15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Έρευνα για απόκρυψη ζημιών 12 δισ. δολαρίων από τη Deutsche Bank

Ημερομηνία:

Έρευνα για τους ισχυρισμούς ότι η Deutsche Bank AG (DB) έκρυψε ζημιές έως 12 δισ. δολάρια κατά τη διάρκεια της χρηματοοικονομικής κρίσης, ξεκίνησε η γερμανική κεντρική τράπεζα (Bundesbank), σύμφωνα με τους Financial Times, που επικαλούνται άτομα με γνώση της υπόθεσης. Η Bundesbank ερευνά ισχυρισμούς ότι η Deutsche Bank δεν εκτίμησε επίτηδες σωστά πιστωτικά παράγωγα για να κρύψει ζημιές. Όπως μεταδίδουν οι Financial Times υψηλόβαθμα στελέχη της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας μεταβαίνουν άμεσα στη Νέα Υόρκη για να βρουν τους τρόπους με τους οποίους η DB έκρυψε δώδεκα δισ. δολάρια για να αποφύγει τη διάσωση.

Η Deutsche Bank δήλωσε στους FT ότι οι ισχυρισμοί αυτοί είναι παλιοί και υπήρξαν «αντικείμενο προσεκτικής και εμπεριστατωμένης έρευνας» από νομική εταιρεία η οποία κατέληξε ότι είναι «τελείως αβάσιμοι».

«Επιπλέον, η έρευνα αποκάλυψε ότι οι ισχυρισμοί αυτοί προέρχονται από ανθρώπους χωρίς ευθύνη ή προσωπική γνώση για βασικά γεγονότα και πληροφορίες» τονίζει η DB.  Η τράπεζα καταλήγει τονίζοντας ότι συνεργάζεται πλήρως με τις ρυθμιστικές αρχές.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ