21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ήταν απλή μπουρδολογία η ομιλία Χαραλαμπίδη στα Χανιά ή κάτι πολύ πιο επικίνδυνο;

Ημερομηνία:

Του Κώστα Ντουντουλάκη

Προ ημερών στα Χανιά, ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης, καλεσμένος να μιλήσει για την Γενοκτονία των Ποντίων, σε μακροσκελεστατη ομιλία που ήταν περισσότερο μια ναρκισσιστική περιαυτολογία, είπε μερικά σωστά και πασίγνωστα για την άθλια αυτή γενοκτονία, είπε όμως και πολλά δικά του ομιχλώδη ιδεολοληπτικά ενδεδυμένα με βαρύγδουπο ύφος αντιστρόφως ανάλογο της ανύπαρκτης εκ μέρους του ιστορικής και σύγχρονης γεωπολιτικής τεκμηρίωσης.

Δικαιολόγησε άνευ ουδενός λογικού επιχειρήματος τον ανοιχτά στηρικτικό του Ερντογάν κατά των Κούρδων κλπ κλπ και διασπαστικό των ορθόδοξων εκκλησιών χάριν του ΝΑΤΟ ρόλο του Βαρθολομαίου!

Υπερτόνισε την “σημασία των λέξεων” και των εντός ΕΕ ΝΑΤΟ και διεθνών δικαστηρίων και οργανισμών προσπαθειών νομικίστικων φραστικών αποδοκιμασιών του τουρκικού ιμπεριαλισμού. Συνδέοντας προφανώς την αποδιοργανωτική ενός δημοκρατικά αυτοοργανωμένου κράτους εμμονή του υπέρ περιφερειακών εντός Ελλάδος κρατιδίων (τι σύμπτωση! Τα ίδια προωθούν οι εγκέφαλοι της ΕΕ ως γνωστό, οι περί αυτών εκθέσεις ιδεών μόνο διαφέρουν) 

Ο κ. Χαραλαμπίδης επέκρινε τον όρο τουρκοκρητικός (μπουρμάς για όσους ξέρουν λίγη τοπική ιστορία-μουρτάτης, θυμηθείτε την απάντηση του Θανάση Διάκου σ’ αυτούς… λεγόταν ο εκούσια τουρκεμένος Έλληνας στην κεντρική Ελλάδα). Διακήρυξε πως, έτσι, άνευ ξεκάθαρων όρων και προϋποθέσεων, πρέπει “να σμίξουν, …για την Κρήτη” λέει, “οι ισλαμιστές Κρητικής καταγωγής της Τουρκίας”, με εμάς εδώ τους – θρησκευόμενους ή μη – Κρητικούς…

Κάτι που “εντελώς αθώα” γίνεται κάτω από σημαίες με το τουρκικό αστέρι της επαίσχυντης σημαίας της “αυτόνομης Κρήτης” και πορτρέτα του Κεμάλ με ενέργειες τουρκικών μυστικών υπηρεσιών και πεντέξι ντόπιων διαπλεκόμενων επιχειρηματιών, στα μικρασιατικά παράλια και στο Ηράκλειο (σύντομα λένε ότι θα το προσπαθήσουν να γίνει και στα Χανιά…)

Άλλο εντελώς να προσπαθείς να λες στους απογόνους των εθελοντικά εξισλαμισμένων πριν από αιώνες Κρητικών που ήταν τότε το 90% των τουρκικών στρατευμάτων που πολέμησαν αγριότατα τους επαναστάτες Κρητικούς, πως πρέπει να αισθάνονται Έλληνες Κρήτες και εντελώς άλλο να λες πως έτσι απλά, “μας ενώνει η Κρήτη” χωρίς τον προσδιορισμό ΩΣ ΈΛΛΗΝΕΣ. Τότε είτε συνειδητά είτε από βλακώδη ιδεολογική εμμονή ρίχνεις νερό στο μύλο του βαθέος τουρκικού κράτους και άλλων ξένων κέντρων που ανοιχτά από τον β’ παγκόσμιο πόλεμο ως τώρα μιλούν για “αυτονομία Κρήτης”. Όπως και για”αυτονομία” Θράκης, Ηπείρου, Κέρκυρας κλπ…

Ο Χαραλαμπίδης λέξη δεν λέει για τον κατοχικό ρόλο ΝΑΤΟ και ΕΕ, λέξη κατά των παραλυτικών όλο και περισσότερο της υπόστασης ενιαίου ελληνικού κράτους σχεδίων Καλλικράτη κλπ. Στην ομίχλη των ιδεοληψιών και του δοκησίσοφου ναρκισσισμού του, τα πάντα είναι … λέξεις, νομικισμοί, αποσιώπηση των οικονομικών και γεωλογικών παραμέτρων, παράκαμψη του ζητήματος της εξάρτησης και φυσικά ούτε λέξη για …”αντικαπιταλιστικό σοσιαλιστικό μετασχηματισμό” που κάποτε ως ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ τον επιδίωκε τάχα “εδώ και τώρα”! (Ποιος ξεχνά τα προδομένα σχετικά συνθήματα του 1974-80;)

Ούτε λέξη αυτός ο “συνεπής”, για ανάγκη, έστω μακρινής στρατηγικής αντικαπιταλιστικών αγώνων του ελληνικού λαού! Ούτε καν για άμεση ανάγκη εθνικής απεξάρτησης και ισότιμης σύμπραξης με όλα τα κράτη και λαούς στην βάση αμοιβαίων και όχι μονόπλευρων συμφερόντων… Φάρμακο για πάσα νόσο…. η ποντιακή, η κρητική η θρακική η πελοποννησιακή κλπ ιδιαιτερότητα και η “περιφερειακή αυτοδιοίκηση” με παντεπόπτη την ΕΕ του 4ου Ράιχ και δερβέναγες τους τραπεζίτες! Πόσο αφελής πρέπει να είναι κανείς για να μην καταλαβαίνει ποιους εξυπηρετεί ο ναρκισσισμός τετοιας …διάνοιας;…

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βιβλιοπαρουσίαση στα Χανιά: Κωνσταντίνα Μπαλωμενάκη – Στον καιρό του Λυμεώνα

Οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς παρουσιάζουν τη νουβέλα επιστημονικής φαντασίας της...

Χαρούπι: Ο διατροφικός θησαυρός της κρητικής γης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Η αγροδιατροφική παράδοση του χαρουπιού της Κρήτης βρίσκεται στον...

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε οι δείκτες του ρολογιού θα πάνε μια ώρα μπροστά

Με το δεύτερο 10ημερο του Μαρτίου να ολοκληρώνεται, οδεύουμε...

Ο τουρισμός “φωνάζει” για προσωπικό

Μετά από ένα τουριστικό έτος με περίπου 33 εκατομμύρια επισκέπτες από το εξωτερικό,...