Categories: ΚΟΣΜΟΣ

Έπεσε το Χαλέπι

Πληροφορίες που μεταδίδουν συριακά μέσα αναφέρουν πως το Χαλέπι, το προπύργιο των αντικαθεστωτικών στη Συρία, βρίσκεται πλέον υπό τον έλεγχο των δυνάμεων του Μπασάρ Αλ Άσαντ

Νωρίτερα συριακές στρατιωτικές πηγές ανέφεραν πως «βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο για τη νίκη στο Χαλέπι, μια νίκη που θα μπορούσε να ανακοινωθεί από στιγμή σε στιγμή».

Συριακά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν εικόνες από κόσμο που πανηγυρίζει.

Οι Σύροι αντικαθεστωτικοί υποχώρησαν και πολλοί εξ αυτών παραδόθηκαν στις κυβερνητικές δυνάμεις μετά από ένα σφοδρό σφυροκόπημα των ανατολικών περιοχών της πόλης, που είχαν υπό τον έλεγχό τους. Οι αντικαθεστωτικοί πλέον έχουν περιοριστεί σε μια πολύ μικρή περιοχή, εγκλωβισμένοι μαζί χιλιάδες αμάχους, από τα κυβερνητικά στρατεύματα.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, οι κυβερνητικές δυνάμεις ελέγχουν το 99% των περιοχών που κάποτε βρίσκονταν υπό τον έλεγχο των αντικαθεστωτικών. Αυτή ανακοίνωση σηματοδοτεί και το επικείμενο οριστικό τέλος του πολέμου στο Χαλέπι που διαρκεί εδώ και τέσσερα χρόνια.

Η ανακατάληψη του Χαλεπίου αποτελεί και τη μεγαλύτερη νίκη του Μπασάρ Αλ Άσαντ στον συριακό πόλεμο. Αυτή η νίκη όμως δεν θα σημαίνει και το οριστικό τέλος του πολέμου, καθώς υπάρχουν ακόμη σημαντικά τμήματα της Συρίας που συνεχίζουν να ελέγχονται από αντικαθεστωτικούς, είτε της αντιπολίτευσης είτε των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους και άλλων οργανώσεων.

Ενδεικτικό είναι πως την Κυριακή, μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός πως οι κυβερνητικές δυνάμεις είχαν επικεντρωθεί στο Χαλέπι, κατάφεραν να ανακαταλάβουν περιοχές της αρχαίας πόλης της Παλμύρας.

 

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Ο Ερντογάν διακόπτει τις εμπορικές σχέσεις με το Ισραήλ – Κατηγορεί τις ΗΠΑ για υποκρισία

Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εξαγωγές και εισαγωγές από και προς το Ισραήλ από σήμερα Μ. Πέμπτη…

5 hours ago

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Οι πρώτοι μήνες νοσηλείας, τα “γιατί” που τη βασάνιζαν και το κύμα αγάπης

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στην εκπομπή της ΕΡΤ “Στούντιο 4” η Ιωάννα Παλιοσπύρου. Έχοντας κάνει…

5 hours ago

Δικηγόρος οικογένειας Φύσσα: Με εφαρμογή του νόμου Παρασκευοπούλου αποφυλακίστηκε ο Μιχαλολιάκος

«Οι τυπικές προϋποθέσεις ανάλογα με το ποιος νόμος εφαρμόζεται σε σχέση με το διαχρονικό δίκαιο,…

5 hours ago

Ρέθυμνο: Κατασχέθηκαν πάνω 52.800 κροτίδες – Συνελήφθη ο κάτοχος τους

Συνελήφθη σήμερα (02.05.2024) το μεσημέρι, σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας…

8 hours ago

Αποτροπιασμός: Τρεις οι ανήλικοι της σεξουαλικής κακοποίησης από τον νονό και δάσκαλο μουσικής στο Ηράκλειο!

Προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας Ηρακλείου, ζήτησε και έλαβε ο 51χρονος Ηρακλειώτης…

8 hours ago

Νεκρός 25χρονος σε τροχαίο στα Χανιά – Η Κρήτη μετράει τρεις νεκρούς σε μια εβδομάδα

Την ώρα που η Κρήτη θρηνεί για την 26χρονη μητέρα που έχασε τη ζωή της…

8 hours ago

This website uses cookies.