18.8 C
Chania
Monday, May 13, 2024

Έρχονται τα φωτογραφικά ραντάρ στον ΒΟΑ Κρήτης

Ημερομηνία:

Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτές τις ημέρες, εργασίες τοποθέτησης (ουσιαστικά επανατοποθέτησης) των βάσεων στα οποία θα εγκατασταθούν φωτογραφικά ραντάρ για τον έλεγχο των τροχαίων παραβάσεων στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης.
Οι βάσεις αυτές για τα ραντάρ, είχαν τοποθετηθεί πριν απο λίγα χρόνια, αλλά καταστράφηκαν απο “αγνώστους”.

Έτσι, στο πλαίσιο της πρόληψης της μάστιγας των τροχαίων ατυχημάτων στον ΒΟΑΚ, αποφασίστηκε η επανατοποθέτησή τους.

Το έργο υλοποιείται απο το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σε συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας του Βόρειου Οδικού Άξονα, το οποίο – στην συνέχεια – θα έχει και την αρμοδιότητα για την τοποθέτηση των φωτογραφικών ραντάρ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ραντάρ αυτά, δεν θα είναι μόνιμα σε όλες τις θέσεις, αλλά θα μπαίνουν ή θα αφαιρούνται αναλόγως με την κρίση του Τμήματος Τροχαίας.

Με τον τρόπο αυτό, αφενός αποφεύγεται η καταστροφή των μηχανημάτων απο τους “επιτήδειους” και επιπλέον οι οδηγοί δεν θα γνωρίζουν εάν στην βάση υπάρχει ραντάρ ή όχι, οπότε έτσι κι αλλιώς θα πρέπει να οδηγούν σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Οι εργασίες εγκατάστασης των βάσεων για τα φωτογραφικά ραντάρ αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί εντός του μήνα, οπότε οι οδηγοί καλό θα είναι να γνωρίζουν πως απο κει και πέρα ανα πάσα στιγμή θα είναι δυνατή η καταγραφή των παραβάσεών τους.

Ναπολέων Σαραντίδης / sarantidis@flashnews.gr

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το σχόλιο χρήστη στο flashnews.gr
PaulM | 11/12/2013 13:45 Σχολιο χρηστη

Αντί να δώσουν λεφτά να φτιάξουν το δρόμο καρμανιόλα, βάζουν ραντάρ για να κόβουν κλίσεις. Αντί να διορθώνουμε, τιμωρούμε!!! Αντί να βελτιωνόμαστε, χαρατσώνουμε. Ντροπή σας κύριοι που αντί να βελτιώσετε τον δρόμο, θέλετε μόνο να εισπράξετε λεφτά. Είναι κοινή λογική ότι τα σημεία που έχουν μπει οι περισσότερες κάμερες δεν είναι τα επικίνδυνα αλλά τα πλέον προσοδοφόρα στο φοροεισπρακτικό κράτος. Ναι να υπάρχει αστυνόμευση αλλά για πρόληψη, όχι για τιμωρία. Να είναι το περιπολικό σταθμευμένο πριν την επικίνδυνη στροφή και όχι μετά για να κόψει το μπιλιετάκι. Να είναι σταθμευμένο στις επικίνδυνες ή και παράνομες εξόδους προς την “εθνική οδό” και όχι σε σημεία που θα εισπράξουν μεγαλύτερα πρόστιμα. Έτσι αντιμετωπίζονται τα τροχαία και όχι με τον φόβο των Ιουδαίων….

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο ΟΗΕ ζήτησε έρευνα για ομαδικούς τάφους που βρέθηκαν στη Γάζα – Το Ισραήλ απορρίπτει την κατηγορία

Τάφοι με εκατοντάδες πτώματα ανακαλύφθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες κοντά...

Συγκινεί η Μαρία Τζομπανάκη για τη γιορτή της μητέρας

Μια συγκινητική ανάρτηση έκανε η Μαρία Τζομπανάκη με αφορμή τη γιορτή της...

Μυλοπόταμος: Βρέθηκε πτώμα σε προχωρημένη σήψη

Η σορός ενός άνδρα, σε στάδιο προχωρημένης σήψης εντοπίστηκε...