24.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

“Ήθελε να με βλέπει στο πάτωμα να υποφέρω”: Σοκάρουν τα νέα στοιχεία για τον Bαγγέλη Γιακουμάκη: Βασανιστήρια και επιθέσεις πριν τον θάνατό του

Ημερομηνία:

Συγκλονίζουν ακόμα και σήμερα, 1 χρόνο μετά την άγρια δολοφονία του, τα στοιχεία από την δικογραφία του Βαγγέλη Γιακουμάκη, τα οποία φέρνουν στο φως βασανιστήρια και πειράγματα, ακόμα και σεξουαλικού τύπου.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα ”Ελεύθερος Τύπος”΄, ανάμεσα στα καινούρια στοιχεία που έρχονται στο φως για την συγκλονιστική υπόθεση, είναι η προσπάθεια απόκρυψης ενός σκληρού δίσκου από συμφοιτήτρια του Βαγγέλη στην Γαλακτομική Σχολή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, υπάρχει στην διάθεση των αρχών, μία ανώνυμη επιστολή που γράφει «έχω βίντεο που δείχνει τι του κάνατε πριν το τέλος του» με το βίντεο να δείχνει βασανισμούς, σεξουαλικού τύπου πειράγματα αλλά και άγνωστες επιθέσεις που καλύφθηκαν πίσω από μια ιδιότυπη ομερτά.

Μάλιστα, σε αντίθεση με τα πρώτα στάδια ερευνών, η δικογραφία αποκαλύπτει πως ο αδικοχαμένος φοιτητής δεχόταν άγρια βασανιστήρια ακόμη και μόλις δυο ημέρες πριν εξαφανιστεί.

Όπως αναγράφεται στην δικογραφία:


Ο… δεν ήθελε ούτε καν να μιλάω. Και όταν μιλούσα με κορόιδευε και ήθελε να με βλέπει στο πάτωμα να υποφέρω χωρίς να μου δίνει βοήθεια.

Και αυτά ο άτυχος Βαγγέλης φέρεται να τα έχει εκμυστηρευθεί μόλις δύο ημέρες πριν από την εξαφάνισή του φέρεται να είχε εκμυστηρευτεί σε συμφοιτητή του δύο ημέρες πριν από την εξαφάνισή του.

Η διεύθυνση της Σχολής γνώριζε για κάποια από τα περιστατικά, αλλά δεν τα σταμάτησε παρότι σχεδόν όλοι ήξεραν, όπως περιγράφουν στις καταθέσεις τους, ότι «ο Γιακουμάκης πέρασε πολλά πέρυσι, δεν θα αντέξει άλλο».

Σε άλλο σημείο της δικογραφίας, μία κατάθεση, η οποία βοήθησε τις αρχές να διαλευκανθεί η υπόθεση, περιγράφει επίθεση που έγινε από πιο κλειστό κύκλο φοιτητών στις 23 Ιανουαρίου 2015, δύο εβδομάδες πριν από την εξαφάνιση, για την οποία έγινε προσπάθεια να μείνει στο σκοτάδι.


Το βράδυ άκουσα φασαρία. Εμαθα ότι οι… χτυπούσαν τον Βαγγέλη. Κάποια στιγμή που πήγε να ξεφύγει ο… του πέρασε μια μπλούζα στο λαιμό και τον τράβηξε ξανά μέσα στο δωμάτιο όπου συνεχίστηκε ο ξυλοδαρμός. Ο καβγάς άρχισε από την ώρα που ακούστηκε ο Βαγγέλης να λέει ‘‘αφήστε το πορτοφόλι μου και το κινητό μου κάτω’’. Την επόμενη μέρα ρώτησα γιατί τον χτυπούσαν και μου απάντησαν ‘‘ο Βαγγέλης πέρυσι έκανε πολλά και μιλούσε πολύ, καιρός ήταν’’. Το ίδιο βράδυ άκουσα ξανά ήχο από σφαλιάρα και τον Βαγγέλη να λέει ‘‘άσε με ήσυχο, φύγε, μη με πειράζεις’’.

Σύμφωνα με την δικογραφία, την ίδια περίοδο, στις 18 Ιανουαρίου και στις 3 Φεβρουαρίου 2015, επισκέφτηκε τη Γαλακτοκομική σχολή ο ”Κρητικός” που φέρεται να έκανε άγριες επιθέσεις στον Βαγγέλη τον προηγούμενο χρόνο και ο οποίος δεν δικαιούνταν να έχει πρόσβαση στο χώρο, καθώς έχει τελειώσει τις υποχρεώσεις του στη Σχολή και θεωρείται εξωσχολικός.

Μάλιστα, λίγες ημέρες πριν από το θάνατό του ο Βαγγέλης αναγκάστηκε να κλειδωθεί στο δωμάτιό του όταν ενημερώθηκε για την παρουσία του.

newpost.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...