14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Έρχονται οι προκαταβολές των αποζημιώσεων και για τους Κρητικούς παραγωγούς

Ημερομηνία:

Στην Αθήνα βρέθηκε η διοίκηση της Ένωσης Ηρακλείου με τον πρόεδρό της Σταύρο Γαβαλά και τον αντιπρόεδρο της Μύρωνα Χιλετζάκη να επισκέπτονται τα κεντρικά γραφεία του ΕΛΓΑ.

Η συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο έγινε σε πολύ καλό κλίμα μιας και όλοι διαπιστώνουν πλέον ότι αν δεν στηριχτούν άμεσα οι παραγωγοί που έχουν καταστραφεί από τις έντονες βροχοπτώσεις τότε το πρόβλημα θα είναι πολύ μεγάλο.

Ένα θέμα που τέθηκε επιτακτικά από την ΕΑΣΗ ήταν η κατάφορη αδικία προς τους αμπελοκαλλιεργητές του Ηράκλειου με την μειωμένη τιμή αποζημίωσης σε σχέση με τους παραγωγούς της Καβαλάς και της Κορίνθου, που απολαμβάνουν μεγαλύτερα ποσά αποζημιώσεων, κάτι που ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ δεσμεύτηκε να εξετάσει άμεσα και αν όντως το Ηράκλειο αδικείται να το διορθώσει.

Ακόμα ζητήθηκε από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ να δοθούν άμεσα και οι προκαταβολές των αποζημιώσεων κάτι που σε άλλες περιοχές της χώρας έχουν αρχίσει ήδη να δίνονται, θέμα για το οποίο υπήρξε επίσης η δέσμευση του προέδρου ότι εντός ολίγου χρονικού διαστήματος θα δοθούν και στο Ηράκλειο – και σίγουρα πριν τις γιορτές.

Όπως τονίζεται, πάντως, από την πλευρά της Ένωσης είναι πως αν η Πολιτεία δεν κάνει το χρέος της απέναντι στους παραγωγούς που καταστράφηκαν σε όλη την Ελλάδα, τότε σίγουρα πολλοί από αυτούς φέτος όχι μόνο δεν θα καλλιεργήσουν αλλά θα έχουν και σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης…

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...