Γιατί δεν αποκλείεται ένα ακόμα φθινόπωρο με μέτρα για ανεμβολίαστους στην εστίαση και σε άλλους χώρους; Ο εμβολιασμός δεν ήταν ποτέ υποχρεωτικός, ωστόσο, οι ανεμβολίαστοι είχαν πολλούς περιορισμούς, για πάρα πολύ καιρό, αφού τα πιστοποιητικά ήταν τα μόνα που έδιναν ελεύθερο πάσο στη διασκέδαση.
Και ενώ ήδη έχουμε ξεχάσει τα «σκαναρίσματα», τους ελέγχους, τα rapid test, τις απαγορεύσεις, ακόμα πλέον και τις μάσκες στους κλειστούς χώρους, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει στείλει μηνύματα, ότι όλα μπορεί να ανατραπούν. Πώς; Με την τέταρτη δόση του εμβολίου στον γενικό πληθυσμό. Εφόσον όμως ανακοινωθεί, δεν αποκλείεται να συνοδευτεί και από νέα μέτρα, ξανά, προκειμένου να οδηγηθεί η πλειοψηφία στο να προχωρήσει σε εμβολιασμό, για τέταρτη φορά μέσα σε έναν χρόνο.
Πιο αναλυτικά, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, την περασμένη εβδομάδα, εξέφρασε την εκτίμηση ότι τον Σεπτέμβριο, αφού δηλαδή η τουριστική σεζόν θα έχει μπει προς το τέλος της, θα χρειαστεί νέα δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού στον γενικό πληθυσμό. «Θα θέλαμε και στον κορονοϊό να υπάρχει ένα εποχικό εμβόλιο, όπως της γρίπης, που να γίνεται μια φορά και να μη χρειάζεται να καλούμε επαναληπτικά τον πληθυσμό να εμβολιαστεί. Όμως το πιο πιθανό σενάριο για φέτος είναι να πάμε σε ενισχυτική δόση», είπε χαρακτηριστικά.
Στο ίδιο μήκος κύματος και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, η οποία τόνισε πως «έχουμε πει αρκετό καιρό ότι θα χρειάζεται ένα αναμνηστικό το φθινόπωρο όπως για τη γρίπη». Μάλιστα, ενημέρωσε ότι θα πρόκειται για νέα εμβόλια: «Δεν παραλαμβάνουμε τα εμβόλια που ήταν να πάρουμε το καλοκαίρι και θα πάρουμε τα νέα, βελτιωμένα, τον Σεπτέμβρη. Οι εταιρείες επεξεργάζονται τα εμβόλια και δεν παραδίδουν τώρα, θα παραδώσουν τον Σεπτέμβρη. Όλος ο πληθυσμός θα πάει σε εμβόλια, θα πάει σε ενισχυτική δόση, όπως πάμε για τη γρίπη». Όσο για το ποιος θα κάνει τη νέα αναμνηστική δόση του εμβολίου, ανέφερε πως «η σύσταση είναι από τα 12 πρέπει να γίνει».
Τα πιθανά μέτρα στην εστίαση από φθινόπωρο
Υπενθυμίζεται πως ολόκληρο τον περσινό χειμώνα, οι ανεμβολίαστοι ήταν αποκλεισμένοι από τους κλειστούς χώρους της εστίασης, δηλαδή μπαρ, εστιατόρια, καφετέριες, αλλά και από τα κέντρα διασκέδασης, αφού η είσοδος επιτρεπόταν μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης. Επίσης, για άλλες δραστηριότητες χρειάζονταν απαραίτητα αρνητικό rapid test, συμπεριλαμβανομένης και της εργασίας τους για την οποία έκαναν δύο τεστ την εβδομάδα επί 8 συνεχόμενους μήνες. Πλέον, απαιτείται μονάχα ένα.
Περισσότεροι ανεμβολίαστοι από φθινόπωρο
Δεν είναι λίγοι, εκείνοι που έκαναν μόνο τη μία ή τις δύο δόσεις του εμβολίου, ή εκείνοι που έπαιρναν free pass για εστίαση και λιανεμπόριο επειδή είχαν νοσήσει. Όλα αυτά όμως, έχουν ημερομηνία λήξης που μέχρι το φθινόπωρο θα έχει περάσει προ πολλού. Οι νέες ημερομηνίες λήξης που διαμορφώθηκαν τον Απρίλιο και τους επέστρεψαν τα «προνόμια» των πλήρως εμβολιασμένων για δύο ή τρεις περισσότερους μήνες είναι οι εξής:
Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής, με δήλωσή του προς τα μέσα ενημέρωσης, τοποθετήθηκε σχετικά με…
Ο γνωστός δημοσιογράφος και εκδότης Τάσος Δούσης, με αφορμή την προβολή της ταινίας «Υπάρχω», που…
Πολυνίκης αναδείχθηκε η Κρήτη στα Travelers’ Choice™ Awards 2025 της Tripadvisor, της μεγαλύτερης ταξιδιωτικής πλατφόρμας στον χώρο…
Καθοδική πορεία κατεγράφη για τις εξαγωγές της Κρήτης κατά το διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2024, σύμφωνα με…
Λίγα μόλις 24ωρα μετά τον 66χρονο Βρετανό που οδηγούσε επικίνδυνα κάνοντας "οχτάρια" επί του ΒΟΑΚ, στον…
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της 60χρονης που εντοπίστηκε σε κωματώδη κατάσταση στο σπίτι της στο…
This website uses cookies.