16.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Έξωση του Π.Ι. Κολυμβαρίου από την Κτηματική Υπηρεσία Χανίων»

Ημερομηνία:

Επιστολή με την οποία ζητά την παραχώρηση των πρώην Αστυνομικών Τμημάτων Πλατανιά & Κολυμβαρίου  για την παροχή των ελάχιστων υπηρεσιών υγείας  απέστειλε προς τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΤΑΔ ΑΕ και τη γενική γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών ο δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης στην οποία αναφέρει:

ΘΕΜΑ: «Παραχώρηση ακινήτων  στο Δήμο Πλατανιά»

Σχετ.1.  Το με αρ. πρωτ: 3799/29-02-2012 έγγραφο μας.

2.   Το με αρ. πρωτ: 21018/20-09-2012 έγγραφο μας

3.   Το με αρ.πρωτ. 25013/30-11-12 έγγραφο μας

4.   Το με αρ.πρωτ. 25500/5-12-12 έγγραφο μας.

5.   Το με αρ. πρωτ.1394/22-1-13 έγγραφο μας.

        6.   Το με αρ.πρωτ.5479/19-3-2013  έγγραφο μας

Κύριε Διευθύνοντα Σύμβουλε,

σε συνέχεια  των ανωτέρων  σχετικών  εγγράφων μας,  επανερχόμαστε  στο παραπάνω θέμα το οποίο όπως  και  εσείς αντιλαμβάνεσθε  είναι μείζον θέμα η παροχή υπηρεσιών Α/θμιας Υγείας και πρώτιστη   υποχρέωση της πολιτείας  και ειδικότερα στους σημερινούς καιρούς.

Με δεδομένη τη διαβεβαίωση  από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,  σε απάντηση Κοινοβουλευτικής ερώτησης, ότι συμφωνεί στην παραχώρηση των πρώην Αστυνομικών Τμημάτων Πλατανιά & Κολυμβαρίου στον Δήμο μας, θα σας παρακαλούσαμε όπως  πραγματοποιηθεί άμεσα η  παραχώρηση των ανωτέρω κτιρίων  στο Δήμο μας    .

Στην υποχρέωση αυτή της πολιτείας , έρχεται και ο Δήμος  μας αρωγός προκειμένου να διασφαλιστούν οι υποδομές  και η λειτουργικότητα τους μέσα από τις οποίες θα παρέχονται  οι παραπάνω υπηρεσίες  .

Είναι αδιανόητο στις σημερινές συγκυρίες οι πολίτες και ο Δήμος να αντιμετωπίζονται ως καταληψίες , σύμφωνα και με το υπ αριθμ.11/23-8-2013 έγγραφο της Κτηματικής Υπηρεσίας Χανίων προς το Δήμο Πλατανιά, στην προσπάθεια τους να αναπληρώσουν το εκκωφαντικό κενό  και την αδυναμία    της πολιτείας  να ανταποκριθεί στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις της.

 

"google ad"

Κύριε Δ/ντα Σύμβουλε,

είμαστε βέβαιοι για την ευαισθησία με την οποία θα αντιμετωπίσετε το παραπάνω θέμα και θα ανταποκριθείτε θετικά  στην ανάγκη να συνεισφέρουμε όλοι, για την παροχή των ελάχιστων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες μας.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιεσδήποτε διευκρινίσεις.

Ο Δήμαρχος Πλατανιά

Μαλανδράκης Ιωάννης

 

« Έξωση του Π.Ι. Κολυμβαρίου από την Κτηματική Υπηρεσία Χανίων»

Σχετικά με τα αναφερόμενα σε δημοσίευμα σας στην εφημερίδα Χανιώτικα Νέα στις 19 Σεπτεμβρίου ,θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε  τα εξής:

Ως Καλλικρατικός Δήμος Πλατανιά  είχαμε ξεκινήσει ήδη με το υπ αριθμ. 3799/29-2-12  έγγραφο μας προς την Εταιρία Δημοσίων Ακινήτων Α.Ε., πριν από  οποιαδήποτε δράση για την χρήση του παραπάνω χώρου  ,τις απαραίτητες ενέργειες  που απαιτούνταν για την παραχώρηση του προαναφερόμενου ακινήτου στο Δήμο Πλατανιά  .

Κατά την  διάρκεια τις μεταφοράς  του Π.Ι Κολυμβαρίου στο κτίριο του πρώην Αστυνομικού Σταθμού Κολυμβαρίου , ο Δήμος με τις υπηρεσίες του υποστήριξε σε όλα τα στάδια τις απαραίτητες ενέργειες και δράσεις που έγιναν για την μεταστέγαση του , σε αυτό.

Με το υπ αριθμ.11/23-8-2013 έγγραφο της Κτηματικής Υπηρεσίας Χανίων, κοινοποιήθηκε στο Δήμο Πλατανιά Πρωτόκολλο Διοικητικής Αποβολής του από το παραπάνω κτίριο.

Όπως θα διαπιστώσετε από το τελευταίο έγγραφο που έχει αποστείλει ο Δήμος προς τον Δ/ντα  Σύμβουλο της ΕΤΑΔ  Α.Ε. με τα σχετικά έγγραφα που αναφέρονται σε αυτό,  υπάρχει μια πληθώρα ενεργειών και παρεμβάσεων, προς όλα τα επίπεδα, προκαλώντας ερωτήσεις ακόμα και στην Βουλή, προκειμένου να αποδοθεί και το κτίριο του πρώην Α.Τ.Κολυμβαρίου αλλά και το κτίριο του πρώην Α.Τ.Πλατανιά στο Δήμο Πλατανιά.

Επίσης θα θέλαμε να σα ενημερώσουμε ότι ο Δήμος Πλατανιά με μια σειρά και άλλων παρεμβάσεων σε Αγροτικά και Περιφερειακά Ιατρεία όπως π.χ.Π.Ι.Αλικιανού, και Αγροτικά Ιατρεία πολλών Τοπικών .Κοιν/των, κάνει παρεμβάσεις για την κτιριακή  τους αναβάθμιση, αλλά και την λειτουργία του συστήματος της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης παρόλο που δεν είναι στις  αρμοδιότητες   του.

Επίσης  παρεμβαίνει προς την Διοίκηση του Γ,Ν.Χανίων προκειμένου τα Ιατρεία του Δήμου να στελεχώνονται με όσο το δυνατό  πιο επαρκές  Ιατρικό προσωπικό.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Μαλανδράκης Ιωάννης

 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων

Στην τοπική κοινωνία του Κολυμβαρίου έχει δημιουργηθεί ένα τεράστιο πρόβλημα τόσο με ιατρικές όσο και με κοινωνικές και ανθρωπιστικές προεκτάσεις για την περιοχή. Το Περιφερειακό Ιατρείο (Π.Ι.) Κολυμβαρίου λειτουργεί στο κτήριο του πρώην Αστυνομικού Τμήματος Κολυμβαρίου, το οποίο ανακατασκευάστηκε πλήρως από τους κατοίκους. Είναι ένα ιατρείο με μεγάλη ανάπτυξη και με 10.000 ιατρικές πράξεις περίπου το χρόνο. Με έγγραφό του το Υπουργείο Οικονομικών μέσω του αναπληρωτή προϊστάμενου της Κτηματικής Υπηρεσίας, που παρελήφθη από τον Δήμο Πλατανιά στις 4/09/2013 αρ. πρωτ. 19872 Φ28/Β, διατάσσει την αποβολή του Δήμου Πλατανιά, των κατοίκων και των ιατρών από το κτήριο για να το εκποιήσει.

Το πρόβλημα της στέγασης του Π.Ι. Κολυμβαρίου είναι γνωστό από πολλών ετών και ήδη από το 2007 το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, δια της Ιατρικής του Υπηρεσίας, συνέστησε μετά από αυτοψία, μεταστέγαση του Ιατρείου σε άλλο χώρο από τον τότε υπάρχοντα. Ο χώρος ο οποίος πληροί τα κριτήρια για την εγκατάσταση και λειτουργία του Ιατρείου, είναι αυτός του πρώην Αστυνομικού Σταθμού της περιοχής, ο οποίος έπαυσε να λειτουργεί από 7ετίας και το κτήριο παρέμενε κενό. Το ιατρείο μεταφέρθηκε στο συγκεκριμένο κτήριο στα τέλη του 2012 μετά από κατάληψη, κινητοποιήσεις και αποκλειστικές ενέργειες των κατοίκων του Κολυμβαρίου. Η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου έχει λάβει μια θέση αντίθετη με το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας, αντίθετη με το δημόσιο αίσθημα, αντίθετη με την κοινή λογική.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων τάσσεται δυναμικά και αταλάντευτα υπέρ του δίκαιου και αυτονόητου αγώνα των κατοίκων του Κολυμβαρίου για τη λειτουργία του Π.Ι.  σε Δημόσιο χώρο. Συμπαρίσταται ενεργά στην  προσφυγή του Δήμου και των κατοίκων στο Ειρηνοδικείο Χανίων κατά της απόφασης εκποίησης του υφιστάμενου κτηρίου του Π.Ι. Κολυμβαρίου και αξιώνει την παραχώρηση του κτηρίου στο Δήμο Πλατανιά προς όφελος των δημοτών του.

Για το ΔΣ
Ο πρόεδρος: Μ. Καστανάκης

Ο γραμματέας: Μ. Μαρκάτος

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...