21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Έφυγαν οι Αμερικάνοι, ήρθαν οι Γάλλοι ναύτες – Κατουρούν στους δρόμους, παρενοχλούν γυναίκες

Ημερομηνία:

Εικόνες ντροπιαστικές και χθες στα Χανιά. Αυτή τη φορά πρωταγωνιστές δεν ήταν Αμερικάνοι ναύτες αλλά Γάλλοι, του αεροπλανοφόρου Σαρλ Ντε Γκωλ που έχει σταθμεύσει στη Σούδα.

Τα Χανιά γέμισαν με μεθυσμένους Γάλλους ναύτες. Πολλοί από αυτούς ήταν προκλητικοί, κάποιοι κατουρούσαν ακόμη και στη μέση του δρόμου. Χαρακτηριστικό και το σκηνικό που καταγγέλθηκε στην εφημερίδα μας όπου Γάλλος ναύτης κατουρούσε στον κεντρικό δρόμο απέναντι από την ταβέρνα Μαριδάκι νωρίς το βράδυ, ενώ οι δρόμοι ήταν γεμάτοι από κόσμο. Μάλιστα, στο σημείο υπήρξαν και έντονες αντιδράσεις από το θέαμα με τον στρατιωτικό όμως να αδιαφορεί.

Το περιστατικό, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας δεν ήταν μεμονωμένο και αποτυπώνει αν μη τι άλλο την πλήρη ασέβεια των Γάλλων στρατιωτών προς τον τόπο ο οποίος – δίχως τη συναίνεση των κατοίκων – τους φιλοξενεί.

Υπήρξαν και περιστατικά όπου Γάλλοι στρατιωτικοί παρενοχλούσαν γυναίκες στους δρόμους.

Σύμφωνα με καταγγελία που έφτασε στην εφημερίδα μας παρέα Γάλλων στρατιωτικών περικύκλωσε φοιτήτρια την οποία την καλούσαν να δεχθεί τα λουλούδια τους και να έρθει να κάτσει μαζί τους. Αυτή απαίτησε να φύγουν και να την αφήσουν μόνη όμως την ακολουθούσαν επιμένοντας να έρθει μαζί τους.

Ευτυχώς, και αφού αυτό συνέβη σε κεντρικό δρόμο των Χανίων, το περιστατικό σταμάτησε εκεί, όμως αν μη τι άλλο αποτυπώνει μία πραγματικότητα όπου οι στρατιωτικοί φέρονται λες και βρίσκονται σε κάποια αποικία όπου δεν ισχύουν οι κανόνες μίας ευνομούμενης πολιτείας.

Σημειώνουμε ότι σήμερα κατέπλευσε και ισπανική φρεγάτα στη Σούδα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η πρώτη της αντίδραση μετά τα ισόβια – Σε κλάματα ξέσπασε η μητέρα της, αμίλητος ο Δασκαλάκης

Σε ισόβια καταδίκασε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τη Ρούλα Πισπιρίγκου για...

Κουτσούμπας: Διευρύνεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής του Μητσοτάκη – Να παλέψουμε για μια εναία Κύπρο

«Διευρύνεται ένα λαϊκό ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής» τόνισε ο...

Κουτσούμπας: Διευρύνεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής του Μητσοτάκη – Να παλέψουμε για μια εναία Κύπρο

«Διευρύνεται ένα λαϊκό ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής» τόνισε ο...