που λειτουργούσαν οι επιτροπές αυτές όταν είχαμε τον θεσμό των Νομαρχιών. Δυστυχώς τότε υπήρχε καλύτερη ενημέρωση απ ότι σήμερα, καθώς σε κάθε Νομό λειτουργούσαν οι επιτροπές Τουρισμού με την συμμετοχή των ξενοδόχων, των ενοικιαζόμενων δωματίων, των τουριστικών πρακτόρων, των εστιατόρων κλπ. όπου από κοινού συναποφασίζονταν θέματα τουριστικής προβολής καθώς και προβλημάτων που άπτονται του τουρισμού με την συνδρομή των αρμόδιων Υπηρεσιών, Αστυνομίας, Υγειονομικού , Λιμενικού κλπ.

Σήμερα όλα αυτά έχουν χαθεί ανεξήγητα γιατί. Ο Τουρισμός για την Κρήτη είναι ό,τι το πετρέλαιο για την Σαουδική Αραβία και απαιτεί συστράτευση και συντονισμό των δράσεων όλων των εμπλεκόμενων για καλύτερη διαχείριση και αξιοποίηση των δυνατοτήτων.

Στα πλαίσια αυτά νομίζουμε ότι έπρεπε να υπάρχει α) Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης για τον Τουρισμό (δεν είμαστε η Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας ούτε της Ηπείρου), β) Επιτροπές Τουρισμού σε κάθε Αντιπεριφέρεια της Κρήτης.

Για το Δ.Σ.
Ο πρόεδρος: Ι. Κουκουράκης

Η γεν. γραμματέας: Γ. Ατσαλάκη

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Χαμάς αποδέχθηκε την πρόταση εκεχειρίας – Τι απαντά το Ισραήλ

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υψηλόβαθμα στελέχη της Χαμάς επιβεβαίωσαν πως αποδέχθηκαν...

Σε Κρήτη και Αθήνα τα περισσότερα αδήλωτα όπλα – Ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο

Με εκατομμύρια όπλα, αρκετά εκ των οποίων είναι αδήλωτα, έχει...