Καθημερινή Μαχητική
Εφημερίδα

"google ad"

18.8 C
Chania
Friday, April 25, 2025

“Ήθελα να ανοίξει η γη να με καταπιεί…”: Η Π. Δασκαλάκη για την αστυνομική επέμβαση για τον “Εχθρό της Τάξης” από το 1ο ΕΠΑΛ Ρεθύμνου

Ημερομηνία:

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η παρουσία αστυνομικών στο Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» στην Ιεράπετρα, κατά τη διάρκεια του 1ου Πανελλήνιου Μαθητικού Φεστιβάλ Θεάτρου Λασιθίου. Το περιστατικό καταγγέλλει μέσω δημόσιας ανάρτησής της η Πόπη Δασκαλάκη, μέλος της Οργανωτικής και της Κριτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ.

Η ίδια περιγράφει:

Ως μέλος της Οργανωτικής και της Κριτικής Επιτροπής παρακαλουθούσα τις παραστάσεις του 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου Λασιθίου – Ιεράπετρα . Σοκαρίστηκα όταν είδα τους δύο αστυνομικούς με αλεξίσφαιρα, με πιστόλια και χειροπέδες, μαζί με τον αξιωματικό τους στο Θέατρο Μελίνα Μερκούρη να ψάχνουν την καταπατημένη σημαία, όπως τους ειδοποίησαν ότι συνέβη. Μόλις είχε τελειώσει η εξαιρετική, αφοπλιστική παράσταση “ο εχθρός της ταξης” του Νάιτζελ Ουίλιαμς από το 1ο ΕΠΑΛ ΡΕΘΥΜΝΟΥ.

Ναι, η γλώσσα της παράστασης φλέρταρε με την βομωλοχία… Ναι, μάζεψαν κάτι διακοσμητικά σημαιάκια και τα πέταξαν. Ναι, μίλησαν για το σεξ, για τον ρατσισμό, την οικογένεια, την πολιτική, καταρρίπτοντας ταμπού και προκαταλήψεις. Ναι ήταν εκείνοι οι μαθητές που η κοινωνία χαρακτηρίζει κωλόπαιδα…

Ναι, ήταν μια παράσταση που βάζει το μαχαίρι βαθιά μέσα στην πληγή με την καυστική της ειλικρίνεια… που βγάζει μια διαπεραστική εφηβική κραυγή που θέτει όλους μας μπροστά στις ευθύνες μας.

Δικαίως η Κριτική Επιτροπή του Φεστιβάλ απένειμε στην ομαδα Τιμητική Διάκριση για την καλλιτεχνική αρτιότητα της παράστασης, την Ελευθερία της Έκφρασης, την Επιλογή Έργου και την Ερμηνεία.

Προτείνω να καλέσουμε την ομάδα του 1ου ΕΠΑΛ ΡΕΘΥΜΝΟΥ να δώσει μια ακόμα παράσταση στην Ιεράπετρα. Ελπίζω ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΘΕΑΤΡΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ να βοηθήσει σ’ αυτό!

May be an image of 5 people
"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ