24.8 C
Chania
Thursday, June 27, 2024

Έπεσε το… ταβάνι σε δομή του ΘΨΠ Χανίων – Τι λέει το ΚΚΕ

Ημερομηνία:

Σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε την Τετάρτη (20/06) σε ψυχιατρική δομή στα Χανιά, με έναν εργαζόμενο να τραυματίζεται στο κεφάλι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εργαζόμενος βρισκόταν στο δωμάτιο ενός ασθενούς, όταν ξαφνικά έπεσε σοβάς από το ταβάνι, χτυπώντας τον στο κεφάλι.

Αμέσως, ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χανίων για να λάβει την απαραίτητη ιατρική περίθαλψη.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν ένα μήνα είχε γίνει μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι δομές ψυχικής υγείας στα Χανιά.

Σε σχετική ανακοίνωση το ΚΚΕ αναφέρει τα εξής:

Το χθεσινό «ατύχημα» στη δομή ψυχικής υγείας στον Νομό μας, με τον τραυματισμό εργαζόμενου αποδεικνύει τη  διαλυτική πολιτική σε βάρος των δομών Ψυχικής Υγείας, την οποία διαχρονικά υπηρετούν οι ελληνικές κυβερνήσεις, με τις Οδηγίες της ΕΕ. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και την ερώτηση του ΚΚΕ στη βουλή γι’ αυτά ακριβώς τα ζητήματα και να τα αποτελέσματα. Αποτυπώνεται με τραγικό πλέον τρόπο ότι και στα  Χανιά, μιλάμε για κίνδυνο τη σωματικής ακεραιότητας των ασθενών και των εργαζόμενων στις δομές αυτές.

Το «ατύχημα» επιβεβαιώνει πως στον πυρήνα της κυβερνητικής πολιτικής για το νέο ΕΣΥ και τις δομές της Ψυχικής Υγείας, βρίσκεται η εγκληματική ζυγαριά κόστους-οφέλους. Κόστος είναι οι μαζικές προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, κόστος είναι οι σύγχρονες και ασφαλείς υποδομές για τους ασθενείς. Όφελος για αυτούς είναι οι επιχειρηματικές επενδύσεις στον κλάδο της υγείας, οι τεράστιες επιδοτήσεις στις μεγάλες μονάδες υγείας .

Το ΚΚΕ καλεί στους εργαζόμενους στις δομές της ψυχικής υγείας, τις οικογένειες των ασθενών, τους συνδικαλιστικούς φορείς της υγείας, τους μαζικούς φορείς της πόλης μας  και όλο τον λαό να μπουν μπροστά και να δυναμώσουν τη διεκδίκηση για:

    • Σύγχρονες και ασφαλείς υποδομές για τους ασθενείς και το προσωπικό.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού νοσηλευτών και όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, για την πλήρη, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες,  στελέχωση των δομών Ψυχικής Υγείας στον  Ν. Χανίων, του Κέντρου Ψυχικής Υγείας  (ΚΨΥ) και των μονάδων ψυχικής υγείας του τομέα.  Επιπλέον, κάλυψη όλων των κενών της  Ψυχιατρικής Κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων.
  • Κάλυψη των αναγκών παιδοψυχιατρικής περίθαλψης.
  • Να μονιμοποιηθεί, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, όλο το προσωπικό με ελαστικές σχέσεις εργασίας.
  • Ουσιαστικές αυξήσεις μισθών των εργαζόμενων και πρόβλεψη για τη στήριξη βασικών οικογενειακών και κοινωνικών αναγκών από το κράτος.
  • Ένταξη όλων των υγειονομικών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.
  • Την πλήρη κάλυψη των αναγκών των δομών Ψυχικής Υγείας στον Ν. Χανίων,  με 100% γενναία κρατική χρηματοδότηση, για ασφαλείς συνθήκες νοσηλείας και ποιοτικές συνθήκες στήριξης και φροντίδας των ψυχικά πασχόντων.
  • Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας, πρόνοιας με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας.

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ