27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Ήρθε η ώρα της δικαίωσης! Υποψηφιότητα για την πρωθυπουργία του Λάρι, του γάτου τη Ντάουνινγκ Στριτ

Ημερομηνία:

Περίπου στις 14.30 (ώρα Ελλάδας) θα γίνει γνωστό το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών και οι Βρετανοί θα μάθουν ποιος θα είναι ο επόμενος ηγέτης του συντηρητικού κόμματος και πρωθυπουργός της χώρας.

Η Λιζ Τρας εκτιμάται ότι έχει σαφές προβάδισμα έναντι του Ρίσι Σούνακ, αλλά στην κούρσα μπήκε αιφνιδίως κι άλλος ένας υποψήφιος, δίνοντας άλλο ενδιαφέρον στην κούρσα για την ανάδειξη του αντικαταστάτη του Μπόρις Τζόνσον: είναι ο Λάρι, ο γάτος της Ντάουνινγκ Στριτ, που έχει την υποστήριξη των χρηστών των social media.

Larry4Leader

Σε κεντρικά σημεία του Λονδίνου έχουν αναρτηθεί τεράστιες πινακίδες υπέρ της υποψηφιότητας του Λάρι, όπου εμφανίζεται το μουσουδάκι του γάτου, που φοράει ένα ωραίο κολάρο με τα χρώματα της βρετανικής σημαίας, κάτω από το σύνθημα «Ο Λάρι για αρχηγός».

Ο Λάρι φιλοδοξεί ότι θα αφήσει το αποτύπωμα της πατούσας του στην εκστρατεία για την ανάδειξη του νέου ηγέτη των Τόρις και αντί του κλασικού διαγγέλματος του νέου αρχηγού θ΄ ακουστεί το ζεστό χουρχουρητό του.

Το πολυαγαπημένο κατοικίδιο της Ντάουνινγκ Στριτ είναι εξάλλου ο μόνος ένοικος της πρωθυπουργικής κατοικίας, που έχει δει ηγέτες να έρχονται και να φεύγουν χωρίς να ιδρώνει το αφτί του από την ανάγκη για πολιτικές υποσχέσεις.

Έχει μείνει στο πόστο του γιατί απλά είναι δημοφιλής…

Ο Λάρι κατοικεί στη Ντάουνγινγκ Στριτ από το 2011, επί των ημερών του Ντέιβιντ Κάμερον και υποδέχτηκε επίσης την Τερέζα Μέι και τον Μπόρις Τζόνσον.

Ως μόνιμος κάτοικος της πρωθυπουργικής κατοικίας δικαιούται να έχει τις δικές του φιλοδοξίες.

Yes We Cat

«Αν είχατε την επιλογή, ποιον από τους τρεις θα ψηφίζατε;» είναι το ερώτημα που τίθεται σε μια άλλη γιγαντοοθόνη στο Λονδίνο, όπου δίπλα στα πρόσωπα της Λιζ Τρας και του Ρίτσι Σούνακ, βρίσκεται η συμπαθέστατη μουσούδα του Λάρι.

Την απάντηση δίνουν τα σχόλια στον λογαριασμό #Larry4Leader:

"google ad"

«Τα όνειρα μπορούν να βγουν αληθινά…#Larry4Leader# YesWeCat”.

Μ΄ άλλα λόγια, «Ο Λάρι για αρχηγός, Ναι ! Γατο-μπορούμε…», όπου γίνεται λογοπαίγνιο με την φράση «Yes We Can» (Ναι! Μπορούμε) με μόνη αλλαγή στο ρήμα «Can», που μετατρέπεται στο ουσιαστικό «Cat». Κι είναι απάντηση επί της ουσίας!

Χιλιάδες χρήστες των social media κατέκλυσαν το Twetter με σχόλια για την υποψηφιότητα του Λάρι.

«Προφανώς θα ψηφίσω τον Λάρι από τους τρεις», λέει η 32χρονη Ρεμπέκα Ρόουζ, η οποία κοινοποίησε την φωτογραφία της γιγαντοαφίσας του Λάρι μαζί με τα πρόσωπα της Τρας και του Σούνακ.

Και βεβαίως οι πιο απαιτητικοί πολίτες θέτουν τους όρους τους: «Θέλουμε σαφήνεια σε όλα τα χουρχουρητά»…

Don t Panic

Η ομάδα που στηρίζει την υποψηφιότητα Λάρι αποκαλείται «Don t Panic»– «Μην πανικοβάλλεστε», δηλαδή, με την υπόσχεση ότι «δεν θα ακουστούν άλλα ψέματα στον αριθμό 10» της Ντάουνινγκ Στριτ «εκτός εάν πρόκειται για το μαλακό μαξιλάρι» του νικητή της κούρσας…

Η ομάδα «Don’t Panic» έχει δημιουργήσει επίσης ιστοσελίδα για την υποψηφιότητα του Λάρι- Larry4Leader.com, σημειώνοντας ότι ο Λαρι «ως ο μοναδικός μόνιμος ένοικος του αριθμού 10 στη Ντάουνινγκ Στριτ βάζει το κολάρο του μπαίνοντας στην κούρσα για να δώσει στη Βρετανία την αρμόζουσα επιλογή».

Τονίζει μάλιστα ότι ο Λάρι «εκπροσωπεί τα εκατομμύρια των Βρετανών που δεν έχουν λόγο στη διαδικασία για την επιλογή του επόμενου πρωθυπουργού».

Ο Λάρι ήταν τεσσάρων χρόνων όταν υιοθετήθηκε από κέντρο αδέσποτων ζώων και μετακόμισε στη Ντάουνινγκ Στριτ αρχίζοντας την πολιτική του καριέρα.

Ήταν έμπιστος του Ντέιβιντ Κάμερον, της Τερέζα Μέι και του Μπόρις Τζόνσον και εξαιρετικά δημοφιλής, καθώς αν και έμπιστος ποτέ δεν ταυτίστηκε με τις επιλογές του και είχε τη δική του, διακριτή θέση στον πολιτικό διάλογο.

Μάλιστα σε κάθε εμφάνισή του στο κατώφλι της πρωθυπουργικής κατοικίας έκλεβε το ενδιαφέρον των δημοσιογράφων, «έγραφε» καλύτερα στον φακό και έπειθε τους πολίτες για τις προθέσεις του περισσότερο από τους πρωθυπουργούς.

Τώρα ήρθε η ώρα της δικαίωσης!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων για την πρωτοφανή δίωξη στον Δ. Ανθούση

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν Χανίων καταγγέλλει  στον Χανιώτικο...

Μπορεί κάποιος άνθρωπος να μας “κάψει” τον εγκέφαλο;

Ενίοτε αισθάνεσαι πως «καίγονται» εγκεφαλικά κύτταρα σε συναναστροφές. Όντως...