17.8 C
Chania
Sunday, May 12, 2024

“Έξι χρόνια είναι πολλά”: Και το ΕΠΑΜ Χανίων καλεί στη συγκέντρωση της Κυριακής 15 Μαϊου στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς

Ημερομηνία:

Με κείμενό του το ΕΠΑΜ Χανίων καλεί στην κινητοποίηση της Κυριακής 15 Μαϊου στις 7 το απόγευμα στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Αναφέρει στο κείμενο:

Έξι χρόνια είναι πολλά .

Από το 2010 μέχρι σήμερα, στην Ελλάδα διεξάγεται ένα παγκόσμιο πείραμα υποδούλωσης και κατάκτησης της χώρας, χωρίς στρατιωτικά μέσα.            Χωρίς να πέσει ούτε μια σφαίρα.

Επιχειρείται με πρόσχημα και πολιορκητικό κριό το δημόσιο χρέος , η πλήρης μετατροπή της σε αποικία , σε δουλοπαροικία του χρέους.

Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών βιώνει στο πετσί της , τον οικονομικό αφανισμό, την εργασιακή έρημο, την υφαρπαγή της ατομικής ιδιοκτησίας και της αγροτικής γης, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, την ανυπαρξία της δικαιοσύνης, την εξάλειψη των αγαθών της δημόσιας υγείας , της κοινωνικής ασφάλισης, της δημόσιας παιδείας και του εκμαυλισμού της, την πολιτιστική αποχαύνωση, τη διαχρονική καταστροφή της διατροφικής επάρκειας , τη διάλυση των δομών της εθνικής μας άμυνας και την χρεοκοπία των Τοπικών Αυτοδιοικήσεων.

Τα ψέματα όμως τελείωσαν

Σήμερα είναι σαφές, ότι δεν  διακυβεύεται απλά η εργασία, η μείωση μισθών και συντάξεων. Δεν αρκεί η απλή διαμαρτυρία για τις πολιτικές των μνημονίων και της λιτότητας. Διακυβεύεται η ίδια η υπόσταση της χώρας, η επιβίωση του ίδιου του λαού , η σωτηρία της πατρίδας

Στις 15 Μαΐου και ώρα 19.00′ το ΕΠΑΜ Χανίων καλεί στην  πλατεία Δημοτικής Αγοράς σε παλλαϊκή κινητοποίηση με επίκεντρο την Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, για την ανατροπή του καθεστώτος κατοχής στην χώρα και συνέχιση μέχρι την τελική Νίκη.

Ή αυτοί, ή Εμείς

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο ΟΗΕ ζήτησε έρευνα για ομαδικούς τάφους που βρέθηκαν στη Γάζα – Το Ισραήλ απορρίπτει την κατηγορία

Τάφοι με εκατοντάδες πτώματα ανακαλύφθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες κοντά...

Συγκινεί η Μαρία Τζομπανάκη για τη γιορτή της μητέρας

Μια συγκινητική ανάρτηση έκανε η Μαρία Τζομπανάκη με αφορμή τη γιορτή της...

Μυλοπόταμος: Βρέθηκε πτώμα σε προχωρημένη σήψη

Η σορός ενός άνδρα, σε στάδιο προχωρημένης σήψης εντοπίστηκε...