20.8 C
Chania
Wednesday, May 1, 2024

«Έφυγε» ένας μαχητής, ο εν ενεργεία Πρέσβης της Ελλάδας στην Τιφλίδα Γεώργιος Χατζημιχελάκης

Ημερομηνία:

Βαθύτατη οδύνη για τον θάνατο του πρέβσβη της Ελλάδας στην Τιφλίδα Γεώργιου Χατζημιχελάκη εκφράζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Γεώργιος Χατζημιχελάκης υπήρξε ένας εξαίρετος διπλωμάτης που διακρινόταν για τη βαθειά δημοκρατική του συνείδηση, το υψηλό αίσθημα καθήκοντος και το μεγάλο πατριωτικό του φρόνημα. Κατά τη διάρκεια της ζωής του και της διπλωματικής του διαδρομής υπηρέτησε την Ελλάδα με αυταπάρνηση, ήθος, εντιμότητα και αξιοπρέπεια.

Το 1974, υπηρετώντας ως καταδρομέας στην Κύπρο, ο Γεώργιος Χατζημιχελάκης τραυματίστηκε υπερασπιζόμενος ηρωικά το αεροδρόμιο της Λευκωσίας από τους Τούρκους εισβολείς. Η ηρωική συμμετοχή του στην υπεράσπιση του αεροδρομίου της Λευκωσίας υπήρξε κομβικής σημασίας καθώς απετράπη η κατάληψη και κατοχή του στρατηγικής σημασίας αεροδρομίου από τις δυνάμεις του Αττίλα.

Ο Πρέσβης Γεώργιος Χατζημιχελάκης εισήλθε στο Υπουργείο Εξωτερικών το 1981 και υπηρέτησε, μεταξύ άλλων, στις Πρεσβείες της Ελλάδας στη Λευκωσία, στην Καμπέρα και στο Κάιρο, ενώ υπήρξε, επίσης, Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Βοστώνη. Διετέλεσε Πρέσβης της Ελλάδας στη Γεωργία  (2008-2011), στη Λετονία (2012-2016) και από τον Ιανουάριο του 2016 υπηρέτησε εκ νέου ως Πρέσβης της Ελλάδας στη Γεωργία.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Κοτζιάς, σύσσωμη η πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών, καθώς και όλοι οι συνάδελφοί του, εκφράζουν τα βαθιά τους συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Ο αποθανών ετάφη την Κυριακή στη Λειβάδα Ροδοβανίου Ανατολικού Σελίνου. Ήταν 65 χρονών και επρόκειτο όπως αναφέρεται και στην παραπάνω ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών για έναν ασυμβίβαστο μαχητή της ζωής με ευστροφία και γνώσεις που αφιέρωσε στην υπηρεσία της πατρίδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εκλιπών ήταν αδελφός του γνωστού δικηγόρου και αγωνιστή Νίκου Χατζημιχελάκη. Πάλεψε για πολλά χρόνια με τον καρκίνο και βγήκε πολλές φορές νικητής.

Η εφημερίδα μας εκφράζει ολόψυχα στην οικογένειά του τα θερμά της συλλυπητήρια.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι Χανιώτες τίμησαν στους δρόμους την Εργατική Πρωτομαγιά | Φωτός

Μαζικά με τα σωματεία τους (κυρίως αυτά που πρόσκεινται...

Πρωτομαγιά: Ο “Αγώνας της Κρήτης” συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις

Ο "Αγώνας της Κρήτης" συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις για την...

Συναγερμός για τραυματία με σφαίρα στην πλάτη – Δέχτηκε επίθεση με όπλα στον Δήμο Γόρτυνας

Συναγερμός στις Αρχές ύστερα από πληροφορίες για επεισόδιο με...

«Ξεσκονίζουν» Κρητικούς για παράνομες επιδοτήσεις με εικονικά μισθωτήρια στα Γιαννιτσά

Μεγάλη… πέραση σε Κρητικούς είχαν, ως φαίνεται, τα Γιαννιτσά...