18.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Χανιά: Έφυγε από τη ζωή ο Αντώνης Βουκάλης, ένας γιατρός με μεγάλη κοινωνική προσφορά

Ημερομηνία:

Ο Αντωνης Βουκάλης, ένας πολύ αγαπητός γιατρός με μεγάλη κοινωνική προσφορά και πλούσια πολιτική δράση στα νιάτα του έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών.

Γεννήθηκε το 1952 στα Χανιά, στη Νέα Χώρα. Τελείωσε το Β΄ Γυμνάσιο Χανίων. Από το 1979 υπηρετούσε στο Νοσοκομείο Χανίων.

Ο Αντώνης Βουκάλης, πρώην διευθυντής της Ορθοπεδικής Κλινικής του νοσοκομείου Χανίων ήταν γνωστός στα Χανιά για την ανιδιοτελή προσφορά του ενώ ως φοιτητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθήνας υπήρξε ενεργος και έζησε το μεγαλειώδες αντιδικτατορικό φοιτητικό κίνημα της περιόδου. Υπήρξε επίσης πρωτοστάτης του αντιβασικού κινήματος αλλά και της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ ν. Χανίων ενώ συμμετείχε σε πολλές πρωτοβουλίες στήριξης προσφύγων.

Με ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων αναφέρει:

Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος», με αφορμή τον θάνατο του  Αντώνη Βουκάλη, πρώην διευθυντή της Ορθοπεδικής Κλινικής του νοσοκομείου, εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια και την βαθιά της θλίψη στην οικογένεια και στους οικείους του.

Ο Αντώνης Βουκάλης ως γιατρός του ΕΣΥ διακρίθηκε για την ανιδιοτελή προσφορά του προς τους ασθενείς, το ήθος και τον επαγγελματισμό του.

Παράλληλα διακρίθηκε για την πλούσια δράση του μέσα από την Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ν. Χανίων, ενώ ανέπτυξε και έντονη κοινωνική δραστηριότητα.

Συλληπητήριο μήνυμα έδωσε στη δημοσιότητα κι η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ ν. Χανίων:

Με μεγάλη μας θλίψη πληροφορηθήκαμε το θάνατο άλλου ενός πολυαγαπημένου συναδέλφου. Έφυγε από τη ζωή ο Αντώνης Βουκάλης πρώην διευθυντής της Ορθοπεδικής κλινικής του νοσοκομείου Χανίων.

Ήταν ένας από τους πρωτεργάτες της ΕΓΕΣΥνΧ που οι αγώνες του για τη δημόσια υγεία θα συνεχίζουν να μας εμπνέουν. Ένας άνθρωπος χαρισματικός που όσοι τον γνώρισαν καταλαβαίνουν γιατί θα μας λείψει.

Η ΕΓΕΣΥνΧ εκφράζει τα ειλικρινά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του και θα καταθέσει το ποσό των 300€ εις μνήμη του στα συσσίτια της Σπλάντζιας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ