19.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

«Ή κλείνει η δομή ή πάνε στο αυτόφωρο οι συκοφάντες», λέει ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων

Ημερομηνία:

«Είναι η ώρα να λογοδοτήσει η πολιτεία για τους ελέγχους που κάνουν.  Τι ελέγχει; Αυτή τη στιγμή πλήττεται όλος ο κλάδος. Τρομερές συκοφαντίες. Ανεπίτρεπτα πράγματα. Δεν υπάρχουν στρογγυλέματα. Ή κλείνει η δομή ή πάνε στο αυτόφωρο οι συκοφάντες» δήλωσε στον Real FM ο Στέλιος Προσαλίκας, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων.

«Για εμένα πρόκειται για μια δομή που επειδή έπαιρνε λίγα χρήματα, έκανε εκπτώσεις ποιοτικές. Όσον αφορά το πολύ φθηνό φαγητό, αυτά είναι υπερβολές. Το να παίρνεις περιστατικά νευρολογικά και να πιέζεσαι για να μη φύγουν να πάνε σε νευρολογική κλινική επειδή δεν έχεις κόσμο… επίσης είναι κακό και αναγκάζεσαι να δένεις να μη φύγουν αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα δεν είναι για τις δικές μας δομές αυτά» επισήμανε.

«Το θέμα των θανάτων δεν είναι σίγουρα αντικειμενικό γιατί μπορεί να σου έρθουν τρία άτομα μία ημέρα και την επομένη να πεθάνουν και τα τρία.  Είναι δυο διαφορετικά θέματα. Το ένα είναι ο μέσος όρος αν είναι βαρύς και το άλλο η δυναμικότητα της δομής. Αν πέθαναν 60 άνθρωποι σε δύο χρόνια δεν είναι πολύ όσο και αν σας φαίνεται περίεργο γιατί εξαρτάται από τα περιστατικά που εισάγονται.

Έχουμε αρκετά μεγάλο αριθμό θανάτων γιατί οι εισαγόμενοι είναι τελικού σταδίου. Το άλλο θέμα είναι ιατρικό. Αναγράφεται το αποτέλεσμα αντί της αιτίας. Το αποτέλεσμα είναι ανακοπή καρδιάς, κάτι που συμβαίνει σε όλους τους ανθρώπους προς το τέλος και έτσι έχει βρεθεί ένας ανώδυνος τρόπος να τελεστεί η κηδεία. Γράφοντας ανακοπή καρδιάς δεν λέω ψέματα. Έχει γίνει σαν ρουτίνα πιστοποιητικών του ιατρικού κόσμου» πρόσθεσε.

Ο ίδιος προσπάθησε να έρθει σε επικοινωνία με την ιδιοκτήτρια της δομής ωστόσο δεν τα κατάφερε. «Οι πληροφορίες μου δεν προέρχονται από την ιδιοκτήτρια, δεν απαντά στα τηλεφωνήματα. Τελικά με πήρε ο δικηγόρος της δομής, έχω αυτή την οπτική γωνία η οποία δεν ξέρω αν είναι αντικειμενική. Έχω ακριβώς την ιδία άποψη με εσάς. Αυτά είναι πρωτοφανή γεγονότα» υπογράμμισε.

«Έχουμε 30.000 κλίνες στην Ελλάδα, οι οποίες είναι προνομιακές. Έρχονται οι άνθρωποι που έχουν την δυνατότητα και καθημερινά εφιστάμεθα τον έλεγχο των συγγενών και των ανθρώπων που βάζουν. Είναι ανοιχτές δομές. Χιλιάδες φοιτητές από Ελληνικά Πανεπιστήμια κάνουν πρακτική άσκηση, άνθρωποι έρχονται απογεύματα, σχολεία μπαίνουν κάνουν προγράμματα… Αυτά που λέγονται είναι μεσαιωνικά πράγματα που δεν ισχύουν στον δυτικό κόσμο. Η ημέρα αύριο δεν θα είναι ίδια» ανέφερε.

Στη συνέχεια, είπε: «Πήρα τηλέφωνο όλους τους συναδέλφους, υπάρχουν 6 μονάδες στα Χανιά, έκανα ρεπορτάζ να δω που βρίσκεται η αλήθεια επειδή δεν μπόρεσα να επικοινωνήσω με την ιδιοκτήτρια και κατέληξα στο ότι η δομή αυτή ανήκει στις φθηνές. Αν παίρνεις από έναν ηλικιωμένο 700 ευρώ από κάπου κόβει».

«Έφτασε η ώρα να κλείσουν οι παράνομες δομές»

Σε ότι αφορά τους ελέγχους των αρμοδίων ο πρόεδρος τόνισε πως «έφτασε η ώρα να αυξηθούν οι έλεγχοι. Να βλέπουμε ποιότητα ελέγχων. Στα 10 χρόνια έχουν γίνει άπειροι έλεγχοι. Τα βρήκαν όλα καλα… Είναι ρουτίνα δημόσιων υπαλλήλων με ένα check list έξι σελίδων. Δεν είναι άνθρωποι οι οποίοι χρηματίζονται για να γράψουν καλές εκθέσεις. Έφτασε η ώρα των παρανόμων δόμων να κλείσουν».

Ολοκληρώνοντας, είπε «μιλώντας με τους συναδέλφους της περιοχής οι δύο είπαν ότι έχουν πάρει αρκετές φορές ανθρώπους επειδή δεν ήταν ευχαριστημένοι – αυτό πρέπει να κάνεις αν βλέπεις ότι κάτι δεν πάει καλά. Από την άλλη πλευρά μια κυρία άλλης δομής είπε πως και πήραν και έδωσαν ανθρώπους δεν είναι τίποτα σίγουρο.

Έχω δει εκπομπές από τις οποίες η εικόνα της δομής είναι αξιόλογη και τώρα νομίζω ότι βρίσκεται κάπου στη μέση. Τα παιδιά αυτά που ονομάζονται βοηθοί, νοσηλευτές, μη έχοντας πάει κάπου αλλού.. Έχει γίνει μια βεντέτα εκεί , η όποια φτάνει και σε υπερβολές (τύπου με απέλυσες κτλ)».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μητέρα Ιάσονα Λαλαούνη: Οργή για την δικαστική απόφαση – «Ούτε το δίπλωμα δεν του αφαίρεσαν»

Οργισμένη είναι η μητέρα του Ιάσονα Λαλαούνη από την απόφαση του δικαστηρίου, για τον αστυνομικό...

ΣΥΡΙΖΑ: Βουλευτές και υποψήφιοι ευρωβουλευτές ζητούν την καρατόμηση του Κασσελάκη Νο2…

Άνω – κάτω κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το προσκλητήριο του…Κασσελάκη Β’...

Διακοπή νερού τη Μεγάλη Δευτέρα στο Βαμβακόπουλο

Διακοπές στην υδροδότηση θα υπάρξουν τη Μεγάλη Δευτέρα στην...