21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Έρευνα για εγκλήματα πολέμου κατά ΗΠΑ και ΗΒ απαιτεί η Κίνα: “Οι ΗΠΑ δρουν σαν αρχηγός μαφίας”

Ημερομηνία:

«Λαβή» στην Κίνα προκειμένου να απαιτήσει τη διερεύνηση εγκλημάτων πολέμου σε βάρος των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου έδωσαν οι πρόσφατες κυνικές δηλώσεις του Αμερικανού πρώην συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας Τζον Μπόλτον για το ρόλο που έπαιξε στο σχεδιασμό πραξικοπημάτων σε διάφορες χώρες.

Το βράδυ της Δευτέρας ο εκπρόσωπος του σινικού υπουργείου Εξωτερικών Γουάνγκ Ουενμπίν, απαντώντας σε ερώτηση για τις πρόσφατες δηλώσεις Μπόλτον σχολίασε πως ο πρώην αξιωματούχος των ΗΠΑ προέβη «ανενδοίαστα και δίχως ίχνος ντροπής σε κυνικές δηλώσεις σχετικά με προσπάθειες ανατροπής ξένων κυβερνήσεων που είναι βαθιά ριζωμένη στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ».

Επισήμανε το ρόλο που παίζουν οι ΗΠΑ επί δεκαετίες σε πραξικοπήματα χωρών της Λατινικής Αμερικής, στις εξεγέρσεις που σημειώθηκαν το 2011 σε αραβικές χώρες στο πλαίσιο της δήθεν «αραβικής άνοιξης» και στις «πολύχρωμες» «επαναστάσεις» σε χώρες της Ανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης και Ασίας προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους.

Θυμήθηκε επίσης τις κατηγορίες των ΗΠΑ για καταπατήσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και γενοκτονία» στην Κίνα που συμπεριλαμβάνονται και στην φετινή έκθεση του Στέιτ Ντηπάρτμεντ περί «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» (γνωστή ως έκθεση Elie Wiesel). Ο Κινέζος διπλωμάτης τόνισε σε ό,τι αφορά την επαρχία Σιντζιάνγκ τα μέτρα που παίρνονται αφορούν «αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις και τακτικές «απο-ριζοσπαστικοποίησης χάρη στα οποία εδώ και πέντε χρόνια δεν έχει σημειωθεί ούτε ένα επεισόδιο τρομοκρατίας».

Και συνέχισε: «Εάν οι ΗΠΑ πραγματικά νοιάζονταν για το θέμα της γενοκτονίας θα έπρεπε να κάνουν έκθεση για την γενοκτονία σε βάρος των αυτόχθονων Αμερικανών και να τιμωρήσουν εκείνους που ευθύνονται για τις σφαγές εκατομμυρίων και τους διωγμούς και την πολιτιστική γενοκτονία σε βάρος τους. Εάν οι ΗΠΑ νοιάζονταν για την καταναγκαστική εργασία θα έπρεπε να κάνουν έκθεση για την σύγχρονη σκλαβιά πάνω από μισό εκατομμυρίων ανθρώπων στις ΗΠΑ και άλλων 100.000 ανθρώπων που κάνουν καταναγκαστικά έργα στη χώρα αυτή κάθε χρόνο και να επικυρώσουν αμέσως την Σύμβαση κατά της Καταναγκαστικής Εργασίας του 1930, τη Σύμβαση του ΟΗΕ για τα δικαιώματα του Παιδιού, τη Σύμβαση για την Εξάλειψη κάθε μορφής διακρίσεων σε βάρος των γυναικών».

Οι ΗΠΑ δρουν σαν αρχηγός μαφίας

Όμως ο εκπρόσωπος του σινικού υπουργείου Εξωτερικών δεν σταμάτησε εκεί. Θυμήθηκε τις καταστροφικές επεμβάσεις των ΗΠΑ σε ξένες χώρες όπως εκείνες στην πρώην ΟΔ Γιουγκοσλαβίας, στο Αφγανιστάν, στη Συρία, στο Ιράκ ζητώντας να τιμωρηθούν αυτοί που βασάνισαν αιχμαλώτους πολέμου, που έσφαξαν αμάχους κατά βούληση».

Απαντώντας στη συνέχεια σε άλλη ερώτηση για τις πληροφορίες του BBC σχετικά με τα εγκλήματα πρακτόρων των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών σε βάρος αμάχων στο Αφγανιστάν απαίτησε να διεξαχθούν έρευνες για τα εγκλήματα χωρών όπως οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο κατηγορώντας ειδικά τις ΗΠΑ πως δρουν «σαν μαφιόζος και ο κόσμος το γνωρίζει».

«Εκείνοι που φωνάζουν για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι και οι πιο φονικοί σφαγείς αθώων πολιτών. Εκείνοι που επιτίθενται με ζέση σε άλλες χώρες για τις συνθήκες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι εκείνοι που θα έπρεπε να μπουν στο στόχαστρο για τέτοια ζητήματα. Θα έπρεπε να διενεργηθεί εξονυχιστική διεθνής έρευνα για τα εγκλήματα πολέμου και τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου και να προστατευτούν οι λαοί του κόσμου από περισσότερο εκφοβισμό και σκληρότητα».

Κατέληξε δε διαμηνύοντας πως «η Κίνα θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να υπερασπιστεί την κυριαρχία της, την ασφάλεια και τα συμφέροντα ανάπτυξή της». «Η Ουάσιγκτον δεν θα πετύχει στις προσπάθειες διασποράς ψευδών προπαγάνδας για την Σιντζιάνγκ και στη χρήση θεμάτων που αφορούν την επαρχία για να αναμειγνύεται στις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας».

kosmodromio.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...