17.8 C
Chania
Saturday, May 11, 2024

“Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο”: Νέα καλέσματα για συμμετοχή στην κινητοποίηση της Πέμπτης στο Πεδίο Βολής Κρήτης

Ημερομηνία:

Μετά το κάλεσμα των Επιτροπών Ειρήνης Κρήτης, και η Γραμματεία ν. Χανίων του ΠΑΜΕ, η Ένωση Οικοδόμων, το Σωματείο Τροφίμων και Επισιτισμού και ο Σύλλογος Ιατρικών Επισκεπτών καλούν σε συμμετοχή στην κινητοποίηση της Πέμπτης 25 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα στο Πεδίο Βολής Κρήτης ενάντια στην παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.
Το αρχικό κάλεσμα απηύθυναν οι Επιτροπές Ειρήνης της Κρήτης, αλλά και μέλη της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη.

Το κάλεσμα του ΠΑΜΕ

Το ΠΑΜΕ καλεί σωματεία και εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στη συγκέντρωση που οργανώνουν οι Επιτροπές Ειρήνης της Κρήτης, μέλη της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη μαζί με σωματεία και φορείς με προσυγκέντρωση στις 5 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο.
Σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους:

Μπροστά στις επικίνδυνες εξελίξεις που δρομολογούνται μετά την απόφαση της Ελληνικής κυβέρνησης να προτείνει από κοινού με την Τουρκία και τη Γερμανία την αποστολή ΝΑΤΟικών δυνάμεων στο Αιγαίο στο όνομα της φύλαξης των ελληνοτουρκικών συνόρων από τους πρόσφυγες, η εργατική τάξη οφείλει να βροντοφωνάξει:  «Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο», «Όχι στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους – Καμία συμμετοχή της Ελλάδας – Να κλείσουν τώρα οι ευρωατλαντικές βάσεις».

Η επίκληση του προσφυγικού προβλήματος -που οι ίδιοι οι ιμπεριαλιστές προκαλούν- γίνεται μοχλός για την προώθηση των επιδιώξεων για συγκυριαρχία και συνδιαχείριση του Αιγαίου κάτω από την “ομπρέλα” των ΕυρωΝΑΤΟικών ιμπεριαλιστών. Η συγκέντρωση ΝΑΤΟικών δυνάμεων στην περιοχή συνδέεται με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Συρία και νέα επέμβαση στη Λιβύη.

Η Ένωση Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων ν. Χανίων

Σε ανακοίνωση κάλεσμά της η Ένωση Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων ν. Χανίων αναφέρει:

Τη Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου στις 18.00 το απόγευμα, στο Πεδίο Βολής Κρήτης στα Χανιά, οι Επιτροπές Ειρήνης της Κρήτης, μέλη της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη μαζί με σωματεία και φορείς, διοργανώνουν συλλαλητήριο καταδίκης των ιμπεριαλιστικών πολέμων που έχουν εξαπολύσει οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η Ε.Ε, στη Συρία, στο Ιράκ και στη Λιβύη, για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, σε ανταγωνισμό με τη Ρωσία.

Σταθεροί στον αγώνα μας απέναντι στον ντόπιο και ξένο κεφάλαιο και την αυξανόμενη επιθετικότητα απέναντι στους εργαζομένους, συμμετέχουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην επιτυχία του συλλαλητηρίου.

Καλούμε όλους τους οικοδόμους να δώσουν μαχητικό και μαζικό παρών.

Ο πόλεμος τους είναι η συνέχιση της ίδιας πολιτικής με άλλα μέσα. Οι ίδιοι που τόσα χρόνια μας καταδικάζουν στην ανεργία και στην εξαθλίωση , χρησιμοποιούν τον τόπο μας για ορμητήριο εναντίων των λαών της περιοχής.

Η συγκέντρωση δυνάμεων του ΝΑΤΟ στο αιγαίο, σε συνδυασμό με την αυξανόμενη παρουσία των δυνάμεών του στη περιοχή μας πρέπει να σημάνει συναγερμό στο εργατικό και φιλειρηνικό κίνημα. Οι φονιάδες των λαών είναι ανεπιθύμητοι στον τόπο μας!

Όχι άλλο αίμα στη μηχανή των κερδών τους!

Σωματείο Τροφίμων και Επισιτισμού

"google ad"

Το ΔΣ του σωματείου ανακοινώνει τη συμμετοχή του στην παγκρήτια διαμαρτυρία  καλούν οι Επιτροπές Ειρήνης Αγίου Νικολάου,  Ηρακλείου,  Ρεθύμνου και Χανίων και η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ)  την Πέμπτη 25 Φλεβάρη, στις 6 μ.μ στο Πεδίο Βολής Κρήτης, με σύνθημα «Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Όχι στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Καμιά συμμετοχή της Ελλάδας. Να κλείσουν τώρα οι ευρωατλαντικές βάσεις».

Σύλλογος Ιατρικών Επισκεπτών Δυτικής Κρήτης

Το Δ.Σ τουΣυλλόγου Ιατρικών επισκεπτών Δυτικής Κρήτης συμμετέχει στο κάλεσμα των Επιτροπών Ειρήνης Κρήτης, και των μελών της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη μαζί με σωματεία και φορείς.

Σημειώνουν στο κάλεσμά τους:

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και των Χανιώτικο λαό να δώσουν μαχητικό και μαζικό παρών στο συλλαλητήριο καταδίκης των ιμπεριαλιστικών πολέμων που έχουν εξαπολύσει οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η Ε.Ε, στη Συρία, στο Ιράκ και στη Λιβύη, για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, σε ανταγωνισμό με τη Ρωσία.

Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο

Όχι στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους

Καμία συμμετοχή της Ελλάδας

Να κλείσουν τώρα οι βάσεις”.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η καταστροφή στη Γάζα, χειρότερη και από τον βομβαρδισμό της Δρέσδης

Η καταστροφή που έχει προκαλέσει στη Γάζα η αδιάκοπη στρατιωτική επιδρομή του Ισραήλ από την...

Στο Βοτανικό Πάρκο Χανίων ο γάμος του Στέφανου Κασσελάκη με τον Τάιλερ Μάκμπεθ

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για τον γάμο του Στέφανου Κασσελάκη και του Τάιλερ...

Joost Klein: Ο Ολλανδός διέγραψε τα stories του και έκανε unfollow την Eurovision

Ένα πολύ μεγάλο ερωτηματικό έχει προκύψει με τη συμμετοχή...