18.8 C
Chania
Wednesday, May 1, 2024

Έρχονται βαριές ποινικές διώξεις για την τραγωδία στο Μάτι

Ημερομηνία:

Οι δυο εισαγγελείς επιχειρούν να ξεκαθαρίσουν και να επιμερίσουν ευθύνες συγκεκριμένων κρατικών παραγόντων από την Πυροσβεστική, την ΕΛ.ΑΣ., τους δήμους και την περιφέρεια.

Αντιμέτωπα με βαρύτατες ποινικές διώξεις δεν αποκλείεται να βρεθούν μέσα στον Σεπτέμβριο στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της ΕΛ.ΑΣ. τοπικοί άρχοντες των περιοχών που επλήγησαν από την φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου αλλά και κορυφαία πρόσωπα από την Περιφέρεια Αττικής.

Όπως αναφέρει το newpost.gr, η εισαγγελική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, αναμένεται να περάσει, σύμφωνα με πληροφορίες, σε ένα άλλο στάδιο στα τέλη Αυγούστου, με τους δυο εισαγγελικούς λειτουργούς που τη χειρίζονται να καλούν ως υπόπτους τέλεσης αξιόποινων πράξεων, κρατικούς αξιωματούχους και στελέχη των υπηρεσιών που ενεπλάκησαν στο επιχειρησιακό σχέδιο αντιμετώπισης της πυρκαγιάς.

Η κλήτευση των υπόπτων, θα είναι το προτελευταίο στάδιο της εισαγγελικής έρευνας, πριν την άσκηση ποινικών διώξεων για τη φονική πυρκαγιά που στοίχισε τη ζωή σε 94 άτομα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα πρόσωπα που θα έχουν την ιδιότητα των υπόπτων, θα κληθούν ενώπιον των εισαγγελέων να δώσουν εξηγήσεις για σειρά εγκληματικών παραλείψεων και πράξεων, οι οποίες συνέβαλαν στο χαθούν τόσες πολλές ανθρώπινες ζωές αλλά και να καταστραφούν περιουσίες και κόποι μιας ζωής.

Αξιολογώντας τα όσα έχουν προκύψει μέχρι τώρα από τις καταθέσεις των περίπου 30 μαρτύρων καθώς και στοιχεία από τις κρίσιμες συνομιλίες στελεχών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κατά την εκδήλωση αλλά και κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς, οι δυο εισαγγελείς επιχειρούν να ξεκαθαρίσουν και να επιμερίσουν ευθύνες  συγκεκριμένων κρατικών παραγόντων από την Πυροσβεστική, την ΕΛ.ΑΣ., τους δήμους και την περιφέρεια. Σκοπός είναι να απαγγελθούν κατηγορίες κατά συγκεκριμένων προσώπων και όχι να ασκηθεί μια γενική και αόριστη δίωξη κατά παντός υπευθύνου.

Στο πεδίο των διερευνώμενων αδικημάτων από τους δυο εισαγγελείς που διενεργούν την έρευνα κ. Ηλία Ζαγοραίο και Βαρβάρα Γνεσούλη περιλαμβάνονται τα εξής εγκλήματα: Ανθρωποκτονία  με ενδεχόμενο δόλο, ανθρωποκτονία από αμέλεια  δια παραλείψεως τελούμενη από υπόχρεο κατά συρροή,  έκθεση σε κίνδυνο, εμπρησμός, παράβαση καθήκοντος, παράβαση του νόμου περί αυθαιρέτων.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι Χανιώτες τίμησαν στους δρόμους την Εργατική Πρωτομαγιά | Φωτός

Μαζικά με τα σωματεία τους (κυρίως αυτά που πρόσκεινται...

Πρωτομαγιά: Ο “Αγώνας της Κρήτης” συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις

Ο "Αγώνας της Κρήτης" συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις για την...

Συναγερμός για τραυματία με σφαίρα στην πλάτη – Δέχτηκε επίθεση με όπλα στον Δήμο Γόρτυνας

Συναγερμός στις Αρχές ύστερα από πληροφορίες για επεισόδιο με...

«Ξεσκονίζουν» Κρητικούς για παράνομες επιδοτήσεις με εικονικά μισθωτήρια στα Γιαννιτσά

Μεγάλη… πέραση σε Κρητικούς είχαν, ως φαίνεται, τα Γιαννιτσά...