27.8 C
Chania
Sunday, May 19, 2024

Ή μας δίνουν παραπάνω λεφτά, ή κλείνουμε τις βάσεις, είπε ο Ντόναλντ Τραμπ

Ημερομηνία:

Ο κυβερνήτης της Οκινάουα εξέφρασε την ελπίδα ότι η νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ θα οδηγήσει στη μείωση της στρατιωτικής παρουσίας στο νησί, όπου βρίσκονται οι περισσότερες στρατιωτικές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ στην Ιαπωνία.

Κατά τη διάρκεια ντιμπέιτ που είχε με τη Χίλαρυ Κλίντον και καθώς η συζήτηση έφτασε στο θέμα των πυρηνικών όπλων, ο Ντόναλντ Τραμπ:

Το πιο σημαντικό πρόβλημα που έχει σήμερα ο κόσμος είναι τα πυρηνικά όπλα. Όχι η υπερθέρμανση του πλανήτη, όπως πιστεύει ο πρόεδρός του. Τα πυρηνικά είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος. Έτσι, για να κατέβω στη λίστα, υπερασπιζόμαστε την Ιαπωνία. Υπερασπιζόμαστε τη Γερμανία. Υπερασπιζόμαστε τη Νότια Κορέα. Υπερασπιζόμαστε τη Σαουδική Αραβία. Υπερασπιζόμαστε ολόκληρες χώρες. Δε μας πληρώνουν όμως όσα θα έπρεπε να μας πληρώνουν γιατί προσφέρουμε μια πολύ σημαντική υπηρεσία και χάνουμε ολόκληρες περιουσίες.

Να γιατί χάνουμε, χάνουμε στα πάντα. Εγώ λέω, ποιος τα κάνει όλα αυτά. Το μόνο που είπε είναι ότι είναι πολύ πιθανό αν δε μας πληρώσουν μία δίκαιη τιμή για τις υπηρεσίες μας, γιατί δεν είμαστε πριν 40 χρόνια που μπορούσαμε να κάνουμε αυτά που κάναμε, θα πρέπει να φύγουμε. Δε μπορούμε να υπερασπιζόμαστε την Ιαπωνία.

Το μόνο που είπα είναι ότι ίσως χρειαστεί να υπερασπίσουν μόνοι τους εαυτούς τους ή θα πρέπει να μας βοηθήσουν. Είμαστε μια χώρα που χρωστάτε 20 τρισεκατομμύρια δολλάρια, πρέπει να μας βοηθήσουν. Και όσον αφορά τα πυρηνικά, συμφωνώ. Είναι η μεγαλύτερη απειλή που αντιμετωπίζει η χώρα μας.

Μετά από τις δηλώσεις ο κυβερνήτης της Οκινάουα δήλωσε: “αν και έχω ελπίδες σχετικά με τα μέτρα που θα λάβει ο Τραμπ σχετικά με τις βάσεις στην Οκινάουα, δε θα εφησυχάσουμε”. Εδώ και χρόνια, η επαρχία καλεί το Τόκυο και την Ουάσιγκτον να ελαφρύνουν το βάρος από τη φιλοξενία των αμερικάνικων βάσεων.

Η Οκινάουα μάλιστα άνοιξε γραφεία στην Ουάσιγκτον για να προωθήσει την αλλαγή.

“Θέλω τον Τραμπ να ακούσει τη φωνή της Οκινάουα”, είπε ο Ονάγκα.

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ