28.8 C
Chania
Monday, June 17, 2024

Έτοιμα τα προσχέδια για τα σκιάδια στο Ενετικό Λιμάνι

Ημερομηνία:

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση των προσχεδίων των διαγωνιζομένων στον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό που διεξήγαγε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο με τίτλο: «ΣΚΙΑΔΙΑ, ΣΤΕΓΑΣΤΡΑ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΟΨΕΩΝ ΣΤΟ ΕΝΕΤΙΚΟ ΛΙΜΑΝΙ ΧΑΝΙΩΝ»
Το αντικείμενο του διαγωνισμού όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων κ. Πρωτοπαπαδάκης Κωνσταντίνος περιλαμβάνει τον σχεδιασμό ελαφριών κατασκευών σκίασης και εξοπλισμού σε τμήμα του δημόσιου κοινόχρηστου χώρου της Λιμενικής Ζώνης του Ενετικού Λιμένα Χανίων ώστε να επιτευχθεί η εξυγίανση των όψεων του Ενετικού Λιμένα Χανίων και η δημιουργία των συνθηκών που θα οδηγήσουν στην ορθότερη λειτουργία των παραλιακών κοινόχρηστων χώρων.
Η περιοχή μελέτης είναι μέρος του κοινόχρηστου χώρου της λιμενικής ζώνης του Ενετικού Λιμένα Χανίων, με δυτικό όριο το Ναυτικό μουσείο στο φρούριο του Φιρκά και ανατολικό όριο την αρχή του λιμενοβραχίονα του Φάρου, στην ανατολική λεκάνη του λιμένα.
Σήμερα η παραλιακή ζώνη αποτελεί την σημαντικότερη παραθαλάσσια ζώνη εκτόνωσης της πόλης για περίπατο, αναψυχή, ψυχαγωγία, αγορά, εστίαση και τουριστική διαμονή. Η εμπορική της αξία είναι φανερή με πλήθος καταστημάτων να λειτουργούν σχεδόν όλο τον χρόνο στο παραλιακό μέτωπο . Η πολιτιστική της αξία και το αρχαιολογικό ενδιαφέρον του συνόλου του Ενετικού Λιμένα πλαισιώνονται και από μια σειρά δημόσιων χώρων, κτιρίων και μνημείων που λειτουργούν ως πόλοι πνεύματος και πολιτισμού με τοπικό και υπερτοπικό χαρακτήρα.
Η Κριτική  Επιτροπή είναι 7μελής και πλαισιώνεται και από τεχνικό σύμβουλο ορισμένο από την ΚΕ και 28η Υπηρεσία Αρχαιοτήτων και θα συνεδριάσει άμεσα για την έκδοση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θανατηφόρο τροχαίο στο Βάμο

Την τελευταία του πνοή άφησε στο Νοσοκομείο Χανίων ένας...

Κασσελάκης: Θα κατέβαινα ακόμα και απέναντι στον Τσίπρα

Πρόθυμος να βρεθεί απέναντι ακόμη και στον Αλέξη Τσίπρα για την...

Συνάντηση Σέβης Βολουδάκη με την Υφυπουργό Τουρισμού

Η βουλευτής Χανίων Σέβη Βολουδάκη συναντήθηκε σήμερα με την...