24.8 C
Chania
Friday, July 5, 2024

Έρευνα έδειξε ότι στη Κρήτη ζουν 6 χρόνια περισσότερα απ΄ότι στην Ολλανδία

Ημερομηνία:

Η έρευνα «Μελέτη σε 7 χώρες» έδειξε ότι οι άνθρωποι στη Κρήτη ζουν 6 χρόνια παραπάνω από τους κατοίκους της Ολλανδικής πόλης Zutphen. Η μελέτη ξεκίνησε το 1960 και παρακολούθησε τη ζωή των ανθρώπων για 50 συνεχόμενα έτη. Η διαφορά στο προσδόκιμο ζωής οφείλετε στον διαφορετικό τρόπο ζωής και στις διαφορετικές διατροφικές συνήθειες των δύο ομάδων.
Η έρευνα έδειξε ότι ο μέσος όρος ζωής στην Κρήτη είναι τα 82 χρόνια ενώ στην πόλη Zutphen τα 76 χρόνια.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι διατροφικές συνήθειες των κατοίκων της Κρήτης το 1960 αποτελούνταν κυρίως από φυτικές τροφές όπως είναι τα λαχανικά, το ελαιόλαδο, τα φρούτα. Όσον αφορά τις ζωικές τροφές στο διαιτολόγιο τους οι κάτοικοι της Κρήτης είχαν ψάρι και μικρές ποσότητες από κόκκινο κρέας και γαλακτοκομικά προϊόντα. Με άλλα λόγια, η διατροφή στην Κρήτη περιλάμβανε τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά και χαμηλές σε ακόρεστα λιπαρά. Τέλος, η έρευνα επιβεβαιώνει ότι η μεσογειακή διατροφή σε συνδυασμό με τη φυσική δραστηριότητα μειώνει τον κίνδυνο καρδιοπαθειών και αυξάνει το προσδόκιμο ζωής.

Από την άλλη πλευρά, στην ολλανδική πόλη Zutphen οι διατροφικές συνήθειες διέφεραν πολύ. Οι άνθρωποι που συμμετείχαν στην έρευνα κάπνιζαν, κατανάλωναν πολύ χαμηλές ποσότητες από φρούτα και λαχανικά και κατανάλωναν μεγάλες ποσότητες κρέατος, γαλακτοκομικών προϊόντων και ακόρεστων λιπαρών. Άλλες χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα ήταν οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία, η Ιταλία, η Φινλανδία και η πρώην Γιουγκοσλαβία.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνελήφθη 24χρονος για πορνογραφία ανηλίκων και εκδικητική πορνογραφία

Αστυνομική έρευνα που έγινε μετά από καταγγελία για άγνωστο...

«Δεν έχω διαπράξει ποτέ φοροδιαφυγή» απαντά ο Αντώνης Ρέμος για τη δέσμευση της περιουσίας του – «Δεν κλήθηκα να δώσω εξηγήσεις»

Στην έρευνα για μεγάλου οικονομικού αντικειμένου φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρημάτων που...

Ο Αχιλλέας Μπέος τρολάρει το ΠΑΣΟΚ ανακοινώνοντας την… υποψηφιότητά του

Με μια νέα ανάρτηση ο Αχιλλέας Μπέος τρολάρει τις εσωκομματικές εκλογές...