14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Έφυγε η Αντωνία (Μπουμπού) Μποτωνάκη – Συλλυπητήριο μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων

Ημερομηνία:

Θλίψη στα Χανιά μετά τον θάνατο της Αντωνίας (Μπουμπού) Μποτωνάκη – Παπαδομανωλάκη.

Η Αντωνία Μποτωνάκη έμεινε γνωστή ως “μπουμπού” και ήταν γνωστή για την προσφορά της στα κοινά. Άφησε τη ζωή της σε ηλικία μόλις 69 ετών μετά από νοσηλεία στο Νοσοκομείο Χανίων.

Είχε σπουδάσει γαλλική φιλολογία στη Θεσσαλονίκη ενώ παντρεύτηκε τον γιατρό – ακτινολόγο Εμμανουήλ Παπαδομανωλάκη. Μαζί απέκτησαν δύο παιδιά, τον Δημήτρη και τη Μαρία και τρία εγγόνια.

Υπήρξε για πολλά χρόνια δημοσιογράφος στον “Κήρυκα Χανίων”, ήταν προιστάμενη στη ΔΕΗ Χανίων ενώ διετέλεσε και διευθύντρια στα ΚΕΚ Ιδέα.

Αποτέλεσε μέλος του Λυκείου Ελληνίδων, του Δήμου Βουκολιών και της ΚΕΔΚΕ ενώ ήταν ενεργή και στον Φιλολογικό Σύνδεσμο “Χρυσόστομος”.

Με παρουσία στα κοινά των Χανίων, συμμετείχε στη συγγραφή και την επιμέλεια του βιβλίου “Γαία Χανίων” υπό τις εκδόσεις Οίτυλο.

Η σχέση της με τη Ντόρα Μπακογιάννη είναι καλά καταγεγραμμένη αφού υπήρξε παιδική και καρδιακή φίλη. Ήταν τόσο μεγάλη η φιλία τους ώστε η Ντόρα βάφτισε την εγγονή της Μπουμπούς.

Συλλυπητήριο μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων για την απώλεια της Αντωνίας Μποτωνάκη

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής εκφράζει την θλίψη του για τον χαμό της Αντωνίας (Μπουμπούς) Μποτωνάκη – Παπαδομανωλάκη.

Η αγαπητή σε όλους Μπουμπού, από όποια θέση ευθύνης κατείχε κατά την διάρκεια της ζωής της, άφησε πλούσιο έργο. Έδειχνε πάντοτε ιδιαίτερη ευαισθησία στα προβλήματα των συμπολιτών μας,και τουςσυνέδραμε με κάθε τρόπο.

Στον αγαπητό Μανόλη, στην οικογένεια και τους οικείους της, καθώς και στην κα Μπακογιάννη που υπήρξαν επιστήθιες φίλες από παιδιά, εκφράζω τα συλλυπητήριά μου.

Συλλυπητήρια του Άρη Παπαδογιάννη

Με αφορμή το θάνατο της Αντωνίας Μποτωνάκη – Παπαδομανωλάκη [Μπουμπούς] σε συλλυπητήρια δήλωση του, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, κ. Άρης Παπαδογιάννης, αναφέρει:

«Η αγαπητή Αντωνία υπήρξε μια έντονη και πολυεπίπεδη προσωπικότητα για τα Χανιά. Ένας άνθρωπος που αγάπησε την πόλη της, κι έδωσε αθόρυβους αλλά καλούς και αποτελεσματικούς αγώνες γι’ αυτήν. Μια γυναίκα που τίμησε όσο λίγες τον όρο της λέξης «φιλία», η οποία αγάπησε και αγαπήθηκε πραγματικά.  Ως διοίκηση του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας, στον σύζυγο και την οικογένεια της εκλιπούσης. Ας είναι ελαφρύ το Χανιώτικο χώμα που θα την σκεπάσει»

"google ad"

Σε ανακοίνωσή της η  ΔΕΕΠ Χανίων τονίζει:

“Πριν εκπνεύσει το 2022, τα Χανιά θρηνούν για την απώλεια της Αντωνίας Μποτωνάκη – Παπαδομανωλάκη. Η γνωστή σε όλους μας «Μπουμπού», διακρινόταν για το ήθος της, την ευφυΐα της, την τόλμη της και για το περίσσιο πάθος της με κάθε τι που ασχολούνταν. Μέσα από την πλούσια κοινωνική και εργασιακή της πορεία, έγινε ιδιαίτερα αγαπητή στον κόσμο των Χανίων αφήνοντας πολύτιμη παρακαταθήκη.

Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στο σύζυγό της, Μανώλη, και στα παιδιά της, Δημήτρη και Μαρία. όπως επίσης στους οικείους της.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...