17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Λουπάκης

Ημερομηνία:

Γεννήθηκε στα Χανιά το 1927, ρίχτηκε στη βιοπάλη από τα 13 του χρόνια και εντάχθηκε στην ΕΠΟΝ στα 15 του. Υπηρετώντας τη θητεία του στην Αεροπορία εξορίστηκε στο Μακρονήσι στα 20 χρόνια του.

Εσωτερικός μετανάστης στον Πειραιά είχε την τύχη να δουλέψει με τον Πικιώνη στα έργα της Ακρόπολης και του Φιλοπάππου- τον δάσκαλο όπως τον αποκαλούσε.

Ενεργός στην ΕΔΑ, μαχητικός στις διαδηλώσεις των οικοδόμων, ποτέ δεν έκρυψε την Αυγή στη μέσα τσέπη. Διέφυγε τη σύλληψη στη δικτατορία και μετά στρατεύθηκε στο ΚΚΕ μέχρι τη δημιουργία του Συνασπισμού της Αριστεράς, τον οποίο και ακολούθησε ως το τέλος της ζωής του.

Διετέλεσε μέλος της διοίκησης στην Ένωση Επαγγελματοβιοτεχνών Πειραιά και δημοτικός σύμβουλος υπεύθυνος για τα Τεχνικά εργα στο Δήμο Κορυδαλλού, επί κομμουνιστή δημάρχου Μαλαγαρδή.

Στην όγδοη δεκαετία του εντάχθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ Χαλανδρίου και ήταν μαχητικός υποστηρικτής του Σίμου Ρούσσου.

Απέκτησε τρία παιδιά με τον έρωτα της ζωής του την Παναγιώτα Σκαράκη-Λουπάκη, πέντε εγγόνια και πέντε δισέγγονα.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...