23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Έφραξαν στόμα και μύτη στην Αμερικανίδα βιολόγο που δολοφονήθηκε στα Χανιά

Ημερομηνία:

Σε ασφυξία αποδίδει η ιατροδικαστική εξέταση τον θάνατο της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου Σούζαν Ίτον, που βρέθηκε νεκρή μέσα σε τούνελ – απομεινάρια από την γερμανική κατοχή της Κρήτης.

Η εξέταση που έγινε από τους ιατροδικαστές Κρήτης στο Ρέθυμνο Στ. Μπελιβάνη και Αντ. Παπαδομανωλάκη έδειξε, σύμφωνα με τις πληροφορίες ότι της “έφραξαν” στόμα και μύτη.

Η σορός σύμφωνα με ίδιες πληροφορίες δεν φέρει τραύματα από σφαίρα ή άλλο αντικείμενο και οι ιατροδικαστές προχώρησαν και σε ακτινολογική εξέταση της.

Οι αρχές κάνουν πλέον λόγο για “καθαρή εγκληματική ενέργεια” ωστόσο επειδή η σορός ήταν σε προχωρημένη σήψη θα συνεχιστεί η διερεύνηση του περιστατικού από τους ιατροδικαστές με ιστολογικές και άλλες εξετάσεις.

Να σημειωθεί ότι η εξέταση από τους ιατροδικαστές διήρκησε περισσότερο από 7 ώρες.

Της έφραξαν στόμα και μύτη! Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση για την Suzanne Eaton

Όπως αναφέρει το cretalive.gr, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας εξετάζουν βήμα προς βήμα τις πιθανές κινήσεις της 60χρονης Αμερικανίδας ως την στιγμή που έφτασε στο τούνελ, όπου βρέθηκε νεκρή, μία εβδομάδα μετά την εξαφάνισή της από το ξενοδοχείο όπου είχε καταλύσει.

Παραμένει άγνωστο αν έφτασε μόνη στο δαιδαλώδες τούνελ που χρησιμοποιούσαν ως πυριτιδαποθήκη οι Γερμανοί κατακτητές, ή αν δολοφονήθηκε σε άλλη περιοχή και ο δράστης (ή οι δράστες) τη μετέφερε νεκρή εκεί, για να κρύψει την σορό σε βάθος 60 μέτρων από την είσοδο.

Με την βοήθεια των ειδικών της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, που έφτασαν στα Χανιά από την Αθήνα, οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο το πτώμα να πετάχτηκε στο σημείο όπου βρέθηκε από μια τρύπα στην οροφή του τούνελ, που είχε κατασκευαστεί για να αερίζεται το εσωτερικό.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...