15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Έξυπνες και οικονομικές ιδέες για εσωτερική διακόσμηση

Ημερομηνία:

Το στυλ του χώρου μας και η εσωτερική του διακόσμηση συνεχίζουν να αποτελούν βασικό στοιχείο της καθημερινότητάς μας που επηρεάζει τη διάθεση, την ψυχολογία αλλά και τη ζωή μας γενικότερα.

Πλέον τα τελευταία χρόνια τα πρότυπα και οι τάσεις που αφορούν την εσωτερική διακόσμηση έχουν αλλάξει σημαντικά, δίνοντάς μας πολλές επιλογές και ιδέες για το πώς θα οργανώσουμε το σπίτι ή τον χώρο εργασίας μας. Χάρη σε αυτή την ποικιλία επιλογών, μπορούμε πλέον να διακοσμήσουμε το χώρο μας με τρόπο βολικό αλλά αναδεικνύοντας παράλληλα την προσωπική μας αισθητική και ύφος.

Παρά τις αλλαγές και τις διαφορετικές τάσεις που παρατηρούνται ολοένα και περισσότερο στον τομέα του interior design, ορισμένα αντικείμενα και ιδέες παραμένουν διαχρονικά και συνεχίζουν να βρίσκονται ψηλά στις προτιμήσεις και τις επιλογές των καταναλωτών και όσων ενδιαφέρονται να δώσουν ένα ιδιαίτερο χρώμα στον εσωτερικό τους χώρο.

Μιας και μιλάμε για διαχρονικές ιδέες λοιπόν, οι κορνίζες παραμένουν ένα κλασσικό διακοσμητικό στοιχείο που συναντά κάποιος σχεδόν σε κάθε σπίτι ή εργασιακό χώρο. Είτε πρόκειται για το σαλόνι, είτε για το υπνοδωμάτιο, είτε για την κουζίνα οι κορνίζες με τις αγαπημένες μας φωτογραφίες βρίσκονται πάντα εκεί για να μας θυμίζουν κοντινά και σημαντικά μας πρόσωπα, καθώς και για να ανασύρουν από τη μνήμη μας αγαπημένες εμπειρίες και στιγμιότυπα του παρελθόντος.

Οι φωτογραφίες εκτός από το παρελθόν μας, είναι επίσης ένας υπέροχος τρόπος να εκφράσουμε την ταυτότητά μας αλλά και την προσωπική μας φινέτσα, ανάλογα με το περιεχόμενο της φωτογραφίας και το στυλ της κορνίζας που θα επιλέξουμε να την πλαισιώσει.

Εκτός όμως από τις φωτογραφίες και τις προσωπικές μας στιγμές, μπορούμε να δώσουμε ένα ιδιαίτερο ύφος στο χώρο μας στήνοντας το δικό μας gallery wall. Τα gallery walls αποτελούν μια έξυπνη επιλογή για την αισθητική του χώρου μας που δύσκολα πρόκειται να φύγουν από τη μόδα.

Συγκεντρώνοντας και αναμειγνύοντας επιλογές από σχέδια, πίνακες ζωγραφικής και φωτογραφίες μπορείτε να δώσετε ένα μοναδικό τόνο στο χώρο σας, κάνοντας τον πιο όμορφο, εκλεπτυσμένο και φιλικό σε εσάς ή σε όποιον περνάει εκεί πολλές ώρες της καθημερινότητάς του. Ένα δωμάτιο φτιαγμένο και διακοσμημένο όπως εσείς το θέλετε, μπορεί αυξήσει την αυτοπεποίθησή σας και να τονώσει τις σχέσεις με όσους ενδεχομένως το μοιράζεστε.

Μπορείτε να πειραματιστείτε λοιπόν με διάφορα σχέδια, θέματα και πίνακες συνδυάζοντάς τα με διαφορετικά χρώματα και σχήματα προκειμένου να δώσετε στο gallery wall το ύφος που εσείς επιθυμείτε. Δεν υπάρχουν κανόνες και πρέπει για το πώς θα το οργανώσετε και τι συνδυασμούς θα κάνετε, αλλά μπορείτε να πειραματιστείτε με πολλές ιδέες και να επιλέξετε στο τέλος τη σύνθεση που πιστεύετε ότι σας ταιριάζει περισσότερο.

Σημαντικό και απαραίτητο στοιχείο για ένα καλαίσθητο gallery wall ή για μια αγαπημένη σας φωτογραφία αποτελεί φυσικά η επιλογή της κατάλληλης κορνίζας. Διαλέγοντας το κατάλληλο υλικό, χρώμα και μέγεθος πλαισιώνετε το σχέδιο ή τη φωτογραφία σας αναδεικνύοντας με μοναδικό τρόπο το περιεχόμενό τους. Μια καλόγουστη και εντυπωσιακή κορνίζα θα απογειώσει και θα δώσει έμφαση σε οτιδήποτε αποφασίσετε να διακοσμήσετε το χώρο σας.

Εκτός φυσικά από την αισθητική, μια καλή κορνίζα θα προφυλάξει τα σχέδιά σας, διατηρώντας τα καθαρά και ακέραια από τυχόν ατυχήματα και φθορές. Περνώντας μια βόλτα από το desenio μπορείς να διαλέξεις από μια ευρεία γκάμα επιλογών την κορνίζα που σου ταιριάζει.

Οι κορνίζες αποτελούν μια σημαντική επιλογή καθώς φανερώνουν τη σημασία που δείχνετε στις φωτογραφίες και τα σχέδια με τα οποία θα διακοσμήσετε το χώρο σας. Επιπλέον αποτελούν μια έξυπνη και οικονομική λύση για να διαφυλάξετε τα αγαπημένα σας έργα τέχνης αλλά και ξεχωριστές αναμνήσεις από το παρελθόν σας, όπως ταξίδια με φίλους και άλλα σημαντικά γεγονότα ζωής.

Τέλος, ένα όμορφο κολάζ από κορνίζες αποτελεί μια διαχρονική επιλογή που μπορεί να μεταμορφώσει την αισθητική και το στυλ του χώρου σας, κάνοντας τις στιγμές που περνάτε εκεί πολύ πιο άνετες και ευχάριστες!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...