18.8 C
Chania
Friday, May 10, 2024

«Έξυπνες» πινακίδες κυκλοφορίας σε πέντε πόλεις στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Από τα Χανιά ξεκινά τις επόμενες ημέρες η τοποθέτηση «έξυπνων» πινακίδων κυκλοφορίας που θα εγκατασταθούν σε πέντε πόλεις της Κρήτης.

Πρόκειται για φωτεινές πινακίδες LED οι οποίες σε πραγματικό χρόνο θα μεταδίδουν μηνύματα ενημέρωσης προς τους οδηγούς.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της υπηρεσίας φωτεινής σηματοδότησης και ηλεκτροφωτισμού του δήμου Χανίων Γαβριήλ Μαρινάκη οι πινακίδες θα παρέχουν στους οδηγούς πληροφορίες για τον κυκλοφοριακό φόρτο προτείνοντας παράλληλα εναλλακτικές διαδρομές, πληροφορίες για τις διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης στα δημοτικά παρκινγκ της πόλης, καθώς και προειδοποιήσεις σε περιπτώσεις κλειστών δρόμων λόγω έργων και άλλων αιτιών.

Στην πόλη των Χανίων οι «έξυπνες» πινακίδες θα τοποθετηθούν στη δυτική είσοδο της πόλης στον κόμβο Κλαδισού , στην είσοδο Μουρνιών στο ύψος του ΚΤΕΟ, στη διασταύρωση για το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο και στην περιοχή της Χαλέπας, κοντά στη συμβολή των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου και Μανούσου Κούνδουρου.

Το έργο υλοποιείται από το δήμο Χανίων μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ ενώ ο δήμος Χανίων θα αναλάβει να τοποθετήσει ανάλογες πινακίδες και σε άλλες πόλεις της Κρήτης (Ρέθυμνο, Ηράκλειο και ‘Αγιο Νικόλαο).

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

47 μετανάστες διασώθηκαν νότια της Γαύδου – Φιλοξενούνται προσωρινά στα Χανιά

Συνολικά 47 μετανάστες, οι οποίοι εντοπίστηκαν σε σκάφος στη...

Τον καταπλάκωσε το τρακτέρ που οδηγούσε

Τραγικό θάνατο βρήκε σήμερα ένας 60χρονος στον Μυλοπόταμο. Πρόκειται σύμφωνα με το goodnet.gr, για...

Βροχερή Παρασκευή και στην Κρήτη

Σε μία περίοδο που κανονικά θα έπρεπε να λέμε...