16.8 C
Chania
Δευτέρα, 4 Μαΐου, 2026

Έργα τέχνης του Αλέξανδρου Ψυχούλη παρουσιάζονται σε έκθεση

Ημερομηνία:

Μια σειρά από έργα του εικαστικού Αλέξανδρου Ψυχούλη παρουσιάζονται σε έκθεση, μεταξύ των οποίων ζωγραφικά έργα, σχέδια και γλυπτικές συνθέσεις που καλύπτουν χρονικά περισσότερα από δύο δεκαετίες.

Ανάμεσα στα έργα που εκτίθενται ξεχωρίζει το «Kisser» (2001), ένα έργο διαστάσεων 150×150 εκατοστών σε ακρυλικά σε καμβά, το οποίο ανήκει στη συλλογή FKPCOLLECTION. Το έργο αυτό αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της πρώιμης περιόδου του καλλιτέχνη.

Από την πιο πρόσφατη παραγωγή του, το «Meristomatrix» (2011) σε διαστάσεις 70×100 εκατοστά, εκτελεσμένο με στυλό διαρκείας σε χαρτί, φιλοξενείται στη a.antonopoulou.art. Η τεχνική του στυλό διαρκείας αποτελεί σταθερό στοιχείο στο έργο του Ψυχούλη, όπως φαίνεται και στο «Η έρημος» (2019), ένα μικρότερο έργο διαστάσεων 17×12 εκατοστών.

Η γλυπτική παρουσία του καλλιτέχνη εκπροσωπείται από το έργο «Κλαδευτήρι» (2017), μια τρισδιάστατη σύνθεση διαστάσεων 80x40x30 εκατοστών κατασκευασμένη από ξύλο, μέταλλο και λαδομπογιά.

Τα πιο πρόσφατα έργα της έκθεσης περιλαμβάνουν το «Καφάσι συγκομιδής» (2024) σε μέγεθος Α4, εκτελεσμένο με μολύβια ακουαρέλας σε χαρτί, καθώς και το «Κωστής – zoom» (2021), διαστάσεων 71×36 εκατοστών στην ίδια τεχνική.

Το πορτρέτο του καλλιτέχνη που συνοδεύει την παρουσίαση φωτογραφήθηκε από την Αριάδνη Παπαναστασίου.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συγχαρητήριο Αρναουτάκη στη Μαρία Στρατουδάκη για τα δύο χάλκινα στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Στ. Αρναουτάκης συγχαίρει τη Μαρία Στρατουδάκη για τα δύο χάλκινα μετάλλια και τα έξι πανελλήνια ρεκόρ στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών Αιγύπτου.

Προσωρινή διακοπή αρδευτικού δικτύου στο Ρέθυμνο για τέσσερις ημέρες

Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης ανακοινώνει διακοπή αρδευτικού δικτύου στο Ρέθυμνο από 6 έως 9 Μαΐου 2026, λόγω εργασιών στον οδικό άξονα προς Φράγμα Ποταμών.

Ομόφωνα ψηφίσματα Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων για Σχολή Πολιτικών Μηχανικών και στήριξη καθαριστριών

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων υιοθέτησε ομόφωνα δύο ψηφίσματα: στήριξη ίδρυσης Σχολής Πολιτικών Μηχανικών στο Πολυτεχνείο Κρήτης και υιοθέτηση αιτημάτων καθαριστριών σχολείων.