11 C
Chania
Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου, 2026

«Έξωση» στην Επιτροπή για το χρέος – Κωνσταντοπούλου: “Οι εκκαθαρίσεις συνεχίζονται”

Ημερομηνία:

Ενοχλούνται οι νεομνημονιακοί, έγραψε σε σχόλιό της στο Twitter η τέως πρόεδρος της Βουλής

Με συνοπτικές και άκομψες διαδικασίες επιχειρεί το νέο προεδρείο της Βουλής να απαλλαγεί απ’ ό,τι θυμίζει την παλαιά αντιμνημονιακή ρητορική της κυβέρνησης.

Στην επιχείρηση εκκαθάρισης περιλαμβάνονται και όλες οι πρωτοβουλίες που είχε αναλάβει η τέως πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Ζωή Κωνσταντοπούλου, μεταξύ των οποίων και η Επιτροπή Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος, που, αν και αρχικά είχε την στήριξη της κυβέρνησης, στην πορεία άρχισε να προκαλεί την έντονη ενόχληση του στενού πρωθυπουργικού περιβάλλοντος.

Η αρχή έγινε με το «ξήλωμα» από το site της Βουλής του προκαταρκτικού πορίσματος που έκρινε το χρέος «παράνομο» και «επονείδιστο» και παρέθετε τρόπους για την αντιμετώπισή του.

Σήμερα, μία ημέρα μετά την εκδήλωση που πραγματοποίησε η κυρία Κωνσταντοπούλου στο Αιγάλεω για το δημόσιο χρέος, όπου παρέστη πλήθος κόσμου, οι υπηρεσίες της Βουλής προχώρησαν σε έξωση της Επιτροπής Αλήθειας από τα γραφεία που της είχαν παραχωρηθεί σε κτήριο της Βουλής επί της οδού Μητροπόλεως.

Σύμφωνα, δε, με πληροφορίες, η κυρία Κωνσταντοπούλου είχε προθυμοποιηθεί να μην πάρει η ίδια γραφείο ως πρώην πρόεδρος του Κοινοβουλίου, προκειμένου να διατηρηθεί ο συγκεκριμένος χώρος για τις εργασίες της Επιτροπής Αλήθειας.

Ωστόσο, η νέα διοίκηση του Κοινοβουλίου «αποκαθήλωσε» και χωροταξικά την ενοχλητική, όπως φαίνεται, Επιτροπή, ενώ με απόφαση που υπογράφει ο κ. Νίκος Βούτσης, παραχωρούνται δύο γραφεία στην κυρία Κωνσταντοπούλου ως πρώην πρόεδρος.

Η ίδια με σχόλιά της στο twitter σημείωσε:

«Οι εκκαθαρίσεις συνεχίζονται. Απόφαση Βούτση να πεταχτεί εκτός γραφείων η Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους. Ενοχλεί τους νεομνημονιακούς».

«Εργο Βούτση: αφαίρεση του πορίσματος της Επιτροπής Αλήθειας από το site της Βουλής, απόπειρα εκδίωξης της Επιτροπής από τη Βουλή. Συγχαρητήρια».

protothema.gr

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνελήφθησαν δύο Χανιώτες για παράνομο οπλισμό και υπόθαλψη μετά από άσκοπους πυροβολισμούς σε κοινωνική εκδήλωση

Συνελήφθησαν δύο Χανιώτες 73 και 37 ετών για παραβάσεις νομοθεσίας περί όπλων και υπόθαλψη εγκληματία. Κατασχέθηκαν πιστόλι, 133 κάλυκες και 100 φυσίγγια.

Ρέθυμνο: Η Παιδική Παρέλαση του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού ’26 ξεσήκωσε μικρούς και μεγάλους

Η Παιδική Παρέλαση του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2026 ξεκίνησε τις εκδηλώσεις κορύφωσης στο Ρέθυμνο. Εκατοντάδες παιδιά παρέλασαν με γονείς στη Λεωφόρο Κουντουριώτη, ενώ Ρωρώ και Μάγος Τετέλο ξεσήκωσαν το κοινό.

Μαγική νύχτα στο Ρέθυμνο: Χιλιάδες καρναβαλιστές ξεσήκωσαν την πόλη στην Νυχτερινή Παρέλαση

Χιλιάδες καρναβαλιστές ξεσήκωσαν το Ρέθυμνο στη Νυχτερινή Παρέλαση του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού '26. Γρηγόρης Σαμόλης, λαμπερά άρματα και μουσική μέχρι τα μεσάνυχτα στην Παλιά Πόλη.