12.8 C
Chania
Friday, December 19, 2025

Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας το Σάββατο: Πόσο θα επηρεαστεί η Κρήτη

Ημερομηνία:

Πρόσκαιρη μικρή άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία σήμερα κυρίως στη Θράκη και τα νότια νησιωτικά τμήματα, όμως από την Παρασκευή 12/1 προβλέπεται νέα πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα. Αέριες μάζες αρκτικής προέλευσης από τη Βόρεια Σκανδιναβία και τη Ρωσία κινούνται ήδη προς τα Βαλκάνια, και θα προκαλέσουν αισθητή πτώση της θερμοκρασίας στην Ελλάδα κυρίως το Σάββατο 13/1.

Όπως σημειώνει ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Θοδωρής Κολυδάς, ο καιρός θα «χαλάσει πάλι από τα δυτικά καθώς έρχονται βροχές που την Παρασκευή θα επηρεάσουν τα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά ορεινά».

«Το Σάββατο στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη τοπικές βροχές και νωρίς το πρωί στα νότια θαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους στα ορεινά και ημιορεινά της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας. Δεν περιμένουμε κάτι ιδιαίτερα ακραίο», σημειώνει ο κ. Κολυδάς σε ανάρτησή του.

Σύμφωνα με τον Θοδωρή Κολυδά, «πρέπει να δείξουν λίγη προσοχή όσοι μένουν σε Πήλιο Εύβοια και Ανατολική Στερεά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε όλη τη χώρα της τάξεως των 5 με 6 βαθμών Κελσίου. Την Κυριακή στο βόρειο Αιγαίο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη ασθενείς τοπικές βροχές και στα ορεινά της Κρήτης ασθενείς χιονοπτώσεις και από το μεσημέρι βελτίωση».

Ο πρώτος χάρτης δείχνει τη θερμοκρασία που προβλέπεται σήμερα σε υψόμετρο περίπου 1500 μ, επίπεδο στο οποίο μελετάμε την κίνηση των αερίων μαζών. Το μπλε βέλος δείχνει την κίνηση της αρκτικής αέριας μάζας προς τα νότια, ενώ το κόκκινο βέλος την κίνηση των θερμών αερίων μαζών από την Κεντρική Μεσόγειο.

20240111_t850
Ο δεύτερος χάρτης δείχνει τη θερμοκρασία που προβλέπεται στο ίδιο υψόμετρο το Σάββατο 13/1. Η ψυχρή αέρια μάζα, που διακρίνεται με αποχρώσεις μπλε χρώματος, θα κατακλύσει το μεγαλύτερο μέρος της Ανατολικής Ευρώπης όπου θα προκαλέσει και την εκδήλωση χιονοπτώσεων. Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία, οι χιονοπτώσεις στη χώρα μας θα έχουν τοπικά έντονο χαρακτήρα στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα.
20240113_t850

Με αφορμή το κύμα ψυχρής εισβολής που εξακολουθεί να επελαύνει ανά την Ελλάδα και το οποίο αναμένεται να ενισχυθεί από την Παρασκευή, το πρωί θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας υπό τον αρμόδιο υπουργό, Βασίλη Κικίλια.

Φωτογραφία αρχείου via Eurokinissi

 

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ