21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ήταν μια παρέα από τις Καλύβες…

Ημερομηνία:

Πριν ένα χρόνο, εμφανίστηκε στο YouTube βίντεο, το οποίο απεικόνιζε μια παρέα σε κάποιο χωριό της Κρήτης να «κάνουν πλάκα» μεταξύ τους, απειλώντας και εξυβρίζοντας αυτούς που απλά φωνάζουν για δημοκρατία.

Βέβαια, τα πρωτοπαλίκαρα της φασιστικής συμμορίας, δεν έμειναν μόνο στα λόγια, αλλά, άρχισαν να χαιρετούν ναζιστικά, και τέλος, να επιδεικνύουν τα τατουάζ τους, με τους αγκυλωτούς σταυρούς με καμάρι, στην κάμερα.
Αυτό το βίντεο κυκλοφόρησε ελεύθερα, και αναδημοσιεύτηκε από το tro-ma-ktiko.blogspot.com.

Τότε, πριν τις εκλογές, τα ΜΜΕ, αγνόησαν τέτοια βίντεο, αλλά και φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν σε προσωπικό ιστολόγιο, από το πρώην στέλεχος της ΧΑ Χανίων μπροστά στους φούρνους του Νταχάου, ενός από τα πιο τρομακτικά μνημεία της ναζιστικής θηριωδίας. Τότε όλα τα κανάλια προτιμούσαν να βομβαρδίζουν τους τηλεθεατές με το κίνδυνο των λαθρομεταναστών, την υγειονομική βόμβα και την διαπόμπευση των οροθετικών γυναικών.
Από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα και μετά, διαπιστώσαμε ότι τα ΜΜΕ της χώρας συμμετέχουν και “στηρίζουν” τους αντιφασιστικούς λόγους και συγκεντρώσεις. Και όλο αυτό, μέχρι να τους μαζέψουν οι καναλάρχες τους, γιατί η ατζέντα θα έχει αλλάξει.
Τα ΜΜΕ έπεσαν από τα σύννεφα στην θέα των ναζιστικών χαιρετισμών, των όπλων, των ταγμάτων εφοδου, και στα πλαίσια αυτά, άρχισαν να ανακαλύπτουν οτιδήποτε παράνομο είχε δημοσιευτεί για την ναζιστική οργάνωση εδώ και χρόνια. Έτσι λοιπόν και με το εν λόγω βίντεο, το οποίο τραβήχτηκε από κάτοικους του χωριού Καλύβες Αποκορώνου στα Χανιά.

Αντιδράσεις από τον Σύλλογο Καταστηματαρχών Καλυβών

Λίγες ήμερες μετά ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Καλυβών με σε συνεννόηση και με τους υπόλοιπους συλλόγους καταγγέλουν, με ανακοινωση τους, το τηλεοπτικό κανάλι “MEGA” για ερασιτεχνικό βίντεο που προέβαλλε στα δελτία ειδήσεών του στις 29 Σεπτεμβρίου που, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, προσβάλει «την τοπική κοινωνία των Καλυβών προβάλλοντάς την ως τον πυρήνα της Χ.Α. των Χανίων, στιγματίζοντάς την». Ο Σύλλογος υποστηρίζει ότι «χωρίς δημοσιογραφική έρευνα ανασύρανε από το internet και όχι από την επίσημη σελίδα της Χ.Α. ένα βίντεο που ανεβάστηκε για πλάκα από άτομα τα οποία», κατά τον Σύλλογο, «δεν συμμετέχουν στην πολιτική πράξη κανενός κόμματος». Τέλος ο Σύλλογος καλεί το “ΜEGA” «να διορθώσει το λάθος του». Την ανακοίνωση υπογράφει εκ του Συλλόγου, ο πρόεδρός του, Παντελής Ματζοράκης.

Ο Σύλλογος, ωστόσο, κάνει ένα πολύ μεγάλο λάθος. Το βίντεο δεν προσβάλλει την τοπική κοινωνία των Καλυβών, αλλά προσβάλλει όλη την ελληνική κοινωνία που έχει υποστεί τα πάνδεινα από τα στρατεύματα των ναζί.

Η Κρήτη, μετράει ακόμα πληγές, καθώς αρκετοί από τους επιζήσαντες των ομαδικών εκτελέσεων από τους ναζί κυκλοφορούν ανάμεσά μας και έχουν ακόμα νωπές τις μνήμες της κατοχής. Όταν λοιπόν η κοινωνία των Καλυβών αποδέχεται τέτοια στοιχεία στις τάξεις τις, τα οποία χαιρετούν ναζιστικά και “κάνουν πλάκα” με τους χαραγμένους αγκυλωτούς σταυρούς, στα μπράτσα τους, τότε έχουμε παρεξηγήσει το φαινόμενο του ναζισμού. Αποδεχόμαστε το τέρας, και αρχίζουμε να του μοιάζουμε.

Επίσης, άξιο αναφοράς είναι ότι, οι “πρωταγωνιστές” του εν λόγω βίντεο, δηλώνουν ανοιχτά ότι, είναι μέλη της Χρυσής Αυγής, και οι Καλύβες είναι πυρήνας της νεοναζιστικής συμμορίας.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι συνελήφθησαν δυο άτομα, ως μέλη της Χρυσής Αυγής από τις Καλύβες τις τελευταίες ημέρες, εκ των οποίων ο ένας είναι υπόδικος για την επίθεση στο Κοινωνικό Στέκι- Στέκι Μεταναστών (παραθέτουμε την δημοσίευση του Καραβανιού για την εν λόγω υπόθεση):

Κλείνοντας την έρευνα μας, για το τι πραγματικά κρύβεται πίσω από την ανακοίνωση του Συλλόγου, ανακαλύψαμε ότι, ένας εκ των πρωταγωνιστών του βίντεο, είναι πρόσφατα καταστηματάρχης. Οπότε, αρχίζει και διαφαίνεται η στροφή του Συλλόγου και συμπόρευση με άτομα, του ναζιστικού χώρου, πράγμα το οποίο δικαιολογεί την ανακοίνωση του προς τα ΜΜΕ.

http://www.tokaravani.gr/

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ