19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Έξωση ηλικιωμένων για χρέη προς τράπεζα με την αστυνομία να σπάει την πόρτα για να τους πετάξει στον δρόμο | Φωτό

Ημερομηνία:

Εικόνες από τα… προσεχώς αυτές που εξελίχθηκαν σήμερα στα Πετράλωνα.

Ενώ η κυβέρνηση Μητσοτάκη ψήφιζε νομοσχέδιο που καταστέλλει το δικαίωμα στη διαδήλωση, σε συνέχεια βεβαίως της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που είχε μετατρέψει σε ιδιώνυμο τις διαδηλώσεις για πλειστηριασμούς, ενώ η κυβέρνηση χαρίζει πολλές δεκάδες εκατομμύρια στην Fraport, στα Πετράλωνα, ένα ζευγάρι ηλικιωμένων πεταγόταν στον δρόμο επειδή δεν είχε να πληρώσει τα χρέη στην τράπεζα εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού.

Το περιστατικό συνέβη την Πέμπτη το πρωί και σύμφωνα με το pressproject.gr το ζευγάρι ηλίκιωμένων που έχει χρέη σε τράπεζα, αναγκάστηκε σε έξωση από το σπίτι που διέμενε στα Πετράλωνα, καθώς αυτό κατασχέθηκε.

Η έξωση πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή της αστυνομίας και με την παρουσία δύο δικαστικών κλητήρων.

Έξωση ηλικιωμένων με την αστυνομία να σπάει την πόρτα

Οι αστυνομικοί, προκειμένου να βγάλουν το ηλικιωμένο ζευγάρι από το σπίτι του, έσπασαν την πόρτα του σπιτιού τους και τους έβγαλαν έξω.

Μάλιστα όταν γείτονες συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για την έξωση, προχώρησαν και σε δύο προσαγωγές στο τμήμα Ακροπόλεως.

Απ’ ότι φαίνεται, στην Ελλάδα του 2020, πετούν στο δρόμο τους γέροντες που δεν έχουν λεφτά…

Υπενθυμίζουμε ότι στον «αέρα» βρίσκονται 300.000 ακίνητα, οικιστικά και επαγγελματικά, καθώς μέσα στην επόμενη διετία δεν θα έχουν το δίχτυ ασφάλειας για τους πληγέντες από τον κορωνοϊό που ετοιμάζει η κυβέρνηση, αλλά και του νέου πτωχευτικού πλαισίου που έρχεται από τη νέα χρόνια.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας, από το σύνολο των κόκκινων δανείων τα 70 δισ. € είναι ενυπόθηκα και συνδέονται με 800.000 ακίνητα τα οποία χρησιμοποιούνται ως ενέχυρα, για εξασφάλιση δηλαδή των δανείων.

Περίπου το 55%, γύρω δηλαδή στα 440.000 είναι επαγγελματικοί χώροι, ενώ το 45% δηλαδή 360.000, αποτελούν κατοικίες, κύριες και εξοχικές. Το 1/3 από τα 70 δισ. δηλαδή περίπου 25 δισ., που αντιστοιχούν σε 300.000 ακίνητα αναμένεται να περάσουν σε εταιρείες διαχείρισης, τα λεγόμενα funds. Και από αυτά εκτιμάται ότι τα 200.000 θα είναι αξιοποιήσιμα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρέθυμνο: 500 ευρώ γιατί έκαιγε υπολείμματα καλλιεργειών

Διαδοχικά είναι τα πρόστιμα στην Κρήτη για πυρκαγιάς που...

Έως την Μεγάλη Τετάρτη το Δώρο Πάσχα – Οι προϋποθέσεις

Έως τη Μεγάλη Τετάρτη 1η Μαΐου θα πρέπει να...

Περιπέτεια για τουρίστρια σε φαράγγι του Λασιθίου

Άσχημα απρόοπτα είχε για μία τουρίστρια η πεζοπορία σε...

Μήνυση Αλεξίας Μπακογιάννη κατά Στέφανου Χίου: «Με απείλησε ότι θα με χτυπήσει με μπουκάλι»

Μήνυση για απειλή, εξύβριση και απόπειρα απλής σωματικής βλάβης κατέθεσε η Αλεξία...